Olen kuiva- ja herkkäihoinen atoopikko. Olen allerginen joillekin kosmetiikkatuotteille, kuten suurimmalle osalle huulirasvoja sekä Helosanille ja Bepanthenille. Koska allergisoivaa ainesosaa ei ole selvitetty, etenen kosmetiikkamaailmassa suorittaen henkilökohtaisia ihmiskokeita. Jos koe menee pieleen, kärsin pirullisesta kutinasta ja jopa märkivästä ihottumasta viikon verran. 

En ole kokenut tätä pientä iho-ongelmaani ylitsepääsemättömästi, vaan käyn aina rohkeasti testaamaan kiinnostavia tuotteita. Edellisen kerran huuleni räjähtivät reilu kuukausi takaperin NYXin uudesta mattahuulipunasta. Tylsää, sillä minä todella pidin kyseisestä väristä! 

ECOCERT-sertifioudun luonnonkosmetiikkasarja Mossan löysin loppuvuonna ruokakaupan hyllyltä. Ostin kokeeksi Vitamin Cocktail -kasvoöljyn, josta olen pitänyt älyttömän paljon. Kokeilusta rohkaistuneena siirryin reippaasti seuraavaan tuotteeseen: 

Ei ihan mikä tahansa voide, vaan AHA-hedelmähappokuorinta. Opiskeluaikoina tutustuessani kuorintojen maailmaan, AHA-kuorinnat olivat juuri saavuttaneet kosmetologien kiinnostuksen. Ainakin muistelen, että pöhinä kyseisten tuotteiden ympärillä oli suurta. Ja syystä, kuorinnan jälkeen iho on upean tuntuinen! 

Koska olen herkkis, lopputulos voi myös kohdallani olla aina jotain ihan muuta. Tein ensin testin pienelle alueelle kaulaan, ja kun mitään kauheaa ei tapahtunut, levitin pientä kihelmöintiä aiheuttavan tuotteen kasvoille. Aloitin viiden minuutin vaikutusajalla, eikä mitään ikäviä tuntemuksia ilmaantunut. 

Mekaanisiin kuorintoihin verrattuna AHA-kuorinta on tehokas mutta hellävarainen. Käyttäjä ei voi vahingossa olla liian kovakourainen, sillä AHA-kuorinta toimii ilman mekaanista hankausta.

Viiden minuutin vaikutusajan jälkeen kasvot tuntuivat pehmeiltä, sileiltä ja pintakuivuuden kiristämä iho oli kuin uudesti syntynyt. 

Tässäkin tuotteessa, kuten myös Vitamin Cocktailissa, on hieman voimakkaampi tuoksu, joten tuoksuyliherkälle kuorinta ei välttämättä sovi. Luonnonkosmetiikka ylipäätään tuoksuu voimakkaammalle kuin synteettinen kosmetiikka, sehän on selvä. Omalla kohdallani on niin, että vaikka haluaisin käyttää mieluiten tuoksuttomia tuotteita, annan ominaisuuden anteeksi luonnonkosmetiikan tapauksessa. Enkä onneksi ole hajusteyliherkkä, mutta käytän mielummin parfyymeja tuoksumaailmojen luomiseen.

Itse tekemäni hunajasokerikuorinnan rinnalle tämä Mossan kuorintanaamio on hyvä lisä. Se on helppo ottaa matkalle mukaan ja toimii ihon pikavirkistäjänä viidessä minuutissa!

 

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 | 

Hei yksi suosituskosmetiikkamerkki vielä täältä:
Laponie of Scandinavia. Sarja sopii monenlaiselle iholle ja ainakin omasta mielestä tarinakin merkin takana on mielenkiintoinen.

Jep
2/3 | 

Tuoksuyliherkille muuten ongelmia aiheuttavat yleensa juuri synteettiset hajusteet, tai tarkemmin sanottuna synteettisissa hajusteissa kaytetyt liuotteet (bentseeni, tolueeni jne), eika niinkaan tuoksun voimakkuus. Joten voimaakkaan tuoksuinen luonnonkosmetiikka harvoin aiheuttaa yliherkkyysoireita, eri asia on sitten jos tuoksusta ei yksinkertaisesti pida, silloinhan se voi aiheuttaa vaikka kuvotusta ihan vaan sen takia.

Vierailija
3/3 | 

Ekopharmalla on myös hyviä hajusteettomia ja miedon tuoksuisia tuotteita :) kotimaista luonnonkosmetiikkaa. Mossa kuuluu kyllä myös omiin suosikkeihin, vitamin cocktail -yönaamio on ihana sekä vadelma -misellivesi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010