Think&Style -blogista nakattiin haastetta pukea päivännasuksi sellainen vaatekerta, jossa jokainen asun osa on ainakin 5 vuotta vanha. Olisin voinut vetää haasteen joko todella helpolla (aika iso prosentti aktiivikäytössä olevista lempivaatteista on yli 5 vuotta vanhoja), tai sitten laittaa itselleni vähän haastetta etsimällä jonkun sellaisen vanhan vaatteen, mitä en ole pitkään aikaan käyttänyt. Olen aika tehokkaasti myynyt eteenpäin käyttämättä jääneet vaatteeni, mutta joitain vanhoja suosikkeja haudon kaapissa edelleen, koska en osaa päästää niistä irti. Tämä vihreä sifonkimekko on yksi sellainen.


Minua ei pue empirelinjaiset vaatteet ollenkaan, näytän niissä heti siltä että vyötärö on hukkunut kokonaan. Tai ehkä tämäkin on enemmän makuasia, minä haluan että vyötärö erottuu. Kuitenkin, pilkullinen vihreä sifonkimekko on muuten aivan ihana, joten olen ajatellut että ei kai vaatteiden tarvitse aina imarrella kroppaa täysin optimaalisesti, ja tästä syystä varastoinut mekkoa uskaltamatta myydä sitä kirppiksellä. Jos tuleekin ikävä :D

Kengät ovat ikivanhat Vagabondit, ja nämä olivat mielestäni silloin joskus way back ihan sairaan korkeat. Jep, 5cm korko on kyllä huikea. Myös laukku on vanha, joku saattaa sen muistaakin, oli sen verran tehokäytössä aikoinaan. Laukun käyttäminen väheni ratkaisevasti siinä vaiheessa, kun ostin digijärkkärin eli möhkälemäisen jättikameran, eikä kameraa saanut enää ujutettua laukkuun ilman tetrismäistä kääntelyä. Mutta kiva laukku siitä huolimatta.

Haasteen ideasta sananen. Minä en laita vaatteita vaihtoon siksi, että ne menevät muodista. Muodikkuusaste on täysin yhdentekevää. Oma tyylini on oma tyylini, aivan sama mikä kotkotus on in tai out. Haastemekkoa etsiessä tuli huomattua että minulla aika paljon vanhoja vaatteita, joita rakastan edelleen, vaatekaapin kestosuosikkeja. Samalla huomaan sen, että olen nykyään paljon materiaalitietoisempi kuin ennen. Ei tulisi mieleenikään ostaa mitään rätisevää sähköistä pluruvaatetta, vaan katson tarkkaan että ostamani vaate toimii myös käytössä, eikä vaan rekillä. Aika moni vanhoista vaatteista on päätynyt kirppiskasaan tästä nimenomaisesta syystä, en ole enää halunnut rätistä talvella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (24)

Jazz
1/24 | 

En oikeastaan haluaisi tässä julkaista mitään mailiosoitetta tai vastaavaa...mutta jos sinä haluat antaa omasi niin mikä ettei:)

Meri
2/24 | 

haha mä oon aika hassu korkkareiden suhteen kun en haluaisi olla kengätkään jalassa yli 190 (olen siis 181) ja tuntuu heti pienikin korko hirmuiselta kun ne on just ne ratkasevat 5 senttiä, jotka saa kasvamaan keskiverto miehiä selkeästi pidemmäksi x) Haluaisin tosissaan nähdä sut tai ylipäänsä enemmän pitkiä naisia, jotka käyttävät korkkareita kaikesta huolimatta :D saattaisi antaa mullekin itsevarmuutta

Olga
3/24 | 

Olen miettinyt tuota laukkua hämmentävän usein ja monesti on pitänyt kysyä, että omistatko sen vielä, kun yhteen väliin se keikkui mukanasi aina. :))

4/24 | 

Mä olen kanssasi täysin samaa mieltä siitä, että muodikkuus ei ole ratkaiseva tekijä säilytänkö/ostanko/käytänkö vaatetta vaan se koenko vaatteen olevan itselleni sopivan -eikä pelkästään koon puolesta ;) Muutenkin pidän paljon mielenkiintoisempana sellaista ihmistä, jolla on oma tyyli riippumatta muodikkuusasteesta ja siitä onko pukeutumistyylimme sama.

Yhden...
5/24 | 

No helpointa olisi ehkä jos saisi jonkinlaisen yhteystiedon, mutta toinen vaihtoehto on että laitan huutonettiin ja sitten linkin.

Yhdenlainen
8/24 | 

Minulla on tuo sama mekko, ostin sen aikoinaan tämän blogin innoittamana, mutta - siinä on vielä hintalaput paikoillaan. Empiremalli sopii mielestäni vielä sellaiselle joka jollain tavalla näyttää naiselta, mutta jonkun, joka on täysin lattarintainen, se saa näyttämään aivan pikkutytöltä. Mekko on päälläni aivan käsittämättömän hupaisa. Olen sitä useaan otteeseen yrittänyt myydä , ja vaikka onkin muuten aivan ihana, ei ole mennyt kaupaksi.

Maiju
12/24 | 

Sulla on myös aivan ihana hm:n tyllimekko, musta..olikohan punaista myös..ihan kunnon tyllimekko. TSiitä on jo useampi vuosi kun näin sen blogissasi. Tiedätkö se mallin nimeä? Party? tvs..Se on niin ihanana jäänyt kummittelemaan mieleenI:)

Varjosudenhetki
13/24 | 

Hmmmmm pue mekon kanssa ohut vyö? Joku konjakinvärinen voisi passata. Toinen vaihtoehto mikä tuli äkkiä mieleen on se, että ota pikkuisen sivuista sisään että se saa muotoa ja korostaa vyötäröä. Tai sitten ompele satiininauhat tms juurikin tuon empiresauman päälle ja toinen nauha vyötärölle. nauhojen väliin muodostuu tavallaan sellainen oma kappaleensa. Tuossa nyt jotain.

Rose
14/24 | 

Minä taas rakastan empirelinjaisia mekkoja!!! Juuri muita ei kaapistani löydykään...
Omalla kohdallani olen huomannut, että ne ovat kaikkein imartelevimmat
vartalotyypilleni, sillä vyötäräni on kapea ja lantioni hieman leveämpi.
Jos taas leikkaus on empirelinjan alla, se ei sovi minulle ollenkaan (no ei ainakaan
yhtä hyvin), vaan näytän paljon isommalta mitä olenkaan...

Jos siis mekko on empirelinjainen ja kankaassa on palloja = parhautta!!! :)

Olisi muuten tosi mukavaa nähdä sama vaate eri bloggaajien päällä ja eri tavalla
asustettuna... On aina jotenkin niin hassua, kuinka erilaiselta vaate näyttää jonkun muun päällä. Tämän huomasin konkreettisesti tiistaina, kun oma vanha mekkoni oli työkaverin päällä. Juuri ja juuri tunnistin samaksi!

15/24 | 

Hei ihanaa ja kiitos, kun osallistuit! Ja onneksi et ole luopunut mekosta; se sopii sulle kuin unelma. Muutkin voi osallitua haasteeseen ja linkata postauksensa meidän blogiin. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012