Eräänä aurinkoisena syyspäivänä tyttö nimeltä Siiri kävi tuomassa minulle töihin kirjan. Hänen omansa. Siiri Enorannan Gisellen kuolema on tamperelaisen kirjailijan kolmas teos, esikoisromaanillaan Omenmean vallanhaltija Siiri oli Finlandia Junior -ehdokkaana muutama vuosi takaperin.


e3

e3

Arvasin jo etukäteen, että reilu 150-sivuinen kirja tulee olemaan voimakas lukukokemus, enkä siksi kiirehtinyt ahmaisemaan sitä heti. Luin ensin jonossa olevat hömppäkirjat alta pois, että voisin keskittyä pieneen mustaan kirjaan ilman häiriötekijöitä. Vaistoni oli oikeassa.

Linnea oli pysähtynyt. Se kaikki oli Linneassa vielä, mutta se ei saanut enää tulla ulos. Linnea olisi voinut nostaa jalan niskan taakse tai valua spagaatiin, sen sijaan hän ei enää voinut hypätä paikoiltaan korkeuksiin ja leijailla sulavasti alas. Hän olisi rysähtänyt. Liekki oli riuhtaistu sammuksiin mutta Linneassa kyti.

Kun 7-vuotiaana kotoa lähtenyt Linnea palaa takaisin teini-ikäisenä, horroksessa odottava perhe joutuu käsittelemään ensimmäistä kertaa pitkän aikaan tunteitaan. Masennuksen sairastanut isä. Itsesyytöksissä vellova äiti. Isoveli Joel, joka on vieraantunut siskostaan. Samankin katon alla voi elää valovuosien päässä toisistaan.

Oikeasti, kuka vittu lähettää oman lapsensa pois?


e2

e2

Siiri käsittelee kirjassaan perheen sisäisiä tabuja kirpeällä tavalla, joka ei taatusti jätä lukijaa kylmäksi. En käytä sanaa elämänmakuinen, koska se on kammottavan kliseinen, mitä taas tämä kirja ei ole.

Olen todennut, että parhaita kirjoja ovat ne, joista en osaa kirjoittaa mitään järkevää. Ne pitää lukea itse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (14)

Anni
1/14 | 

Kuulostaapa koukuttavalta, eli kiinnostaa ihan ehdottomasti. Toivottavasti saan tämän käsiini, kiitokset vinkistä :)

cccc
2/14 | 

Oliko sinulla vähän aikaa joku urheilu/ruoka -blogi, vai sekoitanko nyt ihmiset? :o Vai olenko nähnyt unta :D

Minusta perustit sellaisen, mutta nyt en löydä mistään?

Oliko unta?

ccc
3/14 | 

No onnistuinpa heti googlaamaan sen, kun jätin tuon kommentin :D En tiedä miksen aluksi löytänyt.

perttu
5/14 | 

Ihana lukea kun perhetuttuja mainitaan :)

Se omenmean vallanhaltija on erittäin hyvä kirja. Muutenkin tykkään siirin kirjotuksista ja niistä tulee aina semmonen hyvä fiilis :)

ninni
8/14 | 

"Oikeasti, kuka vittu lähettää oman lapsensa pois?"

uhmaikäisen äiti tekee sen noin 13 kertaa vuorokaudessa :)

Elluu
9/14 | 

Harvoin tartun kirja-arvosteluihin, mutta nyt tartuin! Heti kävin kirjastosta lainaamassa, kiitos sinun vinkkauksen. :))

Ethyl Glycerol
10/14 | 

""Oikeasti, kuka vittu lähettää oman lapsensa pois?"

uhmaikäisen äiti tekee sen noin 13 kertaa vuorokaudessa :)"

Ehkä vähän eri asia kyseessä kuitenkin ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011