Viini, tuo jumalten juoma, on kotoisin Espanjasta. Minun mielestäni siis. Päädyn melkein aina ostamaan espanjalaisia viinejä ja aika harvoin olen pettynyt. Romanttisissa mielikuvissani viiniköynnökset jatkuvat loputtomina riveinä pittoreskien maalaiskylien reunamilla ja muut blaablaa stereotypiat joita elokuvat meillä opettavat. Paitsi että viiniköynnöstä löytyy myös saunamme takaa. Olen jotenkin aina kuvitellut että Suomessa viini tehdään omenista, lakoista ja muista meille tyypillisistä perusherkuista, mutta kyllä täältä vaan löytyy ihan "oikeita viinitilojakin" näköjään.

En ole viettänyt vauvan vuoksi aikaa ulkona pariin viikkoon, joten järkytys oli melkoinen kun tänään kävelin pihan ympäri. Viiniköynnös on ihan massiivinen!


Puhumattakaan rypäleistä. Olin jokseenkin epäileväinen ettäkö meille kasvaisi ihan oikeita viinirypäleitä mutta siellä ne nyt kököttävät: 

Wow. Pitäisiköhän alkaa tutustumaan kotiviinin valmistuksen saloihin :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (68)

S_
2/68 | 

What..teillä on omakotitalo etkä ole käynyt kesällä pihalla pariin viikkoon? Taitaa ne kaupungin betonibunkkerit olla enempi sun juttus.

AGENTTTI

S_, onko sulla lukemisessa/ymmärryksessä ongelmia? _Vauvan takia_. Ei noin pientä voi viedä tuommosii helteisii pihalle, läkähtyy sinne. Lisäksi viettää aikaa =/= käydä ulkona. Lisäki vaatehuoneen mukaan ovat olleet "kaupunkilomalla" ilmastoidussa hotellissa kuumuuden takia.

Ihan samaa mieltä, että aika säälittävää omistaa ihana piha ja kesällä olla käymättä pihalla...vauvan takia!! Voi sitä varjossakin olla, eikä se vauva nyt siihen kuole, jos se pari auringonsädettä saa, jos käy pihalla pikaisesti...nykyajan mammat! HUH!

jestas

Älkää nyt viitsikö! Jos Nelliina kirjoittaa, että kotona on kuumempi kuin saunassa ja he ovat lähteneet evakkoon, eikä pihalla ole yhtään sen kylmempi, ei luulisi olevan vaikeaa ymmärtää. _Vastasyntynythän_ pärjää vallan mainiosti pihalla, kun aikuisetkin sulaa paikalleen? Jepjep.

Harvoin kommentoin tai edes luen kommentteja, mutta nyt oli sellaista järjenkäyttöä täällä että huh huh. Nelliina, olet selvästi järkevä ihminen, älä jaksa edes korvaasi lotkauttaa noille ihmettelijöille.

Napunapu läpäläpä

Jospa itse menisit hieman nauttimaan ulkoilmasta, luonnosta ja kanssaihmisistä? :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

tää on niin absurdi keskustelu että tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa :DD mitä ihmettä se kenenkään varvasta nävertää että minä en ole ulkona, oli syy mikä tahansa :D ja etenkään silloin kun kyseessä on vastasyntyneen vauvan olon helpotus tuskahelteessä, jolloin minun ulkona olemiseni on ihan se sama, oma nauttimiseni "raikkaasta ulkoilmasta" on viimeinen mitä ajattelen. Ja nimenomaan _vauvan takia_ seison vaikka päälläni jos se pienen oloa helpottaa. Näillä helteillä vauvan vaunujen sisälämpötila voi nousta hengenvaaralliseksi, joten on aika selviö että ulos ei mennä jos ulkona on liian kuuma.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

No kato toiset on vaan luonnostaan niin katkeria, et tarvii tuntemattomia arvostella. Kyllähän tollasiin ihmisiin törmää ihan joka paikassa nipottamassa muista ihmisistä. Internetsi vaan helpottaa tilannetta.

