Olen altistunut tänä keväänä pellavavaatteiden hehkutukselle siinä määrin, että päätin lopulta ommella itselleni pellavamekon. Pyörittelin kangasta aikani, ja päädyin hihattomaan malliin, jossa on suuri kaulus. Tavoitteena oli mahdollisimman vähän maalaisromanttinen tekele eli tyyliltään ennemmin moderni pellavamekko. 

Mekon kaava on muokattu vapaalla kädellä Nelliina & Suuri Käsityö -lehden 6-7/2018 malliston topin kaavasta. Eli käytännössä topin A-linjaisuutta on hieman kavennettu ja helmaa pidennetty reilusti. Lisäksi kaula-aukon muotokappaleet on skipattu kokonaan ja korvattu poolokauluksella.

Ylisuuri poolokaulus on kaksinkertainen suora kaistale, jonka taite on kauluksen yläreunassa. Tarvittavan kappaleen pituus on helppo mitata mittaamalla kaula-aukon ympärys. Poolokaulus ommellaan samalla tavalla kuin hiha, sillä erotuksella, että kangas on kaksinkertainen. 

Näissä kuvissa poolokaulus on suurimmillaan, mutta sen voi myös taittaa, jos kaipaa maltillisempaa kaulusta. 

Pellavakankaan ompeleminen on kiitollista puuhaa, sillä kangas ei veny ja vanu. Pellava on materiaalina täydellinen valinta kokemattomammalle ompelijalle ja lepolomaa myös meille koko ikänsä ommelleille. 

Itse tehdyn pellavamekon materiaalikustannus oli 15 euroa. 

Kommentit (3)

-A-
1/3 | 

Pellava on kyllä ihan ykkösmateriaali!
Tein myös itselleni viime kesänä culottes housut pellavasta ja ne oli todelliset pelastajahousut siinä kuumuudessa :) ja oli ihana kaivaa ne esille muutama viikko sitten!
Oletko tutustunut Hellin kangaskauppaan? hänen pellava on tosi mukavaa ommeltavaa ja päällä ihanan tuntuista.

mari.
2/3 | 

Hieno toi kaulus! Mitenhän pellava toimisi huppuna (ajattelen sellaista isoa jedikaavun huppua)? Rakastan pellavaa materiaalina, ja olen pitkään haaveillut hupullisesta mekosta, jota en kuitenkaan ole mistään onnistunut löytämään. Ja siis sivuutan tässä nyt täysin sen tosiasian, että mun kohtaamiset ompelukoneen kanssa ovat hyvin pitkälti kaikkea muuta kuin rentouttavaa ajanvietettä (kone temppuilee AINA) enkä ole koskaan ommellut mekkoa. Viime aikoina olen kuitenkin uskaltautunut ja innostunut tuunailemaan kirppislöytöjäni sopivammiksi, joten yltiöoptimistisesti juonin jo mekkoprojektin aloittamista. :---D

Helmanen
3/3 | 

Upea! Sulla on kyllä nyt mahtava luovuusbuumi. Tässähän itsekin ihan inspiroituu. Mistä ostit pellavan? Semmoinen hyvä kevyt pellava olisi hakusessa..

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010