Heinäkuun kuumipana viikonloppuna meillä oli aikomus lähteä Yyterin hiekoille nauttimaan merestä ja dyyneistä. Poriin on kuitenkin parin tunnin matka, joten aloin kartoittamaan majoitusvaihtoehtoja kaupungista. Koska olimme liikkeellä ihan viime tipassa, oli ihan odotettavaa, että hotellit olivat varattuna. Ulotin kuitenkin hakua keskustasta kauemmas, ja törmäsin tuurilla FinnDome glampingiin. Ei tarvinnut kauaa harkita varaanko meidän perheelle 16 neliön läpinäkyvän kupolin järven rannalta, reilun vartin ajomatkan päästä Yyteristä!

En osannut odottaa, että tästä telttailuelämyksestä tulisi koko kesän hienoin! FinnDomen 10 kupolitelttaa sijaitsevat Ruosniemen vanhan kaivoksen reunamilla, ihan järven rannassa. Aamu-uinti ja iltauinti ovat ihan muutaman metrin päässä, voiko telttaretkellä enää parempaa olla!

Saavuimme ensimmäisinä paikalle, joten saimme vielä itse valita minkä teltan haluamme. Osa teltoista oli peremmällä metsän siimeksessä ja osa ihan rannalla. Me otimme teltan puolivälistä.

Rakastan retkeilyä, mutta kunnon eräjormaksi en voi itseäni väittää. FinnDomen suuret ja tilavat kupolit olivat kuin tehty meikäläiselle, jolla on toinen jalka citymukavuuksissa ja toinen landella. Puolimatkassa siispä ollaan itsekin. Teltat oli varusteltu muhkeilla parisängyillä ja kunnon peitoilla sekä tyynyillä, mutta sähköjä tai muita mukavuuksia ei ollut. Tämä sopi erinomaisesti, sillä ei tullut mieleenikään ottaa mukaan muita sähkölaitteita kuin pakollinen kännykkä ja sille varavirtalähde. 

Leirintäalueella on yhteinen nuotiopaikka ja ruokailuterassi, jonne voi jättää kylmäsäilytettävää tavaraa (makkarapaketti tms) jääkaappiin. Alueella oli myös tynnyrisauna, SUP-lautoja sekä bajamajoja. 

Meille tosiaan osui kunnon megahelle, eikä auringon porottaessa tullut mieleenkään jäädä tulikuumaan telttaan hengailemaan. Ja muutenkin, ulkona oli mitä kaunein kesä ja vieressä järvi sekä retkeilymaastot. 

Kiipesimme Ruosniemen kallioille ihastelemaan näköalaa yli Porin ja Ulvilan peltomaisemien. Jännästi metsässä alkoi olla jo syksyä ilmassa, vaikka mittari näyttikin 28 astetta plussaa. Kallioille pääsi kipuamaan joko kivenlohkareita pitkin jyrkemmältä puolelta tai sitten pururataa kulkien takakautta lähes huipulle asti. Helppokulkuinen purtsa toimi hyvin 5-vuotiaan kanssa. 

Iltasella kävimme vielä uimassa laguunissa ja sen jälkeen ruokahommiin lierintäalueen nuotiopaikalle. Siinä vaiheessa aurinkokin oli jo laskenut sen verran alas, että telttakupolimme oli viilentynyt. Vähän etukäteen jännitti, että tuleekohan yöstä sauna 24/7 -kokemus, mutta onneksi niin ei käynyt. Yöllä lämpötilan laskiessa alle 20 asteeseen teltassa oli jo niin viileää ja ihanaa, että sai hyvillä mielin kaivautua syvemmälle vällyihin. 

Porille myös 10 pistettä siitä, että yhtäkään hyttystä ei tällä reissulla nähty :D

Vaaleanpunaiseksi värjäytyvät pilvet ja taivas auringon laskiessa on takuulla yksi hienoimmista asioista Suomen kesässä. Luontonäytelmän seuraaminen pehmeästä sängystä läpinäkyvän katon läpi on tottavie telttailua 2.0. 

Kokemuksena glamping oli 5/5, en olisi voinut toivoa enempää. Kuuma hellepäivä rannalla, ilta leirinuotiolla ja auringonlaskun ihaileminen suoraan sängystä! Aamulla herääminen linnunlauluun ja aamukahvit teltan terassilla maisemia ihaillen. 

Jos teille tulee mieleen vastaavia elämysretkipaikkoja eteläisemmästä Suomesta, niin saa vinkata. Nämä kotimaan helmet tuppaavat olla sen verran hyvin piilotettuja, ettei niistä ihan helpolla äkkää tietoa etsiä. Tämäkin paikka löytyi vahingossa ja hyvällä tuurilla, mutta toivottavasti tästä postauksesta mahdollisimman moni FinnDomen bongaa :) Hyvät vinkit jakoon!

Kommentit (3)

Vierailija
2/3 | 

Hauskaa että kävitte tuolla. Asun parin kilometrin päässä ja käyn usein lenkillä siellä pururadoilla. Olenkin aina ohikulkiessani ihmetellyt, että miten noiden systeemit toimii. En ole koskaan nähnyt henkilökuntaa paikalla eikä noita mitenkään näkyvästi mainosteta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010