Kirjoitin hetki sitten Kodin Kuvalehteen vintage & kirppis aiheisen lehtijutun, joka julkaistaan parin kuukauden päästä. Juttua varten valikoin täsmävinkkejä lempiputiikeistani vintagen saralta. Niistä yksi on tamperelainen vuonna 1976 perustettu second hand shop Helga-Neiti. Tästä kivijalkaputiikista olen tehnyt sen luokan löytöjä, että hymy on herkässä aina kun asia käy mielessä. 

Juttua kirjoittaessani kävi ilmi, että Helga-Neidillä puhalsivat parhaillaan uudet tuulet kolmen uuden omistajan myötä. Putiikki sai huhtikuussa uuden ilmeen, ja tuoreet Helga-neidit Tiina, Anu ja Helga pitävät jatkossa huolta meistä asiakkaista. Naiset hoitavat myös korjausompelut sekä muodistukset, ja modistikin joukosta löytyy.  

Itsekkäästi ajatellen haluaisin pitää tämän putiikin salassa, mutta Helga-Neiti ansaitsee kaiken huomion. Putiikin arvot ovat kierrätyksessä ja kestävässä kehityksessä: "elävä keskusta ja palvelevat kivijalkaliikkeet, materiaalien ja laadukkaan työn arvostus ja kestävään kulutukseen pyrkiminen".

Helga-Neidin laatuajattelu ja kierrätysnäkökulma toimivat asiakkaan kannalta täydellisesti. Tästä second hand shopista ei tarvitse etsiä timanttia halparytkyjen keskeltä, vaan koko valikoima on täynnä timanttia. Käytetyistä merkkivaatteista aitoon vintageen sekä muutamia käsityöhelmiä kuten Tiina Rikalan valmistamat korsetit.

Second hand -putiikkien "ongelma" meille asiakkaille on se, että uniikit yksittäiskappaleet eivät välttämättä ole omaa kokoa. Tuo yllä näkyvä mokkahame on mielettömän upea, mutta valitettavasti en ole 36-kokoa! Joku pienempikokoinen onnekas voi käydä lunastamassa sen itselleen. Nyyh.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että koko-ongelma on hyvä ongelma. Second hand -putiikkeihin ei mennä kuin ketjuliikkeeseen, vaan löytöjä tehdään huolellisesti etsien ja harvoin. Kannattaa pitää mielessä myös se, että usein on mahdollisuus muokata vaatetta korjausompelulla joko itse tai ammattilaisen asiantuntijuutta hyödyntäen. Vuosikymmeniä sitten vaatteet tehtiin kestämään. Vintage-vaatteista saattaa löytyä monenmoisia korjausjälkiä, kun vaatteet on istutettu kantajalleen yhä uudelleen ja uudelleen. Tämän tavan soisin lisääntyvän kuluttajien keskuudessa. 

Joten jos Helga-Neiti ei ole vielä tuttu, suosittelen lämpimästi piipahtamaan Tampereella käydessä osoitteessa Aleksanterinkatu 30. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat