Maistoin ystäväni luona niin hyvää itse tehtyä siemennäkkäriä, että pyysin reseptin välittömästi. Vaikka kysessä on näkkileipä, se toimii kuitenkin käytännössä herkullisina suolaisina snackeina. Huomattavasti parempaa kuin perussipsit, jos suolaisen himo yllättää. 

Siemennäkkäri

2 dl maissijauhoja

1 dl kuorittuja auringonkukan siemeniä

1dl pellavansiemeniä

0,5 dl öljyä

2dl kiehuvaa vettä

karkeaa suolaa (merisuolaa)

Sekoita kuivat aineet ja öljy, ja lisää seokseen kiehuva vesi. Jaa taikina kahdelle leivinpaperille, laita päälle toinen leivinpaperi ja litistele taikina sen avulla ohueksi. Paperi lähtee helposti irti, joten samalla paperilla litistellään myös toinen levy. Ripottele näkkärin päälle ennen uunia karkeaa suolaa. Laita näkkäripellilliset 150 asteeseen noin 45 minuutiksi, kieroilmauuniin voi laittaa molemmat samaan aikaan. Tsekkaa ennen uunista pois ottamista kopauttamalla että levy on kovettunut. 

Anna jäähtyä ja murra pieniin paloihin.

Tämä on NIIN hyvää <3

Kommentit (8)

Cerp

Ollaan tehty samalla ohjeella, paitsi että lisätään auringonkukansiemeniä ja fenkolinsiemeniä myös. Jälkimmäiset ovat uusi ja mukava tuttavuus, tuovat särmää makuun. Mutta tällä ohjeella kyllä onnistuu aina! Monta erityyppistä näkkäriohjetta testanneena tää on kyl paras. 

Lisette

Hei! Tarkoittaako tuo maissijauho Maizenaa, vai muunlaista maissijauhoa? Minulle on vähän hämärä maissitärkkelysjauhon ja maissijauhon ero - vai onko ne edes kaksi samaa asiaa. Kaapissa on tällä hetkellä Maizenaa ja mietin, voiko sitä käyttää näihin vai onko lopputulos liisteriä. Kiitos!

Vierailija

Maizena ja maissijauhot ovat kaksi ei tuotetta eli maizenasta ei kannata yrittää tehdä näkkäriä.

E

Itse leivoin näkkärinhimoissani maizenalla, kun maissijauhoa ei kaapissa ollut. Näkkäristä tuli kyllä mahtavan hyvää, mutta pinta jäi rasvaiseksi. Sanoisin siis että hätätilassa myös maizena kelpaa :D

Tirpustiira
Liittynyt16.2.2017

Ihanaa ja kiitos, mun on ollut tarkoitus tehdä siemennäkkäriä mutta tähän saakka este on ollut sopivan reseptin etsiminen - onhan se nykymaailmassa niin tosi vaikeaa :D heti kun vaan kaupasta kulkeutuu kotiin maissijauhoa niin enköhän testaa tätä :)

piiiitzi

Mulla on lähes sama ohje, vain vettä puoli desiä enemmän ja mä teen sen yhdelle pellille ja sen saa ihan lusikalla tai nuolijalla levitettyä :)

Vierailija

Minunkin ohjeessa 2,5 dl vettä ja saamani neuvon mukaan laitan käteen muovipussin ja taputtelen taikinan sillä tasaiseksi.

Jees

Kävisköhän tapiokajauho maissijauhon sijasta..... Ehkä pitää testata pikkuerä jollei kukaan osaa arvata (taikka lue enää tätä postausta...) :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kolmevuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010