Kävin tänään kauan odottamani Disneyn Frankenweenien 3D-pressinäytöksessä Plevnassa, eikä tarvinnut pettyä. Tosin, eipä lempiohjaajani Burtonin keittämään soppaan ikinä tarvitse. Herra Burtonhan on jo kerran touhunnut Frankenweenien kanssa 80-luvulla, mutta tällä kertaa luvassa on täyspitkä elokuva. Pätkä tulee ensi-iltaan Finnkinolla 11.1.
Elokuva mukailee kevyesti legendaarista Frankensteinia, ladaten valkokankaalle valloittavan ja samalla melko kauhistuttavan mustavalkoisen animaatiosadun. Päähenkilö Victorin koira Sparky on pojalle kaikki kaikessa, eikä hieman oudolla nuorella pojalla ole juuri muita ystäviä. Sparky jää kuitenkin auton alle ja kuolee, ja haudataan lemmikkien hautausmaalle. Synkän pojan maailma muuttuu entistä synkemmäksi. Kunnes Victor saa yllättäen science-tunnilla idean, minkä avulla Sparky on mahdollista herättää henkiin. Ja samalla muutama muukin lapsi haluaa lemmikkinsä takaisin - lopputuloksena tosin ei ole ihan niin sympaattisia pikku tassuttelijoita kuin Sparky on...

En halua spoilata leffailoa keneltäkään, joten jätetään juonikuviot tähän.
Elokuvasta on visuaalisen tykityksen lisäksi hauska bongata viitteitä muihin kauhuklassikoihin, esimerkiksi naapurintyttö on nimeltään Elsa Van Helsing. Lisäksi tirskahdin ääneen hautakivelle "Goodbye Kitty"... Animaatio on taattua Burtonia kera synkeän kerronnan ja mustan huumorin, ja mustavalkoisuus tuo leffaan oman mausteensa.

Ps. Mr. Whiskers on ehkä siisteintä mitä elokuvateollisuus on sataan vuoteen tarjonnut.Mutta sitten, Disneylta annettiin pari goodiepakettia minulle blogiin arvottavaksi Frankenweenie -teemalla. Kaksi onnekasta voittaa itselleen setin mihin kuuluu suuri olkalaukku (imee sisälleen näppärästi esimerkiksi salikamat), rannekello ja Sparky-avaimenperä.

-ARVONTA ON SPONSOROITU-
Säännöt:

1. keksi nimimerkki ja naputtele sähköposti sille varattuun paikkaan. (Se ei näy muille kuin minulle).

2. vastaa kysymykseen: mikä on kautta aikain lemppari hirviösi ja miksi?

3. vastausaikaa on lauantaihin 12.1.2013 klo 12:00 asti.

Onnea skabaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (182)

1/182 | 

Lempihirviöksi on noussut Olipa Kerran-sarjan myötä Tittelintuure! Hirmu sympaattinen ja ihana hahmo.

Sellainen ikuinen hirviörakkaus on zombit. Niistä saan hirmuisesti inspiraatiota ja pelkään niitä jopa ihan aidosti. (Keh, olen ajatellut alkaa valmistautumaan zombiapocalypseen.)

Chenille
2/182 | 

Lempparihirviöni on mörkö! Se oli sillain lempeällä tavalla hirvittävä pienenä. Vieläkin kun katselee muumeja ehkä vähän pelkää sitä...=P

Täytyypi katsastaa tämä elokuva ihan jo tuon kisun takia!

Lumitassu
3/182 | 

Ensimmäiseksi mieleen tuli Kaunottaren ja Hirviön Hirviö, jota silloin pienenä vähän pelkäsin mutta tykkäsin paljon ja pidin parempana hirviö- kuin ihmismuodossaan.

Sitten myös Pratchettin Kuolema (sen puhetavan ja kaiken mahdollisen mukaan, mahtava hahmo on hän), ja Henkien Kätkemän Kasvotonta symppasin myös heti vaikka itse elokuva vähän ehkä olikin ensimmäisellä katsomiskerralla "liikaa"... no, ainakin se antoi paljn ajateltavaa!

Tiitii
4/182 | 

Usean muun tapaan vastaan, että muumien Mörkö.

Tämä valintani pohjautuu tapahtumaan, joka sattui useita vuosia sitten... Kummipoikani oli silloin pieni, 3-vuotias ehkä. Hän katseli muumeja, juurikin jaksoa jossa on mörkö. Poika tuli kyselemään, että koska mörkö tulee takaisin. Väitin, ettei tule. Poika itsepäisesti kuitenkin vänkäsi, että tulee se, koska se sanoo niin. Minä sanoin, että ei se mörkö siinä mitään sellaista sano, mutta lapsi vaan niin väitti. Koska poika oli vähän peloissaan, sanoin että mennään yhdessä kelaamaan ja katsomaan, että se mörkö ei mitään sano. Kelasin videokasetin oikeaan kohtaan, missä mörkö poistui muumilaaksosta vuorille. Kuvassa näytettiin vuoria ja kuului mörön örinää... Sen lisäksi örinän keskeltä kuului selvästi sanat; MINÄ PALAAN VIELÄ!
Hui! Ikinä en ollut sitä kuullut, vaikka omasta lapsuudestani asti olen muumeja katsellut.

Jissu
6/182 | 

Nightmare Before Christmasin Jack Skellington tai jos ihan OIKEAA (haha) hirviötä tarkoitetaan niin sitten varmaan Dracula :)

JLD
8/182 | 

Kaikkein siistein hirviö on ehdottomasti Tappajahai. Olen vannoutunut hai-elokuvien suurkuluttaja, mutta silti Tappajahai on ikuinen ykkönen.

Verna
9/182 | 

Hui, osuipas tämä arvonta kivaan saumaan! Juuri rikoin rannekelloni ja kävin itsekin pressissä ihastumassa Frankenweenieen :)

Lempparihirviöni on se perinteinen vampyyrin ruumiillistuma. Se, joka näyttää sekä käyttäytyy tyylikkäästi, upottaa kulmahampaansa kauniiden naisten kauloihin ja kärventyy tuhkaksi auringonpaisteessa.

mallu
10/182 | 

Ei voi kyllä Saksikäsi Edwardia hirviöksi kutsua, mutta oih ja voih! :) Kyllä ne kyläläiset sitä hirviönä pitivät lopuksi...

Katjah78
11/182 | 

No Gremlingsien Gismo on jääny mieleen, eikä pelkästään positiivisena.. katoin leffan joskus lapsena ja nyt aikuisena uusiks, jännä oli edelleen :)

Uskon et miun kohta 13 v tytär haluis nuo niiiiiin kovasti ja sillä on synttärit 25.1 ;)

Raiski
12/182 | 

Lapsuuden painajaisten päähenkilönä oli usein yhden satukirjan sadussa "Satakieli" esiintyvä Viikatemies. Hurja piirros.

InQ
13/182 | 

Tykkään Hassut Hurjat Hirviöt -leffaversion monstereista. Ne ovat tavallaan pelottavia, uhkaavat tappaa ja syödä, mutta loppujen lopuksi helliä, väärinymmärretyjä mörköjä.

eltsu
14/182 | 

Muumien mörkö on ollut aina ykkösmörkö meikäläiselle! Sitä ei voita kukaan!

Tultsu
16/182 | 

Lempparihirviöni on Ursula Pienestä Merenneidosta, koska hän muistuttaa äitiäni, hänellä on herkullisen näköinen huulipuna ja Ulla Tapanisen ääni on hänellä loistava.

Kippura
18/182 | 

Lempihirviöni on ehdottomasti vampyyri Lestat Anne Ricen Vampyyrikronikoista. Tyyppi on vampyyri ja rocktähti, se oli tulista rakkautta teininä se!

Ansku
19/182 | 

Muumien Mörkö on jäänyt lapsuudesta ehkä vaikuttavimpana mieleen, vieläkin tulee kylmät väreet siitä mörkömusiikista :D

20/182 | 

Ihanin hirviö tai ihanimmat hirviöt ovat ehdottomasti Gigerin kiiltävän mustat alienit. Rakastan niiden piikihampaita ja kaunista pään muotoa, jonka läpi näkyy otuksen kallo.

21/182 | 

Jos Sweeney Todd lasketaan, niin ehdottomasti se hahmo. Toisaalta hahmo on jotenkin ihanan symppis, mutta ihmisten tappaminen piirakoita varten on ihan hirveää.

Maria
22/182 | 

Minä kanssa ihan vastaamisen ilosta. ;) Lemppa on varmaan Mörkö, se oli pienenä pelottava mutta nyt isompana sitä ymmärtää vähän eritavalla. Oikeesti pelottavia löytyy ainakin Taru Sormusten Herrasta-leffoista nazgûl ja örkit, hrrr.

Nekku
23/182 | 

Lasketaanko Batmanin Jokeri hirviöksi? Aikamoinen ihmishirviö ainakin ja niin mainio, joten ehdottomasti lemppari :D

Marizka
24/182 | 

Monesti täällä jo mainittu, mutta kyllä se lemppari on Muumien Mörkö. Pelottava, mutta silti niin hellyyttävä. :)

Pellonpekko
25/182 | 

Vaikea valita, mutta suosikkejani on (kuulostaa ehkä kummalliselta) lapsi kummitukset kauhuleffoissa. Ne pikku ipanat osaavat olla niin hemmetin pelottavia O_O Varsinkin sellaiset pitkähiuksiset kaksoistytöt jotka toistelevat "Come play with us"

Redi
28/182 | 

Lemppari hirviöni on ilmanmuuta Monsterit OY.n Pallomasi! Hahah, tää hirviö on niin vekkuli ja tapaturma-altis ja ajoittain myös huono-onninenkin :D Niinkuin kyseisessä elokuvassa, kun Pallomasi on päässyt telkkariin ja on siitä ihan onnesta soikeena, siltikin vaikka mainosteksti peittää sen miltei kokonaan :D

Marsu Maria
29/182 | 

Monsterit Oy:ssä on ihan parhaat hirviöt, Pallo-Masi ja Tare ovat jaetulla ykkössijalla :)

Peikkohupeli
30/182 | 

Surkean hassunhauska on Don Rosan versio Kalevalan Iku-Tursosta. Onneton ruikupylly nöösipeikko! Kerrassan lutunen! Aidosti pelottava on alien samaisesta leffasarjasta. Jaiks!

mju
31/182 | 

Oi voi. Monsterit Oyn sitä karvaista kaveria ei voisi olla rutistamatta. Onko Irvikissa hirviö (muutenkin kuin että kissat ovat aina...)?

Emiliena
32/182 | 

Jos Saksikäsi-Edward voidaan luokitella hirviöksi niin siitä löytyy lempparimonsteri. Ja hyvänä kakkosena Muumien Mörkö :)

Ninni
33/182 | 

Lempparista en tiedä, mutta karmein on pelle Stephen Kingin elokuvasta IT. Juuri SEn pellen takia kaikki pellet saa karvat nousemaan pystyyn.

sofaki
35/182 | 

Mulla ei kyllä ole suurempaa suhdetta mihinkään mörköihin, kauhuleffoja olen kyllä katsonut koko ikäni vaikkei ne kovin pelottavia ole oikein koskaan olleetkaan... Mutta sympaattisin hirviö on tietysti Muumien Mörkö.

Kiba
36/182 | 

Lempparihirviölaji on ehdottomasti Vampyyrit, nuo maailmankaikkeuden parhaimmat oliot.
Jo ihan pikkuisena Kibana rakastuin vampyyreihin. Siksipä vastaan tähän Rüdiger - pikku vampyyri-sarjan päähenkilö.

Kyllähän se Brad Pittin vampyyri sitten myöhemmässä vaiheessa on ollut ihan siedettävä ;)

Iina
38/182 | 

Tulkitsen mörön nyt vapaasti:
Burtonin Päätön ratsumies.. Sen pelottavampia en uskalla katsoa :D

Mulla on myös piilorakkaus Addams Familyn Wednesdaytä kohtaan -vaikkei hän mörkö olekaan- ja Henkien kätkemä Kasvoton on suosikkeja.

Ninni
39/182 | 

Lempparihirviö on Alien, scifi-faniin se teki niin suuren vaikutuksen että mikään ei mene sen ohi :)

Polixenia
40/182 | 

Huh, Pan's Labyrinthistä se creepy dude joka maan alla istuu juhlasalissa kaikkien herkkujen keskellä oottamassa, ja sitkun se pikkutyttö tulee sinne niin tää tyyppi nostaa lautaselta silmämunat, plopsauttaa ne kämmeniensä keskelle ja nostaa kämmenet naaman eteen (sillee että silmät on suunnilleen oikeassa kohdassa mut käsissä). Tuo on jotain häiritsevintä mihin oon elokuvateollisuudessa törmännyt! Ja sittenku se lähtee jahtaamaan sitä pikkutyttöä! Jännät paikat!

lalla
41/182 | 

Voi Frankenwienie<3 Ihan vain sivuhuomautuksena, että tämän vuoden (tai ehkä viime vuoden??) paras elokuva. Itkettiin miehen kanssa kuin pikkulapset kun katsottiin tämä elokuva. Normaalisti _mikään_ ei horjuta mieltä leffarintamalla, oli se sitten sota tai lasten kuolema tai mikä tahansa, mutta Frankenwienie sai molempien mielet niin järkkymään, että surullinen fiilis säilyi vielä pitkälle leffan jälkeenkin.

Mutta asiaan! Lempihirviöni kautta aikain (ainakin tähän asti) on Coralinen The Other Mother. Ei se leffaversion vaan sen kuvitetun novellin. Aivan jäätävn pelottava ilmestys kirjassa, elokuva ei todellakaan tee oikeutta tälle kauheudelle. Hirvittävät nappisilmät, ihanan kamala houkutteleva äänensävy, yltiöpäisen luihu olemus, pitkät pitkät pitkät sormet ja kirkkaan punaiset kynnet. HHhhrrrr..... En tahdo toista äitiä, oma äitini on ihan hyvä. Minun äiti ei ole enää koskaan tylsä ja tavallinen enkä valita enää koskaan, että minulla olisi tylsää eikä mitään tekemistä.

NooraK
42/182 | 

Jack Skellington! Hilpeän hontelo tyyppi mut silti pelottava, onhan se kuitenkin luuranko :)

Ruska83
43/182 | 

Ehdottomasti Stephen Kingin the IT-pelle. Aiheutti painajaisia jo lapsena ja vieläkään en pysty katsomaan saamatta puistatuksia, vaikka rakastan kauhu-genreä ja olen sen suurkuluttaja:) Tim Curry tekee vaan niin loistosuorituksen roolissa ja tykkään miehestä muutenkin roolissa kuin roolissa.

45/182 | 

kyllä oogie boogie man on paras! samettisella soul-äänellä varustettu mörkö on kaikista houkuttelevin ja siksi tehokkain saalistaja!

Utah
46/182 | 

Pakko sanoa Muumien Mörkö. Se pelotti pienenä niin pirusti. Nykyään sen hahmon traagisuuden tajuaa ihan eri tavalla (vaikka edelleen ehkä vähän säikähtäisin, jos se tulisi kadulla vastaan).

Jaana
47/182 | 

Möröllä mennään täälläkin! Pelottava iso, mutta samalla sympaattinen hirviö.

49/182 | 

Aika vaikee... Joko Muumien mörkä tai Monsterit Oy:n Masi ja Tare.
Muumeja olen seurannut pienestä pitäen.
Masi ja Tare on vaan niin hauskoja :)

hempukka
50/182 | 

Lmeppärihirviöni on Pallomasi (Monsterit Oy), mutta ihan vain sen takia, että kultani kutsuu minua pallomasiksi :)

tuijja
51/182 | 

Paitsi ehkä vielä pelottavampia on ne returt to oz leffan mustat tyypit, jotka kulkee niillä renkailla!

Kissanviiksi
52/182 | 

Taitaa mennä vampyyrihommiksi tämä, eli dracula. Joku vampyyreissä on kiehtonut pennusta lähtien.

weenie!
53/182 | 

IIK! wanhana burton-fanina tää oli helppo: olen aina rakastanut nightmare before christmasin "creature under the bead":ia; siis sitä raidallista tyyppiä joka laulaa "i am the one hiding under your bed, teeth ground sharp and eyes glowing red!", koska se on vaan niin shöpö.

54/182 | 

Mä on aina pelännyt muumien hattivatteja! Niitä on niin paljon ja ne vaan vyöryy sähköisinä eteenpäin, ettei niissä oo mun mielestä mitään hauskaa :D

Dee
55/182 | 

Olen aina pitänyt ikivanhoista hirviöistä, kuten satujen ja tarujen hahmoista. Jos pitää valita yksi niin sanotaan vaikka kotimainen näkki.

Inthannon
56/182 | 

Kaikkien aikojen lemppari hirviö.. Pitää varmaan sanoa Addam's Family:n Thing. Se on tosi hauska ja vaikka periaatteessa ajatus irtonaisesta kädestä joka liikkuu itsekseen on kauhea, niin se ei kuitenkaan ole muuta kuin vähän hämähäkkimäinen.

Emmy
57/182 | 

Vaikea kysymys, kun symppiksiä hirviöitä on niin paljon. Pakon edessä valitsen kuitenkin Kuinka kesytät lohikäärmeen -leffan Night fury -rotuisen(?) Toothless-lohikäärmeen.
Kuka tahansa kyseisen leffan nähnyt ja joskus jonkun lemmikkieläimen omistanut ja kouluttanut ymmärtää miksi.

Myrskymamma
58/182 | 

Oma lemppari on ehdottomasti Gremlinsien "Gizmo", muistan edelleen kun vekarana ekaa osaa katsellessa haaveili että voi kun tuollaisen saisi itsellekin, sitten kun filmi meni pidemmälle tuli kyllä äkki toisiin aatoksiin :D

sanni
60/182 | 

Hih, ihana palkinto!

Mun lempparihirviö on kyllä se hai Jaws-leffassa. En ole ikin pelännyt niin paljon kuin pikkuisena sitä katsoessa...

Piia
61/182 | 

Lempihirviöni on ehdottomasti Disneyn Kaunottaren ja hirviön nimihirviö.Hahmossa on oikeasti hirviömäisiä piirteitä, mutta myös kykyä ja halua muutokseen. Pienenä tosin olin hirvittävän pettynyt, kun hirviö muuttui prinssiksi... :)

62/182 | 

Monsters inc -leffan James P. "Sulley" Sullivan on huippu. Sanotaanpa vaikkapa se.

Burtonin leffat ovat aina mielettömän hyviä, joten tätä Frankenweenietä on pakko päästä pian katsomaan!

Annie
63/182 | 

Vamppyrithän on hirvioitä, joten ilman epäilystäkään vastaus on True Bloodin Eric. Se hirviö saisi ottaa kontaktia anytime. ;)

Peikkotyttö
64/182 | 

Hirveistä hirvein valkokankaan tuotos on Uinu uinu lemmikkini -leffan kampuraisosisko. Se on tullut painajaisiinkin. Mutta lempihirviöksi on valittava Monsterit oyn Masi Pallopää tyttöystävinneen, ne kun pääsivät myös hääkakkuni koristeiksi!

-SeLma-
65/182 | 

Muumien Mörkö on ainakin mieleenpainuvin, koska vaikka tyttäreni pienenä pelkäsi sitä ihan älyttömästi, niin silti kuitenkin aina odotti sen jaksoissa näkyvän. Pelottava, mutta samalla kiinnostava ja mystinen hahmo! :)

Pööpö
66/182 | 

Mun lemppari on Monsterit Oy:n lutuinen turkoosi hirviö jonka nimeä en saa nyt millään päähäni. Lapsia pelotteleva, mutta hyväsydäminen jätti on vaan niin hellyyttävä!

Tinde
68/182 | 

Muumien mörkö saa kylmät väreet vieläkin minulle samoinkuin muumeissa kerran pari esiintyvä aavelaiva! ei liian pelottava mutta mystinen hahmo tuo mörkö! Näyttää muuten tuo Frankenweenien koira aivan ranskanbulldogilta :D

Kawasari
69/182 | 

Lempparihirviöni on Naarassusi (samannimisestä tv-sarjasta, eng. She-wolf of London). Sain siitä ikuisen kammon ihmissusiin.

71/182 | 

Osallistun ihan vain siksi, että haluan kertoa mielipiteeni. :) Narnian valkoinen velho ei taida oikein mennä hirviökastiin. Siksi valitsen Addams familyn Lurkin. Se on jotenkin lutuinen. Oikeesti olen ihan suunnaton noitafani. Mutta noidat eivät ole hirviöitä - ne on parhuutta.

Zipp
72/182 | 

Gremlinsit ovat aivan parhaita hirviöitä! Erityisesti Gizmo, joka ei kuitenkaan ole ilkeä ja "hirviömäinen".

Ann
73/182 | 

Hirviö Disneyn Kaunotar ja hirviö -pätkästä. Jotenkin samalla hirveä ja ihana. Pienenä tämä oli ehdottomasti suosikein Disneyn elokuvista ja hirviö onkin jäänyt erityisen hyvin mieleen.

Minna
74/182 | 

Ehdottomasti Gremlin, elokuvasta Gremlins. Söpöläiset, jotka kastuessaan lisääntyvät, auringonvvalolle altistuessaan kuolevat ja keskiyön jälkeen ruokittaessa muuttuvat hmm.. hirviöiksi vähän niinkuin pahoiksi haltijoiksi?

tints
75/182 | 

Lempparihirviöni on ehdottomasti vampyyri Lestat (Veren vangit). True Bloodin Eric-vampyyri on myös varsin lempparoitava. Ylipäänsä vampyyrit on kyllä meikälle kuuminta hottia hirviömaailmassa :)

Parkkis
76/182 | 

Muumien Mörölle voisin melkein antaa ääneni, mutta kallistun Frankestainin hirviön kannalle. Tämä siksi, että kun on lukenut kirjan, se ei olekaan niinkään pelottava, vaan enempi surullinen.

Kataplöö
77/182 | 

Ehdottomasti Pikku Vampyyri samannimisestä kirjasarjasta. Oon aina tykänny vampyyreistä (vaikka Twilightin kimaltavat vampyyrit hiukan vampyyrien mainetta pilasivatkin) ja Pikku Vampryyti oli niin symppis kun se aina öisin koputti sen ihmiskaverin ikkunaan ja ne seikkaili yhdessä. Sateella aina toivoin että se ei oliskaan sade joka rummuttaa ikkunaa vaan Pikku Vampyyri. :P

Katariina
78/182 | 

Saksikäsi Edward, vaikka ei kai niin symppistä voi oikeasti edes hirviöksi kutsua :)

Nipsu
79/182 | 

Lempihirviö - jos häntä nyt voi hirviöksi kutsua - on Terry Pratchettin kirjoista tuttu työn raskauttama viikatemies eli Kuolema. Varsin asiallinen ja sivistynyt kaveri, JOKA PUHUU NÄIN :)

Heli
80/182 | 

Olen nössönä päättänyt jättää kauhuelokuvat muille, tuppaavat turhan paljon mun uniini, joista kuitenkin nauttisin enemmän koiranpentujen ja yksisarvisten kera. Näin ollen minulla ei TODELLAKAAN ole lempparihirviöitä! Mutta no, The Ringin Samara on kyllä aika usein mielessä... Nimimerkki pelästyin yöllä pikkusiskoa (ja onneks enää ei telkkarista tuu lumisadetta, ajatuskin kauhistuttaa!!!) Että ehkä se on se kaikista karmein hirvein ikinä eli siis lemppari. (Sittenhän on tietty näitä muumimörköjä ja Kaunottaren ja Hirviön kaiffareita, mutta eihän niitä lasketa kun ne on niin ihania.)

Titu
81/182 | 

Muumien Mörkö <3
Paljon en olekaan mitään hirviöleffoja katsellut, joten vastaus oli helppo :D

82/182 | 

sanon että Saksikäsi Edward, vaikka toki mun mielestä se on tavattoman suloinen awwwww :> Edward joutui kuitenkin jäämään yksin asustelemaan :((

Pupuna
83/182 | 

Ai että, tätä leffaa olen odotellut! Vaikka pariin aiempaan Burtoniin olenkin hieman pettynyt (mm. Alice in Wonderland+Burton = odotin jotain übermahtavaa, sain ihan kivaa), niin uskon että tää iskis paremmin. :) Lempihirviöni, hmm... Ehkäpä se on Predator - säälimätön ja tehokas saalistaja, helvetin pelottava jos sellaisen saat perääsi. Mutta silti kulttuurinen olento, jolla metsästyksessäänkin on kulttuurinsa sanelemat säännöt ja koodi, jota noudattaa ja kunnioittaa.

eeva
84/182 | 

Vaikkei hän ehkä hirviö ihan perinteisellä tavalla olekaan, niin vastaukseni on ehdottomasti Muumien Mörkö. Mörkö-parka on väärinymmärretty yksinäinen vaeltaja, hieman pelottava mutta harmiton.

85/182 | 

Stephen Kingin It -leffan pelle!
Se vain on mielestäni edelleen tosi spooky. En ole kyseistä leffaa uskaltanut katsoa varmaan kymmeneen vuoteen, vaikka kierolla tavalla tykkäänkin kauhuleffoista.

