Kaikki minut tuntevat tietävät, että pysyn yleensä turvallisen välimatkan päässä kaikesta sellaisesta toiminnasta, jossa on mukana käsitteitä kuten hengellinen matka tai korkeampi johdatus. Olen kuitenkin innostuja, joten epäilevästä luonteesta huolimatta lähden kokeilemaan ennakkoluulottomasti myös kaikkea hieman epäilyttävää.

Jagaspace Gong Spa (äänikylpy) kuulosti kerrassaan omituiselta. Mutta kun sellainen meille työpaikalle saapui, totesin notta mukaan vaan. Elämystä kuvataan seuraavasti: 

"Gong Spa is vibro-acoustic relaxation massage and organic music sound journey. Gong vibrations will clear and balance the brain waves. This will contribute to increasing creativity and multiplies the activity of the immune system. In our sessions people are lying under the soft plaid and feel deep relaxation. In addition You can also hear: voice, violin, Tibetan singing bowls, harmonium, tanpura, santoor, drums, crystal bowls, Planetary Gongs (Sun, Venus, Mars, Earth, Creation)."

Käytännössä homma toimi niin, että me osallistujat asetuimme vilttien ja joogamattojen kera lattialle selinmakuulle. Ohjaajat alkoivat soittaa erilaisia äänimaljoja, gongeja ja instrumentteja saumattomasti, siirtyen eri äänimaailmoista toisiin, myös laulamalla ja hyräilemällä. 

Pakko myöntää, että epäilyni karisivat jo ensimmäisten soundien täyttäessä tilan. Huikeaa! Kuljin mielikuvitusmatkallani aina Irlannin nummilta avaruuteen, mitenkään järkevämmin asiaa ei voi kuvailla. Se oli kuin konserttielämys toisesta maailmasta. Suurten gongien pehmeä ääni meni luihin ja ytimiin asti.

Ihan erityinen maininta myös jonkinlaiselle "rummulle", joka tuotti meren kohinaa. Ilmeisesti soittimen sisällä liikkui hiekkaa tahi vastaavaa, ja ääni kuljetti rentoutuneen kuulijan suoraan meren rantaan. 

Gong spalla kerrotaan olevan rentouttava vaikutus ja mitä ilmeisemmin onkin, sillä tunnin aika tuntui kymmeneltä minuutilta. Olisin todennäköisesti voinut jatkaa äänimaailmassa matkustamista vielä muutaman tunnin, huomaatta ajankulua lainkaan.

Nukuin seuraavana yönä kuin tukki. Nukun yleensä todella huonosti, joten voihan se olla että ääniaalloilla oli vaikutusta asiaan. 

Maailman isoin suositus tälle, jos sattuu tulemaan eteen mahdollisuus osallistua tunnille. 

Kommentit (2)

Haavelina
2/2 | 

Heh, olin kerran vastaanvanlaisessa tapahtumassa. En tiedä vaikuttiko asiaan pienoinen kanuunanpoikanen eilisillalta, mutta mulla se sai aikaan vaan kasvavaa ahdistusta ja sydämensykettä :D pitäisi ehkä koittaa uudestaan, paremmalla ololla!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat