- Kaupallisessa yhteistyössä DNA & DNA Appinen -

Nykyajan älypuhelimet alkavat olla jo huimasti parempia kameroita kuin tavalliset digipokkarit, ainakin jos tekee puhelinhankinnan niin, että kameran ominaisuudet painavat vaakakupissa edes vähän. Tai muuntaa luurin peruskameran järkkäriksi sovelluksen avulla, tsek Appisen ohje. Minä olen ostanut kännykkäni sillä periaatteella että niiden on pakko pystyä korvaamaan tarpeen tullen kamera ja laadun on riitettävä myös tänne blogiin. Koska tämä ei ole valokuvausblogi, laatu on riittänyt vallan mainiosti :D Samsungin Noten kameralla pystyi jo tekemään vaikka kuinka paljon manuaalisäätöjä ja nyt tämä uusi puhelimeni LG G4 on jo sellaista herkkua kameran suhteen, että kohta en tarvitse varsinaista kameraa enää ollenkaan. Ainakaan peruskuvaamiseen, hifistelyt sitten erikseen.

Sosiaalinen media perustuu nykyään pitkälti kuvien jakamiseen, oli se sitten me, myself & I tai kauniita kuvia luonnosta. Jokainen innokas kuvaaja todennäköisesti haluaa kuvistaan aina vähän hienompia, ja sitä varten on olemassa valtava määrä erilaisia kuvankäsittelysovelluksia. Löytyy sekä idioottihelppoja että ammattimaisempia versioita. Yksinkertaisimmillaan kuvankäsittely on kauniin (valmiin) filtterin valikoimista ja sillä selvä. Hifistelijä taas voi halutessaan kuvata kuvansa vaikkapa RAW-muodossa ja muokata ne tietokoneella.

Mutta pysytään yksinkertaisissa kikoissa, mitä helpompaa sen parempaa. Suurin osa kuvista menee kuitenkin Instagramiin tai vastaavaan, joten se ei ole niin justiinsa. Minä olen todennut Pixlr nimisen sovelluksen monipuolisimmaksi ja toimivimmaksi. Siinä voi tehdä kuvaan kaikki perussäädöt kirkkaudesta ja kontrastista alkaen, rajata kuvan uudelleen, säätää värejä, terävyyttä ja poistaa punaiset silmät. Nämä kaikki säädöt ovat hallittavissa erittäin helposti, ilman että tarvitsee olla kuvankäsittelyvelho entuudestaan. Kokeilemalla oppii. Myös Appinen suosittelee Pixlr:ia.


Manuaalisäätöjen lisäksi Pixlristä löytyy valtava määrä erilaisia valmiita filttereitä (retro, vintage sun muut kikkailut), kehyksiä, tarroja ja muita efektejä. Tässä esimerkiksi valitsen luontokuvaani jotain hauskaa filtteriä:


Parilla napautuksella kuvaan voi esimerkiksi laittaa lisää kontrastia, ja se näyttää heti paljon skarpimmalta. Nyt pitää huomata että nämä esimerkkikuvat ovat kännykkää ja Instagramia varten, ne eivät tässä tietokoneen ruudulla ole ihan parhaimmillaan.


Kännykällä kuvatessa en oikeastaan tavoittele realistista kuvaa, vaan käytän ihan surutta filttereitä ja ties mitä efektejä tekemään kuvista hauskempia. Tähän tarkoitukseen tosi näppärä sovellus on Retro Camera. Siinä voi valita filtterin jo kuvaa ottaessa ja lopputulos näkyy ruudulla ennen kuin kuvaa on otettu. Tavallaan tämä on kuvankäsittelyä etukäteen:Retro Cameran filtterit ovat tuttuja Instagramista ja lisäksi siinä on extrat päälle. Toijalan kylänraitinkin saa halutessaan näyttämään utuiselta 70-luvun polaroidilta. Tämä on älypuhelimella kuvaamisen ja kuvankäsittelyn paras juttu, voi liioitella ihan surutta ja maalata maisemaa, se kuuluu asiaan. Ja se on hauskaa. Ottamansa kuvan voi jakaa suoraan sosiaaliseen mediaan yhdellä napinpainalluksella suoraan sovelluksesta, jos niin haluaa.


Kuten sanottu, maailma on täynnä kuvankäsittelyyn liittyviä sovelluksia. Niillä on hauska leikkiä ja hullutella, mutta niitä voi myös käyttää realistisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Candy Camera hoitaa homman:


Hamsteri kuittaa. Jos joku on löytänyt paremman sovelluksen kuin Pixlr, on hyvä ja naputtelee vinkkiä kommenttiboxiin. Aina on muistia jäljellä uusille jutuille.

Kommentit (7)

Kati

Käytätkö ultralight-sovellusta puhelimella vai soveltuuko se myös koneella käytettäväksi?

Piia
2/7 | 

Mä tykkään kovasti Afterlight-sovelluksesta, sillä saa paitsi kaikki perussäädöt fiksattua, myös filtteröityä kuvat. Tollaisia filtterisovelluksia on paljon, ja itseäni niissä usein tökkii se, että filtterin vahvuutta ei voi säätää ja kuvista tulee tosi muokatun näköisiä. Afterlightissa on kivat, paljon luonnollisemmat filtterit kuin monessa muussa ja lisäksi filtterin vahvuutta voi säätää. Paras! :--)

gnaah
4/7 | 

"huimasti parempia kameroita kuin tavalliset digipokkarit, "

näytäpä yksikin kännykkäkameraotos lg:llä 1/2.6" kennollaan (pikselikoko 1.12mikrometriä, 5.95mm x 3.35mm =pinta-ala 25mm2) joka on parempi kuin pokkari 1" kennolla (pikselikoko 2.4mikrometriä, 13.2mm x 8.8mm = pinta-ala 116mm2).
en pidättele hengitystä odotellessa, enkä edes muuta kuin mainitse autofokusoinnin, manuaalisen kontrollin mm. rullilla, kohinan, raw-tiedostojen dynamiikan, okuläärin käytön..

joo, päivänvalossa tai muuten hyvin valaistuna räpsyt toki käyvät "webiin" ja pieneltä ruudulta jakoihin katsottavaksi.

kuvaamiseen / rajattomaan tallennustilaan google photos, sisältää myös muokkausta:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.ph...

muokkaamiseen snapseed, nik softwaren tekemä jonka google osti ja muutti kaikille ilmaiseksi, tämän toiminnot löytyivät silloin heti myös google+:n puolelta:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.niksoftware.snapseed

kamerasofta löytyy myös googlelta itseltään, lisänä photo spheret (kannattaa kokeilla, 360-kuvia mitä voi katsoja itse käännellä) ja huomattavasti parempi panoraamakuvaus kuin kännyvalmistajien omilla softilla.

vsco camilla tietenkin oma kannattajakuntansa myös, mutta vähän enemmän manuuaalikontrollia em. verrattuna saa tällä:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.flavionet.android.came...
maksaa 3 euroa, on siellä myös ilmaisversiokin.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

krhm... "tumpula&taviksen näkökulmasta", olisi ollut ehkä aiheellinen lisäys tuohon tokaisuuni :D LG G4 -luurini kameralla saan aivan järjettömän hyvin kuvia vrt. vanha Canonin pokkari. Vika voi olla (ja varmaan onkin) kuvaajassa, mutta pokkarikuvat ovat kauheaa suttua vaikka olosuhteet olisivat täydelliset (luonnonvalo jne).

Kiitos vinkeistä, Snapseed menee heti kokeiluun :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

sariska
5/7 | 

Tänään just mietin et pitäiskö ladata joku kuvanmuokkaus sovellus luuriin ja täältä sain heti vinkkiä! Itselleni tärkeä ominaisuus sovelluksessa olisi se että sillä voisi useammasta kuvasta luoda yhden kuvakollaasin. Onnistuuko sellainen Pixlr:lla?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011