Jos kirppiksellä tulee vastaan upea hulmuhelmainen maximekko, joka on monta kokoa liian pieni, ei kannata heti luovuttaa. Maximekko on yleensä melko helposti muunnettavissa maxihameeksi. Se voi olla yksinkertaisimmillaan vain vähän saksien näyttämistä. 

Löysin kirppikseltä 3 eurolla upean maximekon, mutta ikävä kyllä kokolapussa seisoi 34. En ole ollut kokoa 34 edes 10-vuotiaana, puhumattakaan nyt. Tästä johtuen tämä alla näkyvä mekko ei olisi missään tapauksessa mahtunut minulle yläosasta:

Lähempi tarkastelu kuitenkin osoitti, että 34-kokoisen rinnan alle tarkoitettu kaistale meni varsin mukavasti minun vyötäröni ympäri, joka taas on huomattavasti kapeampi kuin rinnanympärys. Ilokseni huomasin myös, että vetoketju päättyy täsmälleen tuohon "vyötärökaistaleeseen". Joskaan sekään ei ole ongelma, jos vetska jatkuu korkeammalle selkään, sitä voi ihan huoletta lyhentää.

Tämä maximekon muokkaaminen hameeksi ei vaatinut mitään muuta, kuin yläosan siistiä irtileikkauksta. Ei tarvittu edes yläreunan huolittelua, sillä vyötärökappale oli jo itsessään sellainen, että sen yläreuna oli siisti. 

Kas näin: 

 Vähän saksia näyttämällä koon 34 maximekosta kuoriutui kokoa 40 käyttävälle täydellisen sopiva maxihame, jonka sifonkinen runsas helma on kuin unelma!

Maximekoista löytyy yllättävän paljon näitä suht iisisti hameeksi muokattavissa olevia malleja, tutkii vain tarkkaan mekon keskiosan. Miten vetoketju asettuu, onko mekossa valmiina potentiaalista vyötärökaistaletta tai onko sellainen helppo rakentaa esimerkiksi ompelemalla kuminauhakuja.

Ei kannata olla kokolappujen orja. 

Kommentit (4)

s_heidi
1/4 | 

Hyvältä näyttää! Mikä on tuo toppi, joka sulla on päällä? Näyttää kivan rennolta. :)

Johanna Kangaskorjaamolta
2/4 | 

Hei, olipa näppärä vinkki. Ja kiva tavata pitkästä aikaa. Joskus kauan sitten seurasin blogiasi enempi, mutten kyllä koskaan kommentoinut mitään. Mukava huomata, että jatkat vieläkin bloggaamista. Tuli tuosta hameesi tuunamisesta mieleen oma hameeni, jonka tein yhdistämällä farkkujen yläosan ja maksimekon alaosan. Sen on tosin tehty jo kauan sitten. Maksimekoissa on yeensä paljon poimutusta, joten kankaan saa väljemmin poimuttamalla riittämään hyvin suurempaan vaatekokoon. Yritänpä tulla vierailemaan jatkossa vähän useammin, täällä uudessa vaatehuoneessa näyttää olevan paljon kaikkea mielenkiintoista luettavaa :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010