Minulla on yksi mielenkiinnon kohde ylitse muiden ja se on vanhat hautausmaat. Edinburghissa niitä riittää. Historiallisten hautuumaiden muistomerkit ovat viehättävän persoonallisia ja vähän rempallaan, mikä antaa kirkkomaille ihan omanlaisensa tunnelman.

Ensimmäinen hautausmaa mihin astelimme, oli 1500-luvulla perustettu Greyfriars Kirkyard. Greyfriarsin portilla tulokkaat ottaa vastaan Greyfriars Bobby, koira, joka tarinan mukaan istui 14 viimeistä vuottaan tuberkuloosiin menehtyneen isäntänsä John Grayn haudalla poistuen vain syömään ja lämmittelemään lähistön taloihin. Totta tai ei, Bobby on suloinen.


Vanhan hautausmaan kivet ovat jo rapistuneet, mutta silti ne ovat käsittämättömän vaikuttavia kertoessaan sen ajan ihmisten tarinaa.

Hautausmaalla väitetään myös kummittelevan. The Mackenzie poltergeistin kerrotaan aiheuttavan ruhjeita ja viiltoja niille onnettomille, ketkä osuvat herran tielle. Ja onhan Greyfriarsin hautausmaa nimetty yhdeksi maailman pelottavimmista paikoista, mutta minusta se oli ainoastaan hiljainen ja kaunis.Suosittelen Edinburghin matkaajille lämpimästi tutustumista Greyfriars Kirkyardiin vanhassa kaupungissa, ja muistakaa rapsuttaa Bobbya portilla.

Kommentit (31)

Ewe
1/31 | 

Äh, epäreilua kun julkaiset näitä kuvia :D itse haluan ehdottomasti käydä Skotlannissa, ja nää kuvat ei ainakaan helpota tilannetta! Kaikkien reissupostauksien kuvat aiheuttaa syviä huokauksia ja entistä pahempaa matkakuumetta, ja samalla katselen tässä jo lentoja............. Vaikka en ehdi enkä ole varoissani että tänä kesänä tuolla kävisin. Pöh.

Mikä muuten on teidän hotellinne, oli sen verran hieno se näköala niin haluaisin tietää? :)

2/31 | 

Glasgowssa on iso vanha hautausmaa joka on vuoren päällä ja sieltä näkee lähes koko kaupungin! Menkää ehdottomasti sinne poikkeen :)

5/31 | 

Pakko jälleen kommentoida, mutta noi kuvat vetää sanattomaksi. Ovat tosi vaikuttavia! Pelottavan, mutta äärimmäisen kiehtovan näköinen paikka tuo Greyfriars. Kyllä, jos joskus mahkuja on, niin itsekkin tuonne matkustan tutkimaan mitä kaikkea jännää sieltä löytyykään.

6/31 | 

Kauniita kaikki nämä matkakuvat, vielä minäkin tuonne joskus.. Onneksi odotusajalle löytyy myös kotosuomesta lähes vastaavaa katseltavaa, lisäksi vanhojen hautakivien tekstit ovat usein mielenkiintoisia, jopa hauskoja.

katrielli
8/31 | 

Sä sovit kyllä tohon maisemaan ku nenä päähän. :) Voi kun joskus itsekin pääsis tollasiin maisemiin.

åäö
11/31 | 

Vitsit, mulle on kyllä nyt alkanu nousta aikamoine mieliteko lähtee tuonne ku on näitä sun juttujas lueskellu. Näyttää vaan niiiin mielettömän upeelta!

Emmi
12/31 | 

Aivan älyttömän upealta paikalta näyttää. Hautausmaalla yleensäkin tulee hiukan pelokas ja jännittynyt olo mutta jos paikka näyttää noin upealta karuudestaan huolimatta niin tuolla haluaisin päästä käymään ja kokemaan vielä jännittävämmät fiilikset ja nähdä kaiken muun kokonaisuudessaan :) oon kade!

Heinis
13/31 | 

wow! :) <3 upeita kuvia ja asusi sopii tuonne täydellisest. antoisaa loppulomaa :)!

Emmi myös
14/31 | 

Oon käynyt kolme kertaa tuolla samaisella hautuumaalla ja aina se on yhtä pysäyttävän rauhallinen. Ja jokaikinen kerta jaksan hihitellä hautausmaan rajalla oleville asuintaloille, joiden ikkunan alla makaa kasa vanhoja hautakiviä. Ei ihan joka jätkällä ole hautuumaata takapihalla. Keittiön ikkunasta on hyvä katsella sekopäisiä turisteja.

Kai olet käynyt hautuumaan viereisessä pubissa syömässä? Sieltä saa ehdottomasti Edinburgin parasta Haggista.

15/31 | 

greyfriarsilla on kanssa "lordi voldemortin" hauta, hehe! (thomas riddell, josta rowling on ottanu inspiraationa voldylle nimen, tom riddle:D) ja, joku kai mainittikin sen glasgow'n hautausmaan, ite en oo käyny, mutta on kuulemma aika vaikuttava! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012