En tiedä mitä on tapahtunut vuoden aikana mutta pihamme puskee lemmikkiä joka nurkalta. Olen huomannut täällä meidän naapurustossa sinisiä pihoja muillakin, mutta tuli vähän yllätyksenä kuinka paljon tämä kukkien söpöliini on alaa vallannut. Esimerkkinä viljelemätön sipulilaatikko, jolla on kokoa pari metriä pituudessa ja metri leveydessä. Ihan tupaten täynnä lemmikkejä! Ja heinää, ja voikukkaa, ja minusta se on hurmaava juuri sellaisenaan.

Nämä värimuunnelmat ovat myös hauskoja, vaaleanpunaisiin olen törmännyt ennenkin mutta valkoisiin en koskaan. Saunan nurkalla kukkii puhtaanvalkoisia lemmikkejä, näitäkään ei viime kesänä ollut.
Mieheni oli sitä mieltä että lemmikki on rikkaruohoon rinnastettava, poistoon vaan, mutta onneksi ehdin hätiin ja nyt sinertävää löytyy vähän jokaisen omenapuun juurelta ja kukkapenkin reunalta. Minun mielestäni lemmikin voi ihan hyvin laskea perennaksi, vaikka se villinä ja vapaana pihassa itsekseen leviääkin. Sievä kun mikä.

Kommentit (8)

2/8 | 

Lemmikki on ihana! Tuli mieleen k Rovaniemellä asuessa eräänä keväänä/kesänä lenkkeilin kirkkolammen varrella ja siellä oli rinteen päällä talo, jonka puutarha laski rinnettä alaspäin kohti kävelytietä. Hieman villiintynyt puutarha oli kauttaaltaan täynnä lemmikkejä, ikäänkuin sinistä hattaraa olisi levitelty kaikkialle. Se oli ihan mielettömän kaunis näky, kuin sadusta.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Täällä meidän alueella on muutamia tuollaisia pihoja, missä on niitty nurmikon tilalla eli joko tarkoituksella annettu villiintyä (todella kauniin näköistä) tai sitten kyseessä on kesäasuntoja jolloin hoito on helpompaa kun antaa vain olla. Ne pihat näyttävät tosiaan ihan satumaiselta :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

-mervi-
3/8 | 

Lemmikki on yksi ihanimmista itsekseen kasvavista kukista! Ihana tuommoinen villi kukkalaatikko. <3

Jänniä muuten nuo valkoiset kukat, itse olen törmännyt usein vitivalkoisiin kissankelloihin ja pariin muuhun kukkaan, kasvavat asfaltin raosta keskellä kaupunkia tai maantiellä, jälleen siellä soran tai asfaltin keskeltä. Mitään en kukkien värien muodostumisesta ymmärrä, mutta olen tullut siihen tulokseen että se karu maisema tekee niistä albinoita. Kukat, niinkuin ihmisetkin tarvivat värejä ympärilleen etteivät kadota omia värejään. :)

Ansku
4/8 | 

Lemmikki on kyllä ihana! Meilläkin on tänä keväänä niitä jotenkin erityisen paljon, Aika harmiton kasvi tuo mielestäni on, niittää pois vaan heti kukinnan loppuvaiheessa. Tykkään lemmikeistä myös siksi, että ne usein kukkivat tässä välivaiheessa kun scillat ovat jo kukkineet ja kesän kukkijat vielä keräävät voimiaan. Puistolemmikkiä on mielestäni olemassa sinisen lisäksi myös valkoisena ja vaaleanpunaisena.

5/8 | 

Ihana blogi ja ihania lemmikkejä! Tunnustan ostaneeni lemmikkiä myös ruukkuun ja Suomessa asuessani mulla oli rotevampaa rotkolemmikkiä myös kukkapenkissä. Mukava tuttavuus sekin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012