Sain arvostelukappaleen Siri Pettersenin Odininlapsi -kirjasta, josta en ollut aikaisemmin kuullutkaan. Se on ensimmäinen osa Korpinkehät-trilogiasta. Norjalaisen Pettersenin genre on fantasia ja kirjan maisemat ovat täynnä pohjolan mystiikkaa. Passaa oikein hyvin minulle. 

En tiedä miksi käsiini osuu jatkuvasti kirjoja joissa päähenkilö on teini-ikäinen, se tuntuu olevan fantasiakirjoille jotenkin ominaista. Välillä se ärsyttää, mutta Odininlasta lukiessa ei tullut juuri kiinnitettyä huomiota ikäseikkoihin. Johtui todennäköisesti myös siitä, että mukana oli iso joukko aikuisia, jotka olivat juonen kannalta erittäin oleellisia. 

15-vuotias parantaja Hirka asuu Elveroassa isänsä kanssa, ja elää melko tavallista elämää yrttien ja luonnonrohtojen parissa. Paitsi että häneltä puuttuu yksi olennainen asia. Häntä. Yminväellä on pitkä häntä, mutta Hirka menetti omansa lapsena susille. Vai menettikö sittenkään.

Hirka ei itsekään tiedä olevansa ihan toista rotua, odininlapsi, ihminen. Hänen ottoisänsä pelasti tytön varmalta kuolemalta kun hän oli vielä vauva ja päätyi kivikehien kautta toiseen maailmaan, Yminmaahan. Isää kehitti tarinan susista lapsen turvaksi, sillä yminväen mielestä ihmiset ovat vaarallisia, mädän kantajia. Ken joutuu tekemisiin ihmisen kanssa, mädäntyy.

Kirjassa on taustalla se perinteinen ja aika pakollinenkin rakkaustarina, jota alleviivataan aika tavalla. Se poika, pari vuotta vanhempi Rime, on siniveristä sukua siinä missä Hirka on ihan tavallinen ja vielä hieman omituinenkin. Klassikkokamaa siispä. Mutta ei se tahtia haittaa, sillä tarina ampaisee alun pienen laahauksen jälkeen ihan huikeaan lentoon.

Odininlapsessa on kaikki hyvän fantasiatarinan ainekset. Pahiksia, rakkaustarina, potentiaalinen sota, myyttejä ja erilainen valikoima sekä häntiä että maagisia voimia. Mutta sen lisäksi kirjassa kritisoidaan aika vahvasti uskontoa ja se on näkökulma mitä en muista ihan hetkeen lukeneeni. Yminväki uskoo Näkijään, joka on ottanut korpin muodon. 

Hirkalle selviää kirjan kulkiessa itselleenkin, että hän on vaarallinen ja pelätty ihminen. Yhdessä yössä hänestä tulee pakolainen, jonka henkikulta on pienestä kiinni. Asiaa ei varsinaisesti auta se, että Hirkan suuri ihastus Rime on Näkijän palkkamurhaaja, jonka ainut tehtävä on lopettaa ihminen. Rakkaus ei aina ole helppoa.

Kirja on suomennettu vasta viime syksynä ja seuraava osa on tulossa toukokuussa. Kolmas osa seuraa syksyllä. Pakko sanoa että en malttaisi odottaa. Pettersen osaa tottavie jättää kirjansa loppuun kunnon cliffhangerin. Tätä 600-sivuista fantasiaa suosittelen kaikille teille, joiden mielestä Twilightit olivat kiusaannuttavan siirappisia vaikka aihe sinänsä olikin kiinnostava. Hirka ei ole siirappia, Hirka on kekseliäs badass

Kommentit (8)

Santsa
1/8 | 

Kuulostaa niin hyvältä, että taidan ostaa tän hääpäivälahjaksi miehelleni. Yhteiseen hyllyyn se sitten miehen lukemisen jälkeen menee eli pääsen itsekin sitten käsiksi tähän :D

Halina
2/8 | 

Täytyy lukea kirja!:) voisinko esittää postaus toiveen tähän samaan syssyyn? Kun olet niin monta kertaa kirjoittanut kivoista ravintoloista yms tampereella, niin olisi ihan mahtavaa saada jonkinlainen kokoelmapostaus kohteista jossa tampereella kannattaa poiketa(hotellit, ravintolat, kahvilat, baarit, ulkoiluaalueet tms) mistä tahansa kohteista, jotka juuri tampereella olisi kokemisen arvoisia! :D olisi ihan mahtavaa jos sinulla olisi aikaa tehdä tälläinen postaus, vaikka ihan parista paikasta :) olen tykännyt tavastasi kirjoittaa eri matkakohteista ja itse hyödynnän niitä kovasti aina kun muistan että jostain olen lukenut kivasta paikasta tietyssä kaupungissa :D t: tampere lomaa suunnitteleva

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Tosi kiva idea ja menee ehdottomasti toteutukseen :) saattaa vain hetken kestää sillä Tampere-tietoni kaipaavat päivitystä pahemman kerran, se kaupunki on muuttunut vuodessa ihan käsittämättömän paljon!

Kuukauden päästä tulossa matkajuttua Ameriiikan maalta, tämä on lähes jo varmaa jee!

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Mamma
3/8 | 

Moi! Sellaista vaan kysyn, että miten ehdit tai jaksat lukea lapsen kanssa? Minulla on alle vuoden ikäinen tyttö ja nukahdan iltaisin hyvin aikaisin ja lukeminen jää liian vähälle. Vai luetko päivisin? Ihan vain kyselen, jotta voisin inspiroitua esimerkistä.

hekuli
4/8 | 

Oletko koskaan lukenut Kaari Utrion kirjoja? Kirjavinkkauksiesi perusteella voisin kuvitella sinun pitävän hänen keskiajalle - eli aikaan, jolloin tiede, uskonto ja magia elivät rinta rinnan - ajoittuvista teoksistaan. Hän on kiehtovasti kuvannut ajan ihmisiä ja sitä, miten fantasia on ollut luonnollinen osa elämää, miten erilaiselta maailma näytti, kun myytit ja magia selittivät arkisiakin asioita. Voisin suositella sinulle Vaskilintu -nimistä teosta, historian ja fantasian ystävälle se on aika mainio. Utriohan on kirjoittanut myös suomalaisen ja eurooppalaisen naisen, lapsen ja perheen historiasta tietokirjoja, joten hänellä on vakuuttava osaaminen takanaan, mikä luo kuvailusta rikasta ja tekee tekstistä uskottavaa. :)

Kiitos ihanasta blogista, oon seurannut mukana jo muutamia vuosia, mutta koska olen tyyliltäni vähän tällainen hiljainen lukija niin ei ole tullut kommentoitua... :D

E

Hei, kaikki joille uppoaa Kaari Utrio, suosittelen ehdottomasti myös Paula Havastetta! Esim. Keskiaikaan sijoittuva Lapinmaa-sarja sekä uusimmat ilmestykset Tuulen vihat & Maan vihat ovat aivan huikeita. Suomen sotien aikaan sijoittuva sarja ei tehnyt niin suurta vaikutusta, mutta aikakauden fanille kelpaa joka tapauksessa :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011