Sain äidiltäni kolme joutilasta vanhaa heinäseivästä ja pääsin vihdoin toteuttamaan paljon ihastelemani lyhtytelineen. Olen bongaillut näitä DIY heinäseiväs -viritelmiä Pätsiniemessä naapureiden pihoilla (kävelylenkit ovat mitä parhaimpia ideariihiä, on helppo vaklata mitä kivaa muut ovat pihoilleen rakentaneet) kukkatelineinä ja koristetikkaina. Nuo kaksi taitavat ne yleisimmät uusiokäyttökohteet olla. Mutta yleisyys ei tee asiasta huonoa, vaan sehän kertoo vain hyvin toimivasta ideasta. Yksinkertainen on usein parasta, niin myös näiden suhteen. Ei tarvitse muuta kuin köyttää juuttinarulla seipäät yhteen, punoa samaisesta narusta kiva köysi lyhdylle ja se on siinä.


Olin kahden vaiheilla käytänkö luonnonvaaleaa köyttä vai juuttinarua, mutta naru vei voiton koska se oli kauniimman väristä. En löytänyt rautakaupasta ruskeaa tai harmahtavaa köyttä, eikö sellaista myydä? Vai ahavoituuko tuo vaalea köysi lopulta sellaiseksi hienoksi harmaaksi? Mistä ihmeestä olen saanut päähäni että köysi on kauniin harmaata, en tiedä.Kynttilä on se Clas Ohlssonin nerokas itsekseen syttyvä/sammuva LED-malli, jota ilman ei ole enää elämää. Lyhdyn tilalle voi kesäkuukausina viritellä jonkin kauniin padan täynnä kukkia, ja se itseasiassa olikin alkuperäinen tarkoitukseni. Mutta synkkenevät illat kaipaavat valoa ennemmin kuin kukkia.

Kommentit (4)

2/4 | 

Luulen että puuvillaköysi tummuu ajan oloon käytössä sellaiseksi harmaaksi (eli käytännössä kai kerää likaa). Ainakin kesäisellä Englannin matkalla näkemissämme purje- ja höyrylaivoissa olevat köydet olivat kaikki harmahtavia. Muoviköysi on sitte varmaan eri juttu, se ehkä pysyy paremmin vaaleana.

JK
3/4 | 

Mä ostin (juurikin tuohon samaan tarkoitukseen :D ) kesällä jotain ruskeaa köyttä ihan vain Prismasta.

jennajohannasi
4/4 | 

Hehe, sain juuri tuparilahjaksi heinäseipäitä ihan samaa askartelua varten :) Yksinkertainen ja ihana somiste portinpieleen! Tuo Klasun kynttilä olikin mainio vinkki, taidan hankkia samanlaisen.

www.lily.fi/blogit/inkaliljoja

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010