Törmäsin Fashionologien uutisissa hauskaan Barneysin ja Disneyn yhteisprojektiin Electric Holiday, missä Aku Ankasta tutut hahmot on puettu designervaatteiisiin. Minnillä on Lanvinin luomus, Iineksellä Dolce & Gabbanan mekko ja Hessu rokkaa Balmainin vaatekerrassa.


New Yorkin lippulaivaliikkeen näyteikkunaan Madison Avenuelle projekti pärähtää 14.11.2012. Luvassa on lyhytfilmin ja 3D valoshown lisäksi myös Disney&Designer -yhteistuotteita.

Osuin viime syksynä New Yorkiin juuri silloin, kun joulukoristeita oli alettu nostamaan näyteikkunoihin ja voin kertoa, että se oli melkoinen spektaakkeli. Koko kaupunki kylpi säihkyvissä jouluvaloissa ja toinen toistaan hienommat koristukset johdattivat tavaratalojen auloihin. Voi vain miettiä sitä sähköpiikkiä, mikä nycissä joulun tienoilla on...

Miltäs näytti Balmain-Hessu ja kaverit?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (19)

Niina
1/19 | 

Mullekin jotenkin pisti silmään tuo laihuus, ja se että hahmojen vartalot on itseasiassa ihmisvartaloita eikä sellaisia kuin yleensä. Mistäköhän johtuu, että ovat päätyneet liittämään hahmojen päät ihmisvartaloihin?

Ylipitkiin jalkoihin on tullut jo muotikuvissa jotenkin totuttua, mutta varsinkin Minnin laihuus hiukan häiritsee.. No, hauska idea jokatapauksessa. Itse olisin toteuttanut hahmot toisin.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

jaa-a, taiteilijan näkemys ja sitä rataa :) mutta tosiaan mä en edes tajunnut kiinnittää huomiota laihuuteen, vaan vaatteisiin ja viehkeisiin kokonaisuuksiin :D

Siis vähän vastaavaa kun Minnistä voitaisiin piirtää esimerkiksi pin-up versio liioitelluilla muodoilla, jotka nekään eivät olisi "realistisia", eikä kuulukaan olla. (Jessica Rabbit -tyyliä).

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

2/19 | 

Hyvältä näyttää! Itse näen kuvissa vain käytettävän tuota "venytettyä" tyyliä, kuten monessa muussakin jutussa. Tekee omaan silmään hahmoista vain hauskannäköisiä. Piirroshahmoista kuitenkin kysymys.

Viole
10/19 | 

Anorektisilta. Ja mikä pahinta, tässä kohdistetaan mainontaa kuitenkin lapsille tai nuorille, jolloin pitäisi olla erityisen tarkkana siitä, ettei tyrkytettäisi epärealistista vartaloa, vaikka piirretyistä hahmoista onkin kyse. Tämä tuntuu ja näyttää pahalta.

tiia
11/19 | 

Mitä ihmettä, miksei minulle tule ensimmäisenä mieleen anoreksia? Pitkillä ja olemattomilla raajoilla katse kohdistuu vaatteisiin, ei niinkään malliin. Nämä on _piirroshahmoja_, ei oikeita ihmisiä.
Hahmot näyttä hirmu tyylikkäille! Tykkään kovasti.

Ida
12/19 | 

Hei,

Minustakin ehkä Hessu on onnistunein. Omaankin silmääni pisti laihuus, vaikken yleensä näin tyyliteltyjä piirroshahmoja arvioi ihmismäisin kriteerein. Luulen, että osasyynä saattaa olla, että ennen pyöreistä hahmoista on tehty tikkuja. Ja kuten joku jo aikaisemmin totesi, mittasuhteet ovat alkuperäisiä ihmismäisemmät.

Elina
13/19 | 

Iines ja Minni on toki kuvattu näissä liioitellun laihoina, mutta se toisaalta kuuluu tähän tyyliin. Milloin muulloin tyylitellyt piirroshahmot kuvaisivat ihmisruumista jotenkin realistisesti? Ei Betty Boopkaan erityisen tarkasti naisen mittasuhteita noudata :D Ja miksi pitäisikään? Liioittelu on tehokeino.

Muotikuvissa, erityisesti vaateluonnoksissa ihmiset kuvataan usein lähinnä tikkuraajaisiksi ja todella laihoiksi. Siinä ei ole kyse tietoisesta mielipidevaikuttamisesta vaan ihan yksinkertaisesti sen vaatteen korostamisesta ja tyylistä kuvata niitä luonnoksia tiettyä standardia mukaillen. Näytöslavoilla nähtyjen mallien vartalot taas noudattelevat sitä standardia ihan samasta syystä. Ei siellä ole tarkoituskaan tuijottaa mallia ja arvioida hänen vartaloaan, vaan keskittyä vaatteeseen. Se vaate on helpompi hahmottaa ja verrata sitä muihin, kun kantajatkin näyttävät suurinpiirtein samalta.

Pitäisikö minunkin nyt ahdistua siitä että en näytä ihan siltä mainitulta pin up-piirroshahmolta? :D

Pahoittelen pitkää jauhantaa, joskus vain turhauttaa tämän saman asian vääntely :D

ps. Kommentti myös itse asiaan: musta noi on hauskoja, tutut hahmot ihan uudella tyylillä.

Soffe
14/19 | 

Tuo Hessu on hauska! :D Mutta muuten nuo eivät oikein sytytä... Mulle ei tuu anorektisuus mieleen (kuvathan on taidetta), mutta Iines ja Minni on vaan ihan liian kaukana niiden alkuperäsestä ulkonäöstä ettei kolahda. :D

Iia
15/19 | 

Minua ei häiritse tuo laihuus ollenkaan, päinvastoin mielestäni näyttävät aika kivoilta! Tollanen taulu voisi olla makea :)

Jenni
16/19 | 

Mä taas kuulun niihin, joiden mielestä anorektinen mallivartalo normaalisti niin ihanan pyöreillä hahmoilla näyttää todella sairaalta :( Nykymaailmassa muoti ei ole ihmisvartaloita varten, vaan ihmisvartalot muotia varten. Tuntuu, että sen sijaan, että yritettäisiin tehdä vaatteita, jotka näyttävät hyvältä erimallisten ihmisten päällä, yritetään saada kaikkia samaan laihaan muottiin, jolle vaatteet suunnitellaan.
Tämä siis vain omana mielipiteetäni vinoutuneesta yhteiskunnasta. Silti seuraan tyyliblogeja ja luen Trendiä, yms :)

aini
17/19 | 

Hessusta tuli mieleen Kanye West :D
Ja Iines on oikein chic(k). Minnikin on söpö, mutta Lanvin ei vaan iske samalla tapaa kuin D&G.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012