-Kaupallinen yhteistyö: K-ruoka-

Syksyn parhaimpia kausijuureksia ovat aivan ehdottomasti punajuuret. Edullista, terveellistä ja herkullista, siitä on vaikea enää vetää paremmaksi. Minä sain tehtäväksi kokata jotain omaa lempiruokaani punajuurista ja valinta oli todella helppo, sillä paahdetut juurekset ovat suosikkini jo vuosien takaa.

Mitä yksinkertaisemmat ainekset, sitä maistuvampi lopputulos - yleensä. Minulla oli ajanjakso kun hifistelin sapuskan kanssa oikein kunnolla, mutta nyt on tullut pikkuhiljaa palattua aitojen makujen juurille. Punajuurilohkot eivät välttämättä tarvitsisi seurakseen muuta kuin pyöräytyksen oliiviöljyssä ja ripauksen suolaa, mutta koska asun Suomen hunajapääkaupungissa Akaassa, pitää ilman muuta vetää kotiinpäin. Makea hunaja myös toimii punajuuren kanssa taivaallisen hyvin.


Tässä reseptissä on käytetty:

Pirkka punajuuria
Pirkka luomuoliiviöljyä
Pirkka Reilun kaupan hunajaa (juoksevaa)
Tuoretta rosmariinia (kuivattukin käy)
Suolaa

Dippi:

Ranskankermaa 200g
Piparjuurta vajaa 1rkl (tuoretta raastettuna tai tahnaa)
Dijon-sinappia 2tl

Kuori ja lohko punajuuret ja laita ne kulhoon. Lorauta päälle oliiviöljyä, hunajaa ja pyöräytä seosta kunnolla että soossit levittyvät kunnolla lohkoihin. Ripauta sekaan myös suolaa ja rosmariinia. Sitten lohkot leivinpaperin päälle uuninpellille ja uuniin n. 200 astetta ja 45-60min. Aika riippuu lohkojen koosta, kannattaa napata testilohkoja 30 minuutin jälkeen.



Dipissä ei sen kummempaa kuin että raasta piparjuuri pieneksi silpuksi ja sekoita kaikki ainekset kunnolla yhteen.

Meillä oli pöydässä lisäksi tuoretta leipää, oliiviöljyä&pippuria, vuohenjuustoa ja Pirkka viikunahilloa. Juomana inkiväärilimpparia. Viikunahillo ja vuohenjuusto ovat täydellinen liitto, suosittelen kokeilemaan leivän päällä sen tavallisen kinkku-juusto-voin sijaan. Alle voi sutaista vähän oliiviöljyä.





Aivan ihanaa iltanaposteltavaa sellaisenaan, mutta paahdetut punajuuret käyvät hyvin myös päivällisen lisukkeena. Jos punajuuria ja piparjuurta jää yli, voi seuraavana päivänä kokeilla vaikkapa punajuuri-piparjuurikeittoa.

 

Kommentit (7)

keksi

Pirkan luomupunajuurisose on aivan parasta tavaraa! Paketti näyttää lauantaimakkaralta ja on vähän hasardi avata, mutta siitä saa nopeasti aikaiseksi esim. sosekeiton.

Marjo

Ihanaa iltanaposteltavaa! Punajuuret on myös mun lempparijuureksia. Saitko kädet puhtaaksi, kun näyttää, et on saaneet väritystä?

Prunella

Kokeilin joku aika sitten ekaa kertaa tehdä punajuurista jotakin. Paistetut ohuet punajuuriviipaleet lisäkkeenä, om nom! Nämä uuniversiot varmasti vähintään yhtä hyviä. Himo jäi, täytyykin käydä kaupasta nappaamassa pussi mukaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011