On tunnustettava, että rakastan kierrellä kaikenlaisia halpiskauppoja. Minulla on yleensä joku ihan tietty tarve miksi niihin päädyn, tällä kertaa hain Kuljun Kartanon puutarhamyymälästä orvokkeja ohi kulkiessani. Poikkesin toki samalla myös kaupan puolelle.

Kuljun Kartano on tuttu jo lapsuudesta, se on ollut täällä meidän alueella asuville se ainoa oikea "romukauppa" niin kauan kuin jaksan muistaa. Ja sanon romukauppa kaikella rakkaudella. Jos isäni kertoi lähtevänsä käymään Kuljun perioskassa (kansankielinen ilmaisu, berjozka), olin sukkana takapenkillä. Piti tätä kirjoittaessa ihan erikseen soittaa isälle, että mistä ihmeestä tuo perioska-nimitys oikein tuli :D

Näissä kaupoissa riittää ihmeteltävää vaikka millä mitalla. Kaikenlaisia kuriositeetteja on aina huikeista kitsch-puutarhatontuista vilkkuviin neonvalokoristeisiin. Ja toki esimerkiksi Kuljussa on nykyään rautakauppa, puutarhamyymälä ja muuta tähdellistä sen kaiken hauskan sälän lisäksi. Mutta onneksi se perinteinen säläpuolikin on vielä elossa, sehän se paras osuus on. 

Ulkomaanreissuilla viiletän myös aivan takuulla kierrokselle paikallisiin "romukauppoihin" jos vain sellaisia löytyy. Ehkä tämä on jonkinlainen harrastus, mene ja tiedä. 

Tällä kyseisellä keikalla orvokkien lisäksi ostoskoriin osui sattumalta tulevan kesän suosikkikynsilakka. En arvannut 2 euron putelia ostaessani, että lopputulos on näin huikea. Kuvittelin ostaneeni ihan tavallisen vaalean mintunvihreän, sillä Wild&Mildin purkki näytti korissa ihan vaan mintunvihreältä. 

Lopputulos kynsillä oli kuitenkin jotain ihan muuta. Hohtava vaaleanvihreä, joka ei ole ihan neonvihreä mutta ei kauaksi jää. En ole ennen törmännyt tällaiseen sävyyn. Väri on oikeastaan kuin pimeässä hehkuva fosforiloiste. Tähtiloiste-Barbie, kuka kasarilapsi muistaa?

Sitten se ärsyttävä osuus. Purkissa ei ole mitään vinkkiä siitä, mikä sävyn nimi tai numero on. Enkä löytänyt sitä myöskään netin uumenista googlaamalla. Wild & Mildin sävykarttoja ei löydy. Mutta jos joku haluaa tämän saman sävyn, niin kyseessä on Long lasting nail laquer ja purkki näyttää epäilyttävän vaaleanvihreältä

Ps. mikä on Suomen paras "romukauppa" eli edullinen ja ehkä myös itsenäinen sekatavarakauppa, josta saa mitä vaan?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 | 

Upea lakka!
Pirkanmaalta pois muuttaneena mietin, että vieläkö Hervannan Sauli-tavaratalo ja Nekalan Löytöliiteri ovat olemassa? Ne olivat aikoinaan mun suosikkiromukauppoja.

Noora

Mä oon niin hajalla kun Löytöliiteri lopetti just! Käytin siellä aina ulkopaikkakuntalaisia vieraita vaan ihastelemassa sitä eteisen tonttuorkesteria. :D

LauraHa
2/9 | 

Ehdottomasti vierailulle Kasvihuoneilmiöön! Sijaitsee Uudellamaalla Nummessa. Paikkaan ei voi kuin ihastua. On uutta, vanhaa, antiikkia, kitschia.. Ja kirsikkana kakun päällä kaksi kania :)

Nannah

Kiitos vaan Laura vinkistä, äiti innostui niin paljon Kasvihuoneilmiöstä, että huomenna olisi tehtävä reissu kohti Nummi-Pusulaa :D!

Vierailija
3/9 | 

Ihana sävy. Ennen Mild and Wild lakoissa (ainakin minun pulloissani) oli pohjassa olevassa tarrassa numero ja nimi, eikö muka enää löydy?

Melju
4/9 | 

Jyväskylässä on Jyskän kaupunginosassa sellainen aarre kuin Jyskän varastomyymälä. Mitä siellä ei ole, sitä ihminen ei tarvitse ja lisäksi toki siellä on valtava valikoima sellaistakin mikä on siellä vaikka on vaikea kuvitella miksi kukaan tarvitsisi. Lisäksi paikka on avara ja siisti.

Hultsu
5/9 | 

Mulla on kokemusta 10 vuotta kassana olemisesta Tokmannilla ja siitä olen saanut elinikäisen kammon halppistavarataloja kohtaan. Asun Itä-Suomessa, mutta nyt kun olemme vierailemassa Tampereella ehdotin sukulaisille, että lähtisimme Kuljun Kartanoon. En todellakaan tajua mikä minuun meni, mutta tämän sinun postauksesi syyksi tämän mielenhäiriön luen :)

Vierailija
6/9 | 

Kaupoista en osaa sanoa, mutta lakka tuo mieleeni Isadoran Wonder Nail -lakan sävyssä Marzipan (729), itselläni on se ja vastaa mielestäni hyvin tuota sävykuvausta! 

minea_
7/9 | 

Mä näin näitä lakkoja jossain Prismassa ja heti tuli tää postaus mieleen. Kuvien perusteella ainakin väittäisin, että toi oli sävy 295 mint-tastic. Otin oikeen kuvatkin todistusaineistoksi, harmi ettei niitä saa liitettyä tähän. ?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010