Hansu
86/182 | 

Kyllä se on ehdottomasti Uinu uinu lemmikkini -leffan maasta kaivettu kisuli. Kissaihmisellle sellainen kammokatti oli ihanan ristiriitainen hahmo ja pelottavinta koko elokuvassa.

saana
87/182 | 

Ensimmäisenä tuli mieleen Muumien Mörkö, mutta koska se on niin jäätävän pelottava, niin suosikiksi voisin ehkä väittää nauruhermoja kutkuttavaa Beetlejuicea. Burton <3

tannttu
88/182 | 

Addams Familyn perhe tai sitten Jack Skellington! Ei nyt varsinaisesti hirviöitä, mutta en keksinyt ihan sellaista kunnon hirviötä tähän :D

Siv
90/182 | 

Olin tänne kirjoittelemassa myös Saksikäsi Edwardia, mutta koska se lukikin alimmassa tämänhetkisessä kommentissa, alkoi tuntua hieman häijyltä... Joten sanotaan sitten perinteinen Dracula.

91/182 | 

Lempihirviöni on kokonainen perhe, nimittäin Addams Family. Vaikka kyseessä eivät nyt varsinaiset hirviöt olekaan niin eiköhän tämä perhe kuitenkin kaikessa väkivaltaisessa outoudessaan ole oikeutetulla paikallaan lempparihirviöinäni. Mikä tyylikkyys, mikä boheemius ja dekadenssi! Ja huumori, ei pidä unohtaa huumoria. Hirviössä pitää olla huumoria vedotakseen minuun.
Pidän myöskin muista Burtonin hirviöhahmoista, tietenkin lapsekkaan pakkomielteisestä Jack Skellingtonista ja Corpse Briden traagisesta Emilystä.

Emilia
92/182 | 

Gremlinsien Gizmo vei sydämen jo silloin joskus penskana kun näin elokuvan ekaa kertaa, en vieläkään tiedä kovin montaa suloisempaa asiaa! Heti alkoi soida päässä se sen laulu! ^____^

Cerp
93/182 | 

Apua tää on vaikee! Tulee mieleen Nightmare Before Christmasin Jack Skellington - onhan se omalla tavallaan hirviö kun yritti joulunkin varastaa... (Okei, aika huono aasinsilta!) Mutta jos joku sellanen "oikee" pahis ni sitten Muumien Mörkö, vaikka se onkin sellanen symppis ja yksinäinen pahis, mutta kaikki dissaa sitä aina :(

Sofya
94/182 | 

Hirviösuosikki on varmaankin ihmissusi. Jokin täysikuussa ja sudeksi muuttumisessa kiehtoo. Lisäksi mulla on jonkinlaisia lapsuusajan traumoja ihmissusista. :D

-Iin3s-
95/182 | 

Muumipeikon ja Pikkumyyn talvinen seikkailu -nimisen muumijakson jääkuningatar/jäärouva/tms. Kammottava lumihevosella ratsastava painajainen :D Kuningattaren ilmeettömät kasvot ja riipivä taustamusiikki kruunaavat sen kauheuden! Kamalan ihana hirvitys!

Narski
96/182 | 

Lempparini on ehdottomasti Mauri Kunnaksen Vampyyri Vaari <3 olen fanittanut Vampyyri Vaaria ihan kakarasta asti... Ja nyt rupes tekeen mieli verilettuja ;D

dumdum
97/182 | 

Monta lempparia on jo kommenteissa tullut esiin, joten vastaan sen ainoan minua kunnolla ikinä koskaan pelottaneen hirviön: The Ringin Samara. Hrrrrrrrrrrrr. Kaikki muut hirviöt on sympaattisia ja ihania jos vertaa kaivomörköön.

98/182 | 

Vaikka onkin tuore löydös, niin ehdottomaksi lemppari"hirviöksi", jos sitä sellaiseksi voi sanoa, on Once Upon a Time -TV-sarjan Rumplestilskin, eli suomeksi ilmeisestikin Tittelintuure.
Olen aina "samaistunut" pahiksiin, erityisesti kirjallisuudessa ja nyt olen ehdottomasti rakastunut Rumpleen, joka on niin mielettömän inhimillinen sen kaiken pahuutensa alla.

Frankenweenie on varmaan hieno kokemus, sitä odotellessa ^^. Oletkos muuten koskaan lukenut Burtonin novellikokoelmaa, the melancholy dead of the oyster boy? Takuuvarmaa Burtonia miehen omilla kuvituksilla :)

minni
100/182 | 

taas huomaa miten jäljessä suomi jossain asioissa tulee, itse kävin nimittäin katsomassa kyseisen pätkän lontoossa jo lokakuussa!

lempparihirviöni on kyllä muumien mörkö, sympaattisempaa olentoa saa etsiä!

Semi
101/182 | 

Ooh, en malta odottaa että pääsen itse näkemään tämän isolta kankaalta!

Lempparihirviöni on tietty suuri muinainen, eli H.P. Lovecraftin Cthulhu! (ia ia!)

Varjosudenhetki
102/182 | 

Muumimörkö! Se on sopivan karmea ja säälittävä samaan aikaan. Toinen lemppari on Sleepy Hollown päätön ratsumies.
Eniten kyllä pelkään leffoissa pieniä tyttöjä valkoisissa yöpaidoissa, hyrrh.

103/182 | 

Silent Hill 2 -pelistä Pyramid Head! Ihana outo otus sai mut aikoinaan kauhusta kankeaksi uhkaavuudellaan (ja ällöttävyydellään...) mutta samalla uteliaaksi kryptisyydellään. Seuraavana listalla olisi aika samoista syistä Tyrant Resident Evil 2 -pelistä. Tyypistä (oletettavasti) lähti kipinä kolmososan Nemesikseen, monien tuntemaan hirviöön.

Pelimonsterit ovat näköjään päässeet vaikuttamaan eniten, varmaan siksi kun pääsevät pelissä niin iholle ja sen alle.

manki
104/182 | 

Voikohan screamin valkonaamaista pelottelijaa kutsua hirviöksi..? Se nyt tuli ekana mieleen ja pelotti ihan kamalasti silloin teinivuosina.

Häkä
105/182 | 

Lemppari hirviöni ovat kaikki H R Gigerin upeat hirmuluomukset. Aivan paras palkinto tässä arvonnassa!!

106/182 | 

mulla on parikin lemppari hirviöitä, muumien mörkö tietenkin ja Kaunottaren ja Hirviön Hirviö, mutta ykkös suosikki on kuitenkin MORSO, joka ei edes ole hirviö mutta oon kuitekin pelännyt sitä pienestä pitäen :)

Rauhaisa
107/182 | 

Taidan fanittaa eniten Draculaa. Siis sitä aitoa alkuperäistä. Kirja oli kuivahko lukea, mutta oli se Drakke vaan niin mielettömän ovela ja kamala tyyppi!

108/182 | 

Sanoisin ehkä Muumeista se Noita! Vähän sellanen creepy tyyppi latelemassa loitsujaan, mutta toisinaan kuitenkin ihan ihku mummeli. :)

EPS
109/182 | 

Lemppari "hirviöni" on Baskervillen koira! Pidän sadusta ja jotenkin se tuntui niin pelottavalta kun iskä sitä aina lapsuudessani kertoi. Kotimme on myös keskellä peltoaukeaa, joka on lähes samanlainen miljöö kuin tarinassa, iskä -rakas muisti myös aina mainita :DDD

maria
110/182 | 

onko vampyyrit hirviöitä? kyllä tähän on pakko vastata että dracula, jonka ansiosta vampyyrit ovat vieneet sydämeni :)

Tilda
111/182 | 

Oi että toi on pakko nähä! Toivottavasti se tulee tännekki ensi-iltaan, leffat nyt vaa on aina parhaillaan esi-illassa ;D

Mut sit mun vastaus kisaan: Mun lemppari hirviö on tietty muumien mörkö, en koskaan muista pelänneeni sitä, mut mulle mörkö on vaa nii hirviö ku voi olla... Näi vanhempana oon alkanu ymmärtää mörköä ja katon sitä eri kannalta, en pelkkänä hirviönä vaan myös tärkeänä osana muumeja (: Toinen vahva on Masi pallopää ja Tare siitä monsterit oy'stä :D

Weeeni
112/182 | 

Beetlejuice, Beetlejuice, Beetlejuice. Ehdottoman ihana friikki! <3 rakastan sitä.

113/182 | 

Lasketaankohan Hellraiser-leffojen Pinhead hirviöksi? No, se on joka tapauksessa vastaukseni! Jollain kharmikkaan tyylikkäällä tavalla kiehtova, mutta epäilemättä myös pelottava, hahmo :D

Liina
114/182 | 

Lempparihirviö on Gremlingsien Gizmo :) Voi sitä kateuden määrää kun siskolla oli Gizmo-pehmolelu! Burtonin animaatioiden fanina on kyllä pakko juosta teatteriin kattomaan tämä het kun mahdollista :)

Susanna
115/182 | 

Lempihirviöni on Kaunottaren ja hirviön hirviö, koska se elokuva oli mun ykkössuosikkini lapsuudessa. :)

ansku
117/182 | 

Mun lemppari hirviö ei oikeastaan ole hirviö - Morso nimittäin :D pelkäsin sitä lapsena ihan kuollakseni, nykyään lähinnä tunnen jonkinasteista sympatiaa... :D

118/182 | 

Oma lempparihirviöni on Kaunottaresta ja Hirviöstä tuttu Hirviö. Kaiken karvan alta löytyy lopulta epävarma, pelokas ja lempeä sydän.

Frankenweenien hirviöt ovat myös aika sympaattisia ainakin ekan katselukerran perusteella. Pitänee ehkä käydä katsomassa tuo isoltakin kankaalta. :)

Henna
119/182 | 

Muumien mörkö!! En oo koskaan itse pelännyt sitä (ainakaan muistaakseni siis) mutta pikkuruisen pikkuveljen pelotteleminen oli sitten niin kivaa :D Veli meni aina viereiseen huoneeseen ja käski kertoa, kun mörkö on mennyt. No, minä ilkeänä isosiskona huikkasin että saa tulla, vaikka paha mörkö möllötti edelleen ruudussa. Raukka meni joka kerta samaan lankaan, ja poruhan siitä aina tuli :D Ihanaa... Näille on naurettu niin monet kerrat!

Anniina
120/182 | 

Lemppari "hirviöni" oli pienenä joltain vanhalta VHS-kasetilta katseltu muumileffa (jossa muumipappa oli muumipeikon ikäinen) ja tietyissä kohissa kelasin kammotukset pois mutta mieleen on jäänyt muumipapan luona kummitellut aave (senkin kohdan kelasin silmät ummessa :D)

121/182 | 

Lempparein "hirviö" on Hain tarinan Lenny, ressukan pitäisi olla julma tappaja, mutta onkin leppoisa kasvissyöjä-hai :D Eipä ole aina helppoa olla erilainen ;)

Frankenweenie on kyllä pakko nähdä valkokankaalta, Burtonin animaatiot eivät petä <3

Ronja
122/182 | 

Stephen Kingin IT leffan pelle on kyllä aika kauhea lempparihirviö, vaikka ei ehkä tarkoittamaasi hirviökategoriaan kuulu.

123/182 | 

Kiitos leffa-arvostelusta!

Voi ei! Onpa ylisöpö palkinto. Tietäisin heti, kenelle tämän antaisin, jos voittaisin. :) Suosikki hirviöni on Kaunottaren ja hirviön Hirviö. :D Se vaan on niin suloinen ja ärhäkkä yhtäaikaa...perus mies siis. ;)

kruru-tireto
124/182 | 

Pakko sanoa Totoro, vaikkei se niin hirviömäinen olekaan. Ekan kerran pienenä katsoessani kyseisen leffan, ihailin ja pelkäsin sen karjuntaa. :D

tanjau
125/182 | 

Niinkin legendaarinen hirviö kuin Frankenstein! Olen lukenut tuon vanhan kauhutarinan ja viimeistään siinä vaiheessa minusta tuli Frankenstein -fani! :D Hahmossa on jotai sympaattista, se on enemmänkin väärinymmärretty kuin pohjimmiltaan ilkeä. Ja klassikothan puree aina! c:;

126/182 | 

Kaunottaren ja Hirviön Hirviö! Se vaan on sellanen karvanen möllykkä, joka ärisee ja on huonolla tuulella heti alkuun, mut loppujen lopuks onkin ihan mukava tapaus. Sanotaanko vaikka, että se on muuntautumiskykyinen hirviö! :D

Outi
128/182 | 

Olen ehdoton Addamsin-hirviöperheen fani. Olen yleensä aina hirviöiden puolella, jostain syystä niinsanotut normaalit ihmiset on melkeinpä aina niitä sekopäitä...

Pitsu
129/182 | 

Lempihirviöni on merihirviö Iku-Turso joka meinaa pistää paikat palasiksi mutta lähteekin lipettiin kun Väinämöinen ottaa korvasta kiinni. Herttaisen hirvittävä!

hedonya
130/182 | 

Lemppari hirviö on ehdottomasti Muumien Mörkö. Ihanan symppis ja väärinymmärretty.