Nauruksi kyllä pistää, että on niin surkea oma elämä, että tarvitsee anonyyminä kommentoida jotain näin typerää :D

Saara
3/68 | 

Onpa nyt ihmeellisen vihaista kommentointia. Mä ymmärrän 9kk ikäisen, koko ajan hiestä märkänä olevan, pojan äitinä oikein hyvin että jos tällä kelillä keksii viileän paikan, sinne suuntaan asap. Plus että toisessa blogissa oli selkeästi sanottu, että perhe on ollut reissussa, niin minkä ihmeen takia pakko kommentoida että miks ei aikaa vietetä pihalla. Huhhuu.

Toivottavasti et Nelliina ota ittees typeristä kommenteista. :p
Teidän kotiviinipostauksia odotellessa (menee muutama vuosi vai?)...

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

ei voi kun pyöritellä päätään että mitä ihmettä ketään liikuttaa minun ulkona olemiseni missään tilanteessa hahah :D toki nää tyypit voi ihan vapaasti viedä vastasyntyneensä megahelteeseen ja aurinkoon ja katsoa kuinka viihtyisää siellä sitten lopulta on.

Luulisin että ekalla viinikerralla lopputulos ei välttämättä ole makuhermoja hivelevä hahah :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Elena
4/68 | 

Heip. Tuttavaperheellä kasvoi rivariasunnon aurinkoisella ja suojaisella takapihalla vanha viiniköynnös ja olivat tehneet rypäleistä madeiraa. Olin silloin teini-ikäinen, niin en muista mitä kaikkea niistä oli puhetta, mutta se oli vaan niin ihmeellistä, kun rypäleet roikkuivat, kuin olisi ollut ulkomailla.

Onnittelut myös pikkuisen syntymän johdosta <3

Ilkeille kommentoijille muistuttaisin, ettei vastasyntyneen lämmönsäätely toimi kuten aikuisella, tai isommalla lapsella, niin kyllä on ihan perusteltua pysyä poissa helteestä.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Nimenomaan on sellainen tunne kuin ei suomessa olisikaan, kun katselee valtavan kokoisia viinirypäleitä :D en ole aikaisemmin osunut armaassa kotimaassani viiniköynnöksen äärelle, vaikka täällä niitä ihan viljelläänkin.

luulisi olevan kaikille itsestäänselvää että 2 viikkoisen vauvan kanssa ei mennä aurinkoon/liian kuumaan, mutta ei vissiin ole.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Jotkut vaan on niin kateellisia omakotitalosta ja omasta pihasta, että saattaa tulla sanottua vähemmän kivasti. Ei siitä silti itseensä tarvitse ottaa, vaan kommentteihin voi vastata asiallisestikin, tuollaisessa "ammatissa" kun on..

Ja on hyvä antaa jokaisen olla mitä mieltä haluaa. Jonkun mielestä se nyt vaan voi kuulostaa vähän oudolta, ettei parhaaseen Suomen kesäaikaan halua käydä pihallaan 2 viikkoon. Hyvä kun joku haluaa sieltä lähteä edes yöksi pois. Mikä sekään ei ole huono vaihtoehto helteillä.

Mitä vauvaan ja ulkoilmaan tulee, voi sitä varjossakin tosiaan olla. Ei kukaan ole käskenytkään viemään auringonpaisteeseen. Ulkona sentään vähän ilma vaihtuu ja tuulee välillä. Kannattaisi kokeilla!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Vastasin ihan normaalisti, kuten vastaisin kenelle tahansa niin irl kuin netissä. Ja enköhän minä ole paras henkilö arvioimaan missä lapseni viihtyy tai ei viihdy, se tuskin on mielipidekysymys ;)

Jos joku olisi kateellinen omakotitalosta tai mistä tahansa (en tosin ymmärrä miksi kukaan olisi), se ei tosiaankaan ole pätevä syy sanoa kenellekään vähemmän kivasti. Eriävän mielipiteensäkin voi ilmaista joko neutraalisti tai hyökkäävästi/alentavasti, ja on varmaan selvää kumpi on parempi tapa.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Huoh..miten Nelliina tää sun kommentointi alkaa kuulostaa ihan mammapalstalaisten touhulta? - "enköhän minä ole paras henkilö arvioimaan missä lapseni viihtyy tai ei viihdy" On tosi ikävää, jos niinkin hieno blogi kun sulla on vuosia ollut, pilataan tälläisellä ala-arvoisella mammakommentoinnilla.

Jos mielipiteen voi mielestäsi ilmaista neutraalisti tai hyökkäävästi, niin varmasti voi myös tehdä kommentoinnin. "mitäs luulet?"-vastaus ei ole ihan sieltä ystävällisimmästä päästä. Kannattaako nyt muutenkaan ottaa niin hanakasti kantaa ihan kaikkeen "paskaan", mitä tänne kommentoidaan?

Sanoinko, että on mielipidekysymys, missä sinun vauvasi viihtyy? Sanoin, että jonkun mielestä voi kuulostaa vähän oudolta, ettei kesäaikaan halua käydä pihallaan. Ei nyt tehdä tästä mammapalstaa tämän enempää vääristelemällä toisten kirjoituksia, eh?

Kannattaisi opetella ymmärtämään erilaisiakin ihmisä, kuten niitä, jotka on kateellisia omasta pihasta. Silloin on helpompi ymmärtää myös erilaisia mielipiteitä. Itse olen "kateellisena" seurannut muuttoasi Pätsiniemeen. "Kateellinen" ei tässä ole negatiivinen asia. Itse asun rivitalossa, jossa minulla on ihan pieni piha, mutta silti "kateilen" ihanille isoille hyvinhoidetuille omakotipihoille. S:n kommentti kuulosti mielestäni kateilulta (negatiivisessa mielessä), jonka takia hän kirjoitti niin ikävästi. Mutta kun opit ymmärtämään, mistä mikin kommentti on saanut alkunsa, ei ole tarvetta vastata takaisin ikävästi. Jos oikein positiivisella mielellä lukee, niin S:n kommentti ei edes ollut negatiivisesti, vaan ehkä vähän omanlaisellaan huumorilla, kirjoitettu.

Tykkään ihan sikapaljon susta Nelliina, enkä halua, että sun blogi muuttuu mammablogiksi. Siksi välitän ja kommentoin. <3

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Jos minulle jätetään kommentti, oletan että kommentoija myös haluaa siihen vastauksen ja jos kommentti on luokkaa "olet idiootti kun jonkun vauvan takia nysväät sisällä", en usko että siihen voi edes vastata sydämillä ja hattaroilla, tai se vasta kettuiluna otetaankin. Oikeastaan en tiedä mitä tuollaisen kommentin jättäjä oikein ajaa takaa, millaisen vastauksen hän haluaa/odottaa saavansa? Parasta olisi varmaan ohittaa kokonaan nämä kyseiset kommentoijat, koska järkikeskustelua noista harvemmin seuraa kun ihmiset haluavat vain loukkaantua syvästi sanoit sitten ihan mitä tahansa. Ilmeisesti minä en ole vieläkään oppinut tätä asiaa. Parhaalla tahdollanikaan en saa kommentista mitään hyväntahtoista huumoria irti, vaikka itseäni huumorintajuisena pidänkin. Tai sitten on jo niin korkealentoista huumoria että viuhuu pahasti tältä blondilta yli.

Lisäksi katson olevani vähän huono bloggari tällä hetkellä ylipäänsä, hormonimyrskyissä ei välttämättä tämä interwebbi ole paras paikka jos haluaa säilyttää järkensä.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

”enköhän minä ole paras henkilö arvioimaan missä lapseni viihtyy tai ei viihdy” ..OMG miten legen...wait for it...daarista! :)

Tottakai sä tiedät, missä sun lapsesi viihtyy - se on niin itsestään selvä asia, ettei sitä tarvitse edes sanoa. Samalla se on niin kliseinen mammapalstojen lause, ettei tosikaan. Enkä olisi ikimaailmassa uskonut Nelliinan sanovan jotain sellaista. Mutta nyt ymmärrän mammapalstalaisia - ne on vaan niin hormooneissaan. Jos Nelliina sanoo jotain tollasta, niin kuka vaan voi ilmeisesti sanoo.

Nauti kesästä niin kun tykkäät, sisällä tai pihalla. Nauti vauvastasi, äläkä eksy niille mammapalstoille! Ja pidä ittes Nelliinana! :)

Miia
5/68 | 

Hei, on niitä hyviäkin kotiviinejä saatu aikaseksi :D Kuulemma! Ei muutako Pätsiniemeä pulloon! :) ps. minustaki aika jännää, että teillä kasvaa oikeasti viinirypäleitä! wow... menestyisköhän ne täällä pohjosempana ollenkaan? no näillä keleillä ehkä!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

tarvis varmaan ostaa sellainen "idioottivarma" viinintekijän aloituspakkaus, näkyi olevan tarjolla ihan tuola meidän lähimarketissakin ja uskaltaa vaan kokeilla :) ei se ota jollei annakaan. Mitä nyt lueskelin noita viiniköynnösjuttuja niin jotkut lajit selviää yllättävän pohjoisessa, eli kokeileen vaan :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Viivitys
6/68 | 

Mulla ei ole mitään kokemusta kotimaassa kasvavista viinirypälelajeista, mutta mietin, onko niistä "pakko" tehdä viiniä? Ovatko liian happamia sellaisinaan syötäviksi? Ja varmaan jotain mehuakin tehtyä, luulisin :o).
Tähän muuhun kommentointiin.. Mies kysyi, että mitä mä suu virneessä luen? No näitä kommentteja, ei voi kuin ääneen nauraa eräille. Vaikeaa ymmärtää, miksi kukaan vetää hernettä nenään kenenkään pihalla viettämistä tai viettämättä jätetyistä hetkistä!? En ole lukenut kommenttiboxia täällä tai vaatehuoneen puolella sen tarkemmin, onko tänne eksynyt useamminkin tuollaisia urpoja (sori urpot!)? Toivottavasti siirtyvät toisaalle levittämään negatiivista ilmapiiriä, ei ne sovi sun blogeihin yhtään!!
Nöpölle terkkuja ja vaaville pusu! Kohta tulee onneksi syksy, niin voitte viettää aikaa myös ulkona ja kotona muutenkin ilman paahtumisvaaraa. Varo muuten sitten, ettet vaan kohta ole jonkun mielestä ihan liikaa ulkona ja laiminlyöt ihanan talosi sisätiloja ;o)!!?!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

ei missään tapauksessa ole pakko tehdä viiniä, aion mutustaa kyllä ihan sellaisenaankin mutta olishan se hauska kokeilla tehdä oma viini :D

Tää on eka kerta varmaan koko vuonna kun saan kunnian joutua osalliseksi tämän sortin "keskustelua" joten ei tosiaan ole tapa, eikä siitä sellaista tule, tämä taas hyvänä muikkarina minulle että ignooraus on ainoa oikea reagointitapa jos kommentti on riitaa haastava :) otan opikseni, jälleen kerran. Oli jo päässyt unohtumaan.

Hahah sitä odotellessa :D voi syksy syksy tuu jo <3

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

keksi

Ulkona on ollut täyttä tuskaa olla, kerrostalokaksionikin on viileämpi kuin varjoisa paikka ulkona. Nyt sentään ukkoset vähän toivat ilmaa, mutta pariin viikkoon ei ole kunnolla edes tuullut tai tuuli on ollut kuin lehmän henkäys. Kun edes kaltaiseni perusterveen aikuisen sisäinen termostaatti ei toimi näissä lämpötiloissa niin en yhtään ihmettele, että vauvaa ei halua viedä ulos. Syysihmisenä nämä "kesällä on pakko olla ulkona kun helle kerrankin hellii / on oma piha / on jalat joilla kävellä ulos" -ihmiset nostavat verenpainettani entisestään.

Tsemppiä kuumuuden sietoon!

aino
7/68 | 

Tää kommenttiosiohan on ihan kertakaikkisen absurdi :D Mä en kyllä Nelliinan kommenteista saa mitenkään irti mammapalstafiilistä. Tyhmille ihmisille nyt vaan ei tarvi vastata muuten ku pitämällä niitä - noh - tyhminä. Enkä oikein tajua mitä se kenenkään pyllyä kutittaa miten paljon pihallaan kahden viikon aikana aikaasa viettää etenkin kun sen pariviikkoisen aikana on käynyt sairaalassa synnyttämässä ja reissussa poissa kotoa.. enpä tällä hetkellä itsekään viihdy helteessä ulkona ja voinkin ihan näin ylpeänä todeta että olen viettänyt sisätiloissa varjossa ilmastoinnin alla about viimeiset 3 viikkoa ikkunat ja ovet kiinni (OMG!) enkä hei edes tunne huonoa omaatuntoa siitä.

