Ooh mikä ihana myrsky täällä käväisi, voisi tulla kylään uudelleenkin! Myrsky oli päivän puheenaiheena myös paikallisilla puistojen miehillä kun kauppareissulla hetken aikaa kiivasta keskustelua kuuntelin. Suuri väittely koski aihetta rakastavatko hattivatit salamointia vai ei, ja sitä kuinka junttia on olla katsomatta muumeja (kun yksi onneton meni kysymään että mitä ihmettä ovat hattivatit :D).

Minun tukkani ainakin näyttää sähköistyvän (=karvaistuvan) kunnon sateen jäljiltä, vaikka muuten suorana edelleen pysyykin.Random räpsyyn tallentui kimalainen ja joku muu pörriäinen saman kukan kimpussa, sopu sijaa antaa.


Hirveän näppäriä nämä lyhyet ukkoskuurot puutarhan kastelussa, ei tarvitse itse mennä suihkuttelemaan. Uutta kukkaa ja vihreää pukkaa joka puolelta, nyt aletaan olla jo aika eksoottisen näköisten kasvien keskellä:


Että päivän polttavana on sitten se, kuuluuko muumitietämys yleissivistykseen vai ei :D minä ainakin olen altistunut kyseiselle piirretylle sarjalle pikkusiskoni kautta niin paljon, että voisin melkein osallistua muumitietokilpailuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (13)

Johanna

Nuo kukat ovat päivänliljoja nimeltään Frans Hals:) Vaikka hyvinkin voisivat näkönsä puolesta olla eksoottisia löytöjä hattivattien salaiselta saarelta:D

Repsu

joo ehottomasti! ja sarjikset, ne on ihan parhaita! :D lähinnä siis meinasin kun kaverit aina siteeraa niitä piirrettyjä ja sit oon kujalla :D

Anne

Kyllä mielestäni kaikkien suomalaisten pitäisi yleissivistyksen nimissä tuntea ainakin muutama muumihahmo. Lapsiperheessä "yleissivistys" tulee luonnostaan. Tove Janssonin tekstit ovat viisaita ja tarinat edistävät suvaitsevaisuutta. Satujen parhaimmistoa!

Mate

Eiks omakotitaloasujan kuulusi olla sydän syrjällään ettei myrsky kaada pihan puita ;)

Outi

Vaikka itse muumeista pidänkin, ei niitä nyt aivan yleistietoon kuitenkaan voi laskea. Toki olisin itsekin ihmeissäni jos törmäisin Suomessa henkilöön, joka ei tunnistaisi muumihahmoja. Tarinoiden yksityiskohdat ovat sitten asia erikseen.

Itse olin hämmästynyt kun pikkuveljeni kävi kuusi vuotta sitten koulukypsyystesteissä. Äitini kertoman mukaan testeihin kuului sananselitysosio, jossa yhtenä selitettävänä sanana oli 'ilmapuntari'. Kuka nykypäivän kuusivuotias olisi edes kuullut moista sanaa ilman muumeja?

Minä en muita ohjelmia muksuna katsonutkaan kuin Muumeja. Ja kyllä ne vieläkin on ihan parhaita!

Off topic: ihana mekko!!!

Anni

Ainakin kaikille about mun ikäsille (21) ja nuoremmille muumitietämys kuuluu yleissivistykseen, just se animaatiosarja on (Disney-leffojen ohella) mun lapsuus :D Jopa mun aikakäsitys perustui taaperona niihin, kysyin aina että "montako muumijaksoa" kun halusin tietää miten pitkään joku kestää/kuinka pitkä aika johonkin on, heh

Tiia

Tuo kysymys oli kyllä karmea eli suosittelen lämpimästi sitä kaikille.
Palatakseni vielä muumeihin niin suosittelen keskustelupiirillesi viikon asumista lapsiperheessä jossa muumit on vastaus kaikkeen. Itse kestän näissä paikoissa vierailua satunnaisesti , koen pientä sympatiaa vanhempia kohtaan kun he joutuvat kuuntelemaan niitä samoja toistoja all day, all night. Toisaalta voivat he ollakkin niin turtuneita etteivät huomaa asiaa ja minä se lapseton joka ei tajua mistään mitään.
Kohotan nyt maljan (ainoasta) muumimukistani tälle postaukselle.

Repsu

joo, muumit on yleissivistystä! tunnen itseni aina välillä ulkopuoliseksi kun mun lapsuuteeni kuului muutakin kuin telkkari, enkä siis oo varmaan vieläkään nähnyt kaikkia muumijaksoja. Nyt aion korjata tän puutteen, koska muumit löytyy areenasta, ne alko ihan alusta nyt maanantaina! :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

jäin miettimään mikä olisi kohdallani tuollainen elokuva enkä osaa tältä istumalta sanoa, niitä on niin monta, kaikki omalla tavallaan vaikuttavia... kauhean vaikea kysymys :D

Olisit saanut tältä päivän keskustelupiiriltä sakinhivutusta, tyypit olivat sitä yhtä parkaa lukunottamatta sitä mieltä että muumit ovat pakollista katsottavaa :DD

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Tiia

Avopuolisoni kysyi mikä on the leffa joka on kääntänyt maailmani ympäri, tehnyt suuren vaikutuksen, plaaplaa sekä kasa suuria lauseita.
Menin sitten vastaamaan että muumipeikko & pyrstötähti. Hyvä tarina, hieman synkkä. Silti kaikista maailman elokuvista, hyvä minä. Historiaani kuuluu muumien ylikatsomista ja näköjään vielä 28-vuotiaana vaikutukset näkyy. Silti äänestän että ei kuulu yleissivistykseen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013