Laurau
131/182 | 

Oieioiei! Mikä palkinto!!!!

Hmm.. Lempparihirviö, tai tässä tapauksessa "hirviö" on Muumien Lumikuningatar! Hui miten hyytävä mimmi, tykkäilin siitä jo ihan pikkuisena.(:

Mönkkeli
133/182 | 

Edward saksikäsi, vaikka itse en sitä hirviöksi laske, mutta se on kai ollu leffan tarkotuskin. Ja oikeestaan kaikki Burtonin leffat vaan on <3

Suski
134/182 | 

Loch Nessin hirviö, koska se on vaan niin pelottava ajatus, että oot uimassa järvessä ja sitten yhtäkkiä joku vaaniikiin sua siellä pinnan alla :P En tiiä lasketaanko sitä, mutta mulla se tuli ekana mieleen :))

Laura Kemppainen
135/182 | 

En tiedä lasketaanko nyt ihan hirviöksi, mutta heti ekana tuli mieleen tietysti Beetlejuice! Kuka nyt sitä friikkiä ei rakastaisi :D

Pippa
137/182 | 

Lempparihirviö ikinä on aivan ehdottomasti Predator! Ei mitään lällyä, pelkkää hirveyttä!

Creme
138/182 | 

Lempparihirviöni on Dracula, koska vampyyreissa nyt vaan on sitä jotakin, täydellinen tasapaino eleganssin, hurmaavuuden ja hirviömäisyyden välillä.

Aiti-ihminen
139/182 | 

Muumien Mörkö, se vaan on niin "symppis" ja meillä kun tuo Muumi-buumi on jatkunut jo parikymmentä vuotta niin on tullut tuota Mörköäkin kateltua useasti

Pepa
140/182 | 

Voi tsiisus mikä palkinto!! Lempihirviöni on corpse briden corpse bride, vaikkei häntä voikaan ehkä hirviöksi laskea :P

Tuijja
141/182 | 

Oon aina pelännu Kaunottaren ja Hirviön hirviöö. Rakastan sitä satua ja elokuvaa, mutta se hirviö creepy! :D Vaikka toisaalta aika lutunen. Kai aika perus mies? :D Ahahah!

Paula
142/182 | 

No ei tarvinu kauaa miettiä! :) tietysti Mörkö <3 Olen Muumi-fani ihan totuudessa :D

143/182 | 

Vaikka onkin tosi vaikea valita niin kyllä parhaiten on jäänyt mieleen Masi Pallopää Monsterit Oy:stä - on se vaan niin symppis ja "tosi pelottava" hirviö x)

*jossu*
144/182 | 

Lemppari on Muumien Mörkö, ihan puhtaasti siksi, että se on kutakuinkin ainoa hirviöhahmo, jota uskallan katsoa. Nimim. "en ole katsonut yhtään kauhuelokuvaa sen jälkeen, kun 8-vuotiaana näin vahingossa Uinu, uinu lemmikkini, enkä toivu siitä koskaan"

blackiejack
145/182 | 

lempparihirviöitä on täällä enemmän kuin muille jakaa, vanha stephen king- ja burton-fani kun olen. Gremlinsit, saksikäsi-Edvard ja tietenkin pirullinen Christine-kaara tulevat ekana mieleen..go frenkenweenie!! <3

Marja
146/182 | 

Mun lemppari on Muumien Lumikuningatar. Se oli mielestäni pienenä jotenki niin siisti hahmo... :D

147/182 | 

Lempparihirviöihini kuuluvat demonit :D Seuraan supernatural sarjaa ja demonijaksot on sellaisia, ettei tarvitse piiloutua peiton alle, kun ne eivät ole niin öklöjä kuin useimmat sarjan hirviöistä.

jensu
148/182 | 

Lempparihirviöni on monen muun tapaan muumien mörkö. Pienenä se pelotti kauheesti, nykyään ei pelota, mutta tuo mieleen muistoja lapsuudesta. :)

Leena
149/182 | 

Lpsena meitä peloteltiin isosta peltojen välisestä ojasta, kertoen että jos menee liian lähelle niin Mörkö Märkökoski vie silloin. Veljeni näki tästä jopa painajaisia, pelottelu toimi liiankin hyvin. Mutta pysyimmepä me lapset erossa Märkö Märkäkoskesta. Enää ei olla lapsia eikä ojaakaan enää ole, mutta Mörkö Märkäkoski "kummittelee" mielessäni ikuisesti. Ahti oli toinen "hirviö", veteen liittyvä tietenkin, jonka uhattiin vievän jos menee liian pitkälle.

Oikeista saduista pelkäsin eniten Pienen merenneidon Ursulaa, hirviöksi kai laskettavissa. Siitä minä näin lapsuuteni pahimmat painajaiset, josta johtuen Ursula edelleenkin tuntuu jotenkin kammottavalta.

Lempi"hirviö" kuitenkin on varmaan Saksikäsi-Edward. Hetken mietin että meneekö hän hirviökastiin inhimillisyydessään, mutta kai tuo hirviöksi ajateltava. (Vaikka suurempia hirviöitä ovatkin elokuvan ihmiset suurimmalta osaltaan.)

Kati
151/182 | 

Saksikäsi-Edward, vaikka eika häntä nyt ihan hirviöksi voikkaan sanoa :) Depp:in roolisuoritus on tässä(kin) leffassa mahtava, pelottavat sakset ja veitset kädessä haahuileva "hirviö" onkin pohjimmiltaan mitä suloisin naapurinpoika :)

jaimes
152/182 | 

No c'moon,Shrek tietty!Shrekin huumori iskee aina..se on niin kauheen pelottava vihree jätti :D "Onks teis kerroksii?"LApset aina ihmettelee kun äiti naureskelee eniten tätä leffaa katsottaessa.. :D

Lily
153/182 | 

Lemppari on tietysti Kaunottaren ja Hirviön Hirviö! Ei oo vuosien saatossa löytynyt mahtavampaa, vaikka hyviä kakkosia onkin sillä sijalla vuorotellut :)

Rita
155/182 | 

Tää on aivan ehdottomasti The Nigthmare Before Christmasin Jack! se on niin hellyyttävä :) kakkosena tulee tietty Oogie Boogie!

Annica
156/182 | 

Kaunottaren ja hirviön Hirviö <3 Tosin en pelännyt hahmoa lapsena ollenkaan, koin päinvastoin kiehtovaksi ja fanitinkin, äidin kauhisteluista huolimatta. Mutta onhan se nyt kunnon hirviö siltikin.. :)

157/182 | 

Lasketaanko hirviöksi Jack Skellington? No, lasketaan nyt! Ihana ja sympaattinen, silti niin kauhistuttavan hirveä Halloweenin keskeinen idea. Hyvänä kakkosena on corpse bride ehdottomasti :) Molemmat samanhenkisiä, kauheaakin kauheampia otuksia, joiden sisällä sykkii (tai ehkä enemmänkin on sykkinyt) lempeä sydän.
Burtonin pätkät jaksavat ihastuttaa täälläkin, joten Frankenweenie on seuraavana leffalistalla ehdottomasti :)

Veroniqué
159/182 | 

Lempihirviöni on varmaankin Hirviö Kaunottaresta ja Hirviöstä, koska kyseinen elokuva oli pienenä suosikkini. Myös Jeti on jänskä hahmo. Se kun asustelee yksin vuoristossa. :)

miuku
160/182 | 

Tim Burton fanina lempihirviöni on tietenkin Oogie Boogie! Frankenweenie oli kyllä paras uutinen pitkään aikaan, huippua, pakko päästä heti ensi-iltaan!

sinnA
161/182 | 

Luin kysymyksen ja olin, että täähän on helppo, mutta en mä sitten meinannutkaan keksiä, että mikä olisi suosikkein kaikesta, viimeisimmäksi olen hehkuttanut kuinka Uruk-Hait (LOTR) on ihania, että vastataan nämä söpisörkit sitten!

Taikalintu
163/182 | 

Pienen kauhukaupan lihansyöjäkasvi, jos kasvi voidaan hirviöksi luokitella. En ole nähnyt ko. elokuvaa moneen vuoteen, mutta silti hykertelen muistikuvalle jättimäiseksi kasvaneesta lihansyöjäkasvista, joka komentaa "feed me, FEED me!". :D Pitäisikin etsiä Pieni kauhukauppa jostain käsiin ja katsoa se pitkästä aikaa.

heli
164/182 | 

Hmm, no ehdottomat lemppari"hirviöt" on lohikäärmeet :) Eragonin pahiksen Durzan luoma varjo-lohikäärme oli hyvin kiehtova ja jäänyt erityisesti mieleen ! :)

165/182 | 

Hmm, osaisikohan sitä nimetä vain yhtä hirviötä? Lasketaanko zombit hirviöiksi? Entäpä Alienin alien? No se nyt kait ainakin on hirviö, joten sanotaan vaikka sitten Xenomorph. :)

Heiiid
166/182 | 

Lempihirviöni ovat halloweenina hirviöiksi pukeutuneet ystävät! Muuten en hirviöistä niin piittaa :D Muumejen mörkökin pelottaa, mutta haisuli on ihana <3

Inna
168/182 | 

No en nyt tiedä onko se mikään hirviö mutta rakkauteni on ollut aina The Nightmare before Christmaksen Jack Skellingtoniin, johon oikeastaan pystyn myös samaistumaan. Ihana pohdiskelija!
Toisena hyvänä kakkosena on tietenkin taas Burtonin elokuvasta peräisin oleva Saksikäsi Edward, joka on vain suloisen säälittävä, rakastettava mutta melankolinen hahmo, joka ei kuitenkaan ole todellisuudessa mikään hirviö.

kikkare16
169/182 | 

Mun mörkö on Schrek!! Tulikohna tuo nyt kirjoitettua edes oikein? Se vihreä iso mahtava tyyppi on vaan niin cooli, Samuli äänenä toimii myös vaikka tykkään alkuperäisversiosta myös.

Tiksu
170/182 | 

"Lempparihirviöni" on Rautahammas Bondissa. Yököttävät hampaat, mutta samalla jotenkin huvittava.

kattjes
171/182 | 

Ooh, huikea palkinto! Lempparihirviön on pakko olla Banjo Kazooie -pelin Gruntilda vetoavan huumorinsa vuoksi. :)

Rvsa W
172/182 | 

Lempparihirviöni on Darcula... pienenä sen nähtyäni olin täysin hurahtanut vampyyreihin... ja vielä reilun 20 vuoden jälleenkin vampyyrit ovat se juttu :)

Sarkku
173/182 | 

Lempihirviöni on kaunottaren ja hirviön hirviö! Aivan ihana ja samalla pelottava<3

Mymmerö
174/182 | 

Hmm.... Lempparihirviö no hattiwatit muumeista, varmaan ensimmäisiä, ei niin pelottavia, mutta...

esberalda
175/182 | 

Lempparihirviöni on Disneyn Kaunotar ja Hirviö-sadun Hirviö. Empatia herää tätä Hirviötä kohtaan, sillä rujon ulkomuodon alla hänellä on lämmin sydän.

Heikku
177/182 | 

Onko Predator hirviö? Jos on, vastaan Predator. Ihan spesiaalisti Predator leffasta Alien vs. Predator. Se on niin kova. Ei ne alienhyönteiset pärjää millään ja sitten se vielä pelastaa ihmisen ja ne tappelee yhdessä! Mä kävin ihan kuumana sen leffan viimeset hetket ja itkin, kun ne kaverit tuli hakeen kaatuneen Predatorin kotiin.

Ainakin Predator on lähempänä hirviöö kuin dinosaurukset, koska vaihtoehtosuosikkihirviö on velociraptor. Fiksu, nopee ja ketterä.

Tim Burtonilta lempihirviö on Saksikäsi Edward, joka ei tietenkään ole hirviö, mutta sellaisenahan häntä pidettiin loppujen lopuksi. Enkä edes viitsi alottaa Jack Skellingtonista :)

180/182 | 

Ääää, tottakai Muumien Mörkö! :) Pienenä Muumi-fani, aina Muumi-fani <3 Mutta voi hitsin vitsit, toi näyttää niin kivalta, itekki pakko joskus nähhä! :)

Katsu
181/182 | 

True Bloodin Eric. Yleensä vampyyrijutut ei niin iske, mutta Erickiä ei voi vastustaa ;)

Iita
182/182 | 

Olen ikuinen vanpyyrifani, vaikka nuo goottisekoilut jäivätkin nuoruuden itsensä etsinnän kokeiluiksi. True Blood -koukussa roikutaan :) vaikkakin kyllä Dracula on kingi ja siihen palaan aina uudestaan, elokuvana sekä kirjana.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla