Kävin Annin kanssa ystäväni luona kylässä viime viikolla ja kun ei jaksettu alkaa kokkailemaan itse, päätettiin lähteä porukalla ulos syömään. Ystäväni ehdotti Antiikkikahvila ja teehuone Siiriä, josta en ollut koskaan kuullutkaan. Heidi totesi että no, sinä ainakin takuulla tulet ihastumaan tähän paikkaan.

Aika hyvä arvio. Siiri sijaitsee Kuusirannassa (Uotintie 5), upeassa vanhassa talossa järven rannalla. Sinne ei vahingossakaan eksy vahingossa, sillä ajan saatossa talovanhuksen ja Lempäälän keskustan läpi menevän tien väliin on rakennettu kerrostaloja ja kulku kahvilaan menee erikoisesti kerrostalon parkkipaikkojen läpi, jonka jälkeen tie laskee kohti rantaa. Hyvin naamioitu paikka. 

Ulko-oven takaa löytyi aivan hurmaava antiikilla sisustettu huoneisto, joka oli täynnä vanhoja sohvia ja esineistöä, jota tutkien kului sujuvasti hetki jos toinenkin. Omistaja kertoi, että tila oli toiminut aiemmin jonkinlaisena kunnan varastona, mutta hän oli onneksi nähnyt paikan kauneuden kaiken tavaran alta. Vanhaa kunnioittaen tehdyn remontin jälkeen kahvila Siiri avasi ovensa joulukuussa 2016. 

Päivisin on tarjolla jättimäisten korvapuustien lisäksi myös keittolounasta, ja kaikki tarjottavat leivotaan itse paikan päällä. Pullantuoksu olikin huumaava kun oven avasi. Annin ensimmäinen kommenttikin taisi olla että pullaaaa! Ja heti seuraavaksi tyttö riemastui pienestä valkoisesta kahvilakoira Ellasta.

Kylmänä talvipäivänä kuuma keitto teki kauppansa paremmin kuin hyvin. Jälkkäriksi vedetty jättikokoinen tuhti porkkakakkupala takasin sen, että kierin kahvilasta ulos :D 

Todella hienoa, että näin lähelle meitä on tullut kiva kahvila, minulla on ollut ihan älytön ikävä Amurin Helmeä, joka Tampereella asuessa oli meidän lähikuppila ja viikonloppupäivien vakkaripaikka. Siiri sijaitsee vielä järven rannassa Maikin luontopolun varrella, joten kesäaikaan kahvilakäyntiin voi helposti yhdistää ulkoilua.

Jos teillä sattuu olla vastaavia vinkkejä täätlä Akaan suunnalta niin otan mielelläni vastaan, näitä pieniