En ehkä vieläkään haluaisi laittaa omaa arkista asukuvaani lauantaisten upeiden drag queen -kuvien jälkeen, mutta elämä on. Annin 4kk neuvolareissulle kiedoin itseni muhkeaan Anna Matilaisen Strange Young Girls -silkkihuiviin (saatu) ja olin turvassa maailmalta. Sillä mitä isompi huivi, sen turvallisempi olo. Neuvolalääkärin aika jännitti, vaikka mitään jännitettävää ei sikäli olisikaan. Toisaalta minä nyt jännitän vähän joka asiaa muutenkin, ei mitään uutta siinä.

Monkin vanha trikoohame tippui syliin kun peuhoin paitahyllyäni ja täytyy ihan rehellisesti myöntää että en edes muistanut että minulla on tämä hame, olen niin tehokkaasti laittanut muotikirppiksillä kiertoon vaatteitani parin viime vuoden aikana. Mutta mikäs sen kivempaa, ihan kuin olisi saanut uuden hameen käyttöön.

 

Kommentit (6)

1/6 | 

Moi! Mua kiinnostaisi myös tietää mielipiteitäsi tästä turkishommasta. Trendin artikkeli sai minutkin ihmettelemään, mistä tämä yhtäkkinen turkistrendi esim. Minna Parikalla johtuu? Jostain syystä olin ymmärtänyt, että kyseessä olisi eläimiä arvostava suunnittelija.. Nyt poikkesin sivuraiteille, mutta tosiaan, mitä mieltä olet itse pupunkarva somisteista? Olet itselleni suuri tyyli-inspiraatio, joten asia todella kiinnostaa :)

atomi
2/6 | 

anteeksi, kommenti karkasi käsitä, piti jatkaa ja muotoilla vielä lausetta mutta tarkoitin, että on surullista kun hänkin on siirtynyt käyttämään turkista tuoteissaan. Miten sinä suhtaudut asiaan, vaikuttaako turkiksen käyttö vaikkapa omiin ostosvalintoihisi? Tulipa vuodatus, mutta luulen, että asia kiinnostaa muitakin kuin minua. Kiios, jos jaksat vastata.

atomi
3/6 | 

Nty on pakko suosikkibloggarilta kysyä yhtä asiaa. Toivon, että vastaisit, koska asia on mielestäni pohdinnan arvoinen. Luin uusimmasta Trendi-lehdestä :"Kenkäsuunnittelija Minna Parikka on korvannut avokkaidensa tutut nahkasydämet kaninkarvapallukoilla.Kysyin Parikalta jälkeenpäin sähköpostilla, miksi hän haluaa käyttää kengissään aidosta turkiksesta tehtyjä somisteita."Muovista tehty tekotyurkis on laadultaan muovimaisen köpöä",hän vastaa".(Kyseessä siis suora lainaus lehden artikkelista).
Itse osallistuin juuri eilen Animalian kampanja-avaustilaisuuteen, jossa useat julkisuuden henkilöt esittelivät turkiksetonta tyyliään. Kampanja siis vastustaa turkistarhausta eettisistä, eläinoikeudellisista syistä. Pidän kovasti Parikan tuotteista, ja täytyy ihmetellä, että niin lahjakas ja mielikuvitusrikas suunnittelija ei keksi turkissomisteelle vaihtoehtoa kyseisiin malleihin. Itselläni meni halut ostaa suloiset pupukorvakengät, jos niiden suunnittelija näkee pupujen suloisuuden vain aidon turkiksen

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Anteeksi että vastauksessa kesti, yritän nyt avata tähän vähän ajatuksiani aiheesta. Minä en käyttäisi turkista mistään hinnasta. Olen kuitenkin sitä mieltä että syödystä eläimestä on velvollisuus käyttää hyödyksi viimeinenkin ripe, eli jos eläin on syöty, sille nahalle ja karvallekin saa ja pitää kehittää käyttöä. Kuitenkin, aito turkis muotiasusteissa on sikäli huono asia, että se saattaa osaltaan lisätä turkisten vetovoimaa, oli se sitten "eettinen" tai ei, ja tästä syystä en kannata kaniturkinkaan käyttöä muotiteollisuudessa. En kuitenkaan osaa antaa hyvää käyttötarkoitusehdotusta mihin esimerkiksi kaninkarva sitten pitäisi käyttää, mihin metsästysseuran ruuaksi ampuman peuran talja tai porontaljat pitäisi käyttää, mutta mielellään johonkin sellaiseen joka ei lisää turkiksen muodikkuutta kuluttajien silmissä.

Lyhyesti sanoen, en ole iloinen että Parikka päätti ottaa aidon turkiksen osaksi mallistoa, en ostaisi näitä tuotteita itselleni. Mutta pitää kuitenkin muistaa että käytän nahkatuotteita, joten en "jeesustele" eläinten käytöstä sinänsä, mutta vastustan eläinten kasvatusta vain turkin vuoksi ja osaltaan muoti tähän ikävä kyllä vaikuttaa.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011