No, mutta viiniköynnösasiaan, ainakin turun suunnalla tuttujen viiniköynnöksistä tuli ihan makoisia viinirypäleitä noin vaan syötäviksikin eli kannattaa maistella ihan muutenkin vaan. Jos on kovin iso sato tulossa niin mä kyllä kokeilisin myös sitä viiniä, ei se ota jos ei annakaan. :)

Suloista vauva-aikaa Pätsiniemeen, toivottavasti helteet helpottaa pian! :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

äh tarkistin liian myöhään että negatiivinen kommentoija on yksi ja sama henkilö, eli ei mikään anonyymilauma kuitenkaan.

Ilman muuta maistellaan, se voi olla että kaikki menee maisteluun vielä tänä vuonna jos ei ole aikaa perehtyä kotiviinin saloihin :)

Kiitos, toivokaamme että helteet painuvat kuuseen ja ihana syksy tulee tilalle asap :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

atomi
8/68 | 

Mutta eikö ollut aivan huippu yllätys löytää oikeita rypäleitä teidän uskomattomasta salaisesta puutarhasta!! Pihallanne on ollut oikea taikasormi aikoinaan, niin paljon eri aikoina kukkivia kasveja ja muita mukavia yllätyksiä. Ja kokeikaa ihmeessä viinin tekoa jos vain ehditte ja jaksatte. Jos ei tänä syksynä niin sitten joskus..

kejer
9/68 | 

Mitä ihmettä täällä sun kommenttipuolella tapahtuu :D Mullakin on omakotitalo ja piha, enkä kyl jaksa siellä viettää aikaa joka päivä. Omakotitaloissa asuviakin on ehkä erilaisia ihmisiä, jotkut makaa takaterassilla aamusta iltaan, yks nyhvää kukkapuskissa kaikki päivät ja jotkut käy sit kastelemassa kukat, ajaa nurmikon ja touhuaa sisällä sitten enemmän? Oikeesti, onks se joku ehto että "VIETÄT MUUTEN SIT KOKO KESÄN PIHALLA" jotta saat osaa omakotitalon :::D Puuuuuh.

Musta tuntuu että sun lukijakunta on hieman muuttunut heti kun vauva tuli peliin ja heistä on ihan normaalia kommentoida täysin asiattomasti.

Ihan ylipäänsä ottaa päähän sellanen asenne, että en voi tehdä sitä enkä voi tehdä tätä, sen jälkeen kun sain lapsen. Pisti vaan silmään tuo lause, ettei ole käynyt pihalla sen jälkeen kun sai lapsen..

Ei kai siinä mitään, jos ei tykkää olla pihalla, muttei sekään ole väärin, että tykkää olla. Suurin osa ihmisistä kuitenkin tykkää nauttia kesästä pihalla, niin kyllä se vähän ihmetystä herättää, jos joku on sisätiloissa usemmankin viikon. sori vaan kaikki "sisäurpot" :)

Aika paljon kertoo ihmisestä, jos pitää itseään niin fiksuna, että voi kutsua toisia tyhmiksi..

.m.

Uskomattomia idiootteja nämä anonyymit jotka tulevat kertomaan miten toisten tulee elää mutta eivät hyväksy sitä että ihmiset itse tietävät miten sen haluavat jo tehdä ja sitten sieltä internetin anonyymiuden takaa aletaan itkemään kuinka iso paha bloggaaja loukkasi heidän mielensä.

Minäkään en lähtisi pihalle tämmöisillä helteillä vauvan kanssa, koska tiedän mikä on parhaaksi tuonikäisille, vaikka mulla ei lapsia olekaan. En lähtisi ulos aurinkoon edes koirankaan kanssa, sillä tiedän erittäin hyvin myös sen että koirakin kärsii tämmöisistä helteistä. Enkä todellakaan ITSE lähtisi ulos turhaan helteillä, mikäli oma kämppä ei olisi kuumempi kuin mitä ulkona lämpötilat, sillä ei kaikki siitä helteestä nauti eikä tarvitse nauttiakaan. Vanhukset kuolee näillä helteillä, lisäksi on meitä jotka saavat ihoon kipeitä näppylöitä pienestäkin määrästä auringonpaistetta jos ihon suojana ei ole vaatekerrosta (aurinkovoiteista ei ole apua), ja joilla iskee migreeni tai auringonpistos hetkessä. Ei, Suomessakaan ei tarvitse nauttia tappohelteistä. Sen sijaan voitaisiin alkaa jankuttamaan näille "kesä on niin lyhyt siitä pitää nauttia" että Suomen kevät ja syksy ovat kumpikin paljon lyhyempiä kuin tämä kesä, että niistähän sitä oikeasti pitää nauttia (kuten itse teen), eikä valiteta vesisateista/kylmästä ilmasta/loskasta/keväällä lumen alta ilmestyvästä koirankakasta jne jne jne... Vaan kun valittajien valtakunnassa eletään niin valittajienhan pitää saada valittaa muiden valittamisistakin, että eipä nuita rutkuttajia taida saada tyytyväiseksi millään...

Ja idiootteja riittää... .m. on myös anonyymi, eikö?

Kuulostaa nyt vähän siltä, että sulla on ongelmia hyväksyä, miten toiset elää.

Kuka on itkenyt, että iso paha bloggaaja loukkasi kenenkään mieltä?

Pihalla voi käydä vauvan kanssa myös illalla tai aikaisin aamulla, ihan niinkuin (toivottavasti!) käyt myös koirasi kanssa lenkillä, vaikka kuinka helle onkin.

Sinä itsehän tässä rutkutat muiden valittamisesta...

Pauliina

Ei kai siinä mitään, jos ei tykkää olla pihalla, muttei sekään ole väärin, että tykkää olla. Suurin osa ihmisistä kuitenkin tykkää nauttia kesästä pihalla, niin kyllä se vähän ihmetystä herättää, jos joku on sisätiloissa usemmankin viikon. sori vaan kaikki ”sisäurpot” :)

Just joo... Minussa sen sijaan herättää ihmetystä se, miksi muut näkevät vaivaa ihmetellä missä kukakin viihtyy... Sama kai se sinulle on, missä Niina aikaansa viettää, ja pihalla patsastelu näillä säillä vastasyntyneen kanssa todennäköisesti on se viimeinen mikä kiinnostaa, sillä, mikäli et ole havainnut, myös varjossa on kuuma. Ja vaikka asuisi omakotitalossa ja sattuisi pihastaan nauttimaan, ei kai siellä silti tarvitse kaikkea aikaansa viettää. Minäkin näin kesälomalla nautin terassilla istuskelusta siideriä juoden, mutta en sentään ihan koko lomaani ajatellut siihen käyttää.

Tämä vänkääjä itse vaikuttaisi kuuluvan "mammapalstan" vakiointtäjiin, kommenteista päätellen. Ja kertokoon minusta mitä tahansa, siitä huolimatta sanon että TIEDÄN olevani juurikin niin fiksu, että voin kutsua sinua, "arvoisa" anonyymi, äärimmäisen tyhmäksi...

10/68 | 

Meillä on sisällä kohtuullisen viileää. Ilmalämpöpumppu hurisee tarvittaessa, mutta aika hyvin ollaan pärjätty aamu- ja iltatuuletuksilla. Tervetuloa siis tänne, jos tulee liian kuuma! Kun mun lapset olivat ihan pieniä, me oltiin kesällä tosi paljon sisällä, vaikka omakotitalo-onnesta ollaan saatu nauttiakin. Nyt mä sitten makoilen ulkona ja lapset viipottavat milloin missäkin :)

Heli L.
11/68 | 

I feel you Niina! Tuo kaikkien aikojen hellekesä 2010. Hellettä 1½kk putkeen. keskoskaksoset kotona. Sisällä rivarissa 30 astetta, ja ulkona varjossakin 28 astetta. Meitä kiellettiin vaunuilemasta jos ulkona on yli 25 astetta. Yhtä huonetta viilennettiin siirrettävällä koneella, et pysty nukkumaan. Ei tullu sinä kesänä pahemmin ulkoiltua päivällä. Käytiinkin sit kävelyillä klo 22 illalla ku vähän viileni.

Se iso piha on kiva myös siksi, et on edes jotain kivaa ikkunasta katsottavaa, ettei tartte betoniseiniä vaan tuijotella.

Teil o kyl hienon kuuloinen piha, jos sieltä rupee kukkaset puskee vääriin paikkoihin niin mä voin adoptoida taimia meidän pihalle. :)

Sanna
12/68 | 

Ihan viiniköynnös! Ihme pihakeskystelu. Ignooraan vauva-asian kokonaan, ymmärrän äitinä hyvin! Mutta.
Niin, mä oon asunu 10 vuotta ok-talossa ja viihdyn erinomaisesti. Hehtaarin piha eikä ole vauvaa, isompia lapsia kyllä. Mutta en todellakaan kiertele pihassa viikoittain, en edes joka nurkalla kuukausittain. Miksi kiertelisin? Piha on siinä ja pysyy ja elää omaa elämäänsä. Piha on sitä varten ettei ole naapureita seinän takana ja että lapset saa leikkiä :)On siellä kasveja nurmikkoa ja marjoja, kerään jos huvittaa. Ja jokainen voi tehdä työtä ja ostaa pihan mitä käyttää tai on käyttämättä niinkuin haluaa :) on paljon muutakin elämää, reissuja, mökkeilyä, enkä tosiaan käy kaupungilla. En todellakaan jaa ajatusta että jos on piha siellä pitää jatkuvasti käyskennellä. Ihanaa kesää kaikille! Pihalla tai ilman :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

näin ekana kesänä minä en ole muuta tähän asti tehnytkään kun ihmetellyt pihan joka nurkkaa ja uusia lajeja joita vanha puutarhuriasukas tänne on taikonut elämään, mutta nyt vaan tuli pieni tauko kun olin tuolla synnyttämässä ja sitä rataa ;D Into varmaan laantuu tässä tulevina vuosina kun piha tulee tutummaksi. Tosin en malta odottaa ensi kesää kun tyttömme kanssa voi olla paljon enemmän ulkona, läiskiä vaikka punkassa ja niin edelleen, tämä vastasyntynyt on vähän poikkeustilanne nyt.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

13/68 | 

Ohhoh, mikä mahtava köynnös ja noi rypäleet! Olen siis onnistunut elämään yli 30-vuotiaaksi omasta viiniköynnöksestä haaveillen täysin pimennossa siltä faktalta, että rypäleiden kasvattaminen on mahdollista myös Suomessa. Kaikkea sitä oppii :D

Mitä parhainta viikonloppua Nelliinalle ja perheelle -sisällä tai ulkona tai jossain siellä puolivälissä! ;)

Cerp
14/68 | 

Ihmettelempä minäkin viinirypäleitä, ikinä mitään hajuakaan, että Suomessakin niitä kasvaa! Ja mitä kotiviiniin tulee - siitä saa yllättävän hyvää jopa ensikertalainen tehtyä! Kannattaa googletella tiuhaan ja muistaa ostaa viinin kirkastetta niinku esteettisen tuloksen takaamiseksi (mulle tulee ekana mieleen kotiviinistä sellanen sameanpuoleinen litku? :D)

Ja kommentointiin.... Aika absurdia tosiaan. Ja miten h*vetissä tivataan bloggaajalta asiallista vastausta, jos kommentointi on noin "hyökkäävää". Ei sen ns. asiakaspalvelijankaan tarvii kaikkee paskaa niskaan ottaa, etenkään kun kyse on henkilökohtaisista asioista. I rest my case.

15/68 | 

Bloggaajan on hyvä pitää huumori mielessä, ihan niinkun asiakaspalvelijankin.

Kommentoinnin voi myös ottaa pois päältä, jos ei halua kun niitä ruusunpunasia perseennuolenta-kommentteja.

