Tämä yllättävä lämpöaalto ajoi meikäläisen Palkinpään puutarhalle kukka-apajille. Mielessäni istutin jo perinteisiä pelargoneja seinäruukkuihin, mutta puutarhuri toppuutteli että vielä on liian aikaista niille, ota orvokkeja ensihätään ja palataan niihin muihin muutaman viikon kuluttua.

Ostin kuitenkin orvokkien lisäksi myös markettoja ja sekoituksen erivärisiä miljoonakelloja amppelissa. Myyntipuhe sisälsi sanat "ei tarvitse nyppiä" joten se oli sillä selvä. Petunian kanssa meni hermo viime kesänä. Miljoonakello kestää myös hieman kylmää, mutta marketat nostan vielä sisälle öiksi, ettei halla vie niitä.

Meille on kertynyt vuosien varrella sekalainen seurakunta kaiken kokoisia ja värisiä kukkaruukkuja. Eriparisuus on oikeastaan aika kivan näköistä, sellainen hillitty harmonia ei ole meidän tyyliä muutenkaan. Ruukkupuutarha on todella halpa ja nopea keino piristää kalpeaa kevätpihaa.

Orvokki on kylmänkestävyyden lisäksi hieno kukka myös siksi, että vaikka ne nyt näyttävät yhden kukinnon voimin vielä vähän pieniltä ruukuissaan, ne alkavat nopeasti kasvaa ja puskea kukkaa niin että pieni ruukku käy ahtaaksi. Siis jopa minun käsittelyssäni orvokki voi hyvin ja kukoistaa :D murhaan kaiken vihreän talon sisällä, mutta ulkopuutarhurointi jostain syystä natsaa. Ulkona kukat eivät ole niin kranttuja.

Jättikokoinen pullo ja valkoinen kukkatuoli ovat molemmat kirppislöytöjä.

Istutettujen kukkien lisäksi tulppaanikausi alkaa olla ihan hilkulla, tulppaanit ovat lemppareitani meidän pihassa. Ei ole komeampaa näkyä kuin yli puolimetriset ylväät kukat saunan päädyssä.

Kommentit (1)

-A
1/1 | 

Mulla on Etelä-Suomessa ollut pelargonit nyt puoltoista viikkoa jo ulkona ja hyvin on kestäny ? orvokit ja kaunokaiset taisin laittaa jo kuukaus sitte. Ehkä riskaabelia välillä, mutta jo monena vuonna todennu etten oo liian aikasessa ollut ?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010