Ostin Designtorilta itselleni kauan himoitsemani Uhana Designin collegemekon/jättipaidan ja on se hiano. Tässä tosin on se vaara että alan viettämään kaiken aikani trikoissa ja tässä paidassa, koska yhdistelmä on niin mukava. Parikymppisenä mukavuus oli pukeutumisessa kirosana, nykyään suorastaan uin siinä. Mummoliinan vaatehuone, täältä tullaan :D

Tuosta otsikosta tuli mieleen että en tiedä mitään muuta yhtä väärin kirjoitettua sanaa nettikirppiksillä kuin college. Tirskun (hyvällä, ne ovat hauskoja väännöksiä) aina kun törmään liikkiksiin kolitsipaitoihin, gollegehousuihin tai collecehuppariin. Toinen yhtä hankala materiaali on fliis eli fliitsi eli fleece :D Tässä samalla kun kirjoitan tätä pätkää alan väkisin epäillä itseäni että mitenkäs se gollece nyt sitten kirjoitettiinkaan heh.

Kommentit (36)

Valkoinen tähdikki
2/36 | 

Haha! Eikä vain "kolitsi" vaan erityisesti ongelmat yhdyssanojen kanssa... Muutaman kerran on ollut todellisia ongelmia ymmärtää, mitä myyjä haluaa sanoa :)

On muuten superihana tuo uusi "kolitsimekko"!

3/36 | 

Muotoilijana taas minusta tuntuu hassulta että joku voi kirjoittaa sanan design...desing -muotoon. Ja tätä näkee usein ihan alallakin...

Marjukka

No juuri oli Aamulehden puffissa koskien Designtoria kirjoitettu neljä kertaa Desingtori!!!

Sitten kun jutun lopussa oli kursiivilla aika ja paikka, siinä oli oikein.

Melkein otin yhteyttä Aamulehteen, kun verenpaine nousi, mutta kun sinne sais olla kokoajan yhteydessä :D

T-100
4/36 | 

Pikkupitäjien kirppikset ovat ihania lippuineen ja lappuineen! Vierasperäiset sanat on niin sumeilematta vedetty suomalaisen suun mukaisesti, on peessiä pleiseriä ja monenkirjavaa fliis-takkia. Kolitsista nyt puhumattakaan!

Katih

Romaaneissa on aika usein ihan alkeellisiakin pilkkuvirheitä. Ihmetyttää, miten kirjoittamisen ammattilaiset syyllistyy sellaisiin.

Kukka
7/36 | 

Itse bongasin tähän oikeinkirjoitusaiheeseen liittyen ihan mahtavan kuvakaappauksen jostain facebook-ryhmästä, tiedä sitten onko kirjoittaja tosissaan (ei näistä aina tiedä!): "Ostin uuden nahkatakin. Se on genuiinin nahkaa. En löydä googlaamalla" :D

N

Kuultu Kampissa pari vuotta sitten, kävellessäni teinilauman ohi: "hienot noi sun uudet kengät!" -"kiitti, nää on genuiinin nahkaa"
-"ai mitä se on?" - "jotain australialaista."

Miia
9/36 | 

Ihana KOLITSIMEKKO sulla, mullaki on, mutta son sininen ja vähän eri mallinen. Näytän siniseltä muumilta, mutta ei se haittaa ;D

Marjukka
11/36 | 

Onpa ihana kolitsimekko !! Kertakaikkiaan.

Harmi, etten tällä kertaa Designtorille ehtinyt. Vai onko se hyvä asia?

TItu
12/36 | 

Beigestä saa muunnettua kans vaikka minkälaisia versioita. Olen tavaratalon kassalla ja vanhemmat rouvat välillä tulevat kysymään ties minkälaista "biiiziä" "beziä" ja "peesiä" puseroa :D

Hekku
13/36 | 

Joskus muinoin eräs herrasihminen käytti fleecestä termiä 'flisee'. Hetken siinä piti ihan tuumailla, että mikä se on se fliseetakki, joka on niin kamalan kiva ulkosalla... :D

TItu
14/36 | 

Beesi ehkä, mutta jos se lausutaan kirjoittamillani tavoilla, niin saa siinä hetken miettiä mitä rouva oli hakemassa.

16/36 | 

Henkilökohtainen suosikkini on paikallislehden tekstaripalstalla nähty golits-takki. Voi vain kuvitella, kuinka kirjoittaja oli pohtinut oikeaa kirjoitusasua tuolle vierasperäiselle sanalle.

Veera
17/36 | 

Hei harkitsen tämän mekon ostoa nettikaupasta ja mietin mitä kokoa ostaisin. Onko jotain neuvoa antavaa sanottavaa mekosta? Pohdin s ja m koon välillä. Mekko ku ei kuitenkaan saisi olla liian tiukka.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
Heinäkuu