Myös nimettömien kommentoijien on hyvä pitää huumori mielessä, kun lukee bloggaajan tekstejä tai vastauksia. :D Ei voi vaatia toiselta sitä mihin itsekään ei kykene ja toisin päin.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

let`s vihelletään tämä keskustelu tältä erää poikki, kun ketjussa on vain yksi ja sama negatiivisuutta lietsova henkilö, kenen tarkoitusperistä en ole vieläkään, näin monen kommentin jälkeen päässyt kärryille.

Älkää lähtekö muut kommentoijat mukaan, turhaa energian hukkausta kun joku selvästi nyt vaan purkaa kiukkuaan syystä tuntematon.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Sanska
17/68 | 

Tuli hauskana ideana rypäleistä mieleen et vauvan syntymäkesänä viinit pulloon ja ku muksu täyttää 18v ni kaivelee kellarin nurkasta parit jemmatut pullot esiin ja maistelee onko vuosikertaviini säilyny :oD Muut pullot on toki voinu nautiskella aikaisemmin. Vois askarrella ihan disain-labelit ja kaikki pulloihin. Höhö.

18/68 | 

Omista viinirypäleistä olen tehnyt mehua, todella helppoa mehumaijalla ja maistuu ihanalta! Syötyä ihan sellaisenaankin niitä tulee, mutta yleensä viinirypäleitä tulee todella paljon pienestäkin köynnöksestä.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

alkaa vaikuttaa nyt pikkuisen omituiselta tämä homma, etenkin oman kommenttinsa kommentointi eri persoonana, että jos nyt pyytäisin vaikka vielä nätisti että ole hyvä ja ymmärrä jo lopettaa. Jos sulla on huono päivä, tämä ei ole järkitapa purkaa pahaa oloa. Vauvapalsta ei ole ratkaisu sekään.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Jos Nelliina kerran näet (IP-osoitteesta tai jostain?), että olen sama Nimetön-kommentoija koko ajan, niin mitä sä nyt sekoilet? Viimeisin kommenttini oli tuo:

"Tässä keskustelussa ei paljo huumoria ole ollut.
1.8.2014 klo 14:27"

Mulla ei tod. ole tarvetta kommentoida itselleni, eikä pyöriä mammapalstoilla. Mä kunnioitan sua sen verran, et lopetan jos niin pyydät. Ole siis hyvä ja korjaa virheesi. Ilmeisesti kommenttien moderointi päällä... vai eikö muuten vaan eilinen tekstini tullut perille?

Rauhanlähettiläs
20/68 | 

Tervetuloa Nelliinalle mammamaailmaan. Nyt sinulla on jotain yhteistä vauvapalstan hirmujen kanssa, ja voit olla varma etteivät he jätä jatkossakaan rauhaan.

Kannattaa harkita tiukkaa linjaa kommenttien julkaisun suhteen, sillä suurin osa on varmasti ihan trollausta joka voidaan rinnastaa nettikiusaamiseen. Tsemppiä tilanteeseen.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

harmi sikäli että taidan olla niitä harvoja jotka ovat voineet pitää kommentoinninvalvonnan pois päältä ja keskustelun avoimena. Mutta ei vissiin auta muu kuin alkaa moderoimaan kommentteja koska tosiaan trollauksesta ei ole kenellekään mitään iloa. Mutta katsotaan nyt, josko keskustelu pysyisi asiallisena jatkossa :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

JaanaCa
21/68 | 

Ihan mahtavat viinirypäleet. Miten ne sun bousenmarjat/karhunvatut? Millanen sato niihin tulee?

Riikka
22/68 | 

Apua, nyt negatiivisuuden lietsoja(t) pois täältä, tää blogi kun on ollut niitä ainoita, joissa kommentointi on pysynyt mukavana ja asiallisena eikä keskittynyt bloggarille tai muille kommentoijille kettuiluun. Ja oli piha iso/pieni/keskisuuri tai ei pihaa ole ollenkaan, niin mitä se kenellekään kuuluu, onko ollut ulkona vai ei :) Nelliinalle onnittelut pikkuisesta ja tsemppiä helteiden ja trollien kanssa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013