Minulla on roikkunut jo hetken aikaa to do -laatikossa Eurokankaasta löydetty pala pallokuvioista scuba-kangasta ("sukelluspukukangas"). Olen pyöritellyt mielessäni ensisijaisesti hametta, sillä paksu ja muhkea scuba taipuu upeasti hameeksi. Mutta koska olen lopultakin enemmän mekkonaisia, saksiin tarttuessani kankaasta muodostui mekko. 

Tässä on tyypillisin tapani ommella. Otan pienestä kaavapalasta hieman mallia kaula-aukkoon ja hihaan, ja loput menee käsivaralla leikaten ja muotoillen. Voimakkaasti A-linjainen malli sopii scubaan kuin nenä päähän, sillä kangas säilyttää muotonsa myös liikkeessä. 

Scuba on myös siitä hieno materiaali, että helman voi jättää halutessaan huolittelematta, se ei purkaannu. Tarvitsee vain olla tarkka saksikäsi, että reuna on tasainen. Huolittelin kauluksen vinokantilla, mutta helman ja hihansuut jätin olemaan sellaisenaan. 

Alle puolessa tunnissa surautettu mekko tuo hieman mieleen Vuokko Nurmesniemen 70-luvun ikoniset mallit (pallot + vahva A-linja), mutta vain modernimpana toteutuksena sukelluspukukankaasta. Toisaalta se taas näyttää 60-luvun mod-mekolta. Molempi parempi, molemmat tyylit ovat suosikkejani. 

Kahdesta palasta ommeltu mekko on harvinaisen helppo valmistaa, suosittelen kokeilemaan jos osuu kaunis scuba-kangas tielle. 

Kommentit (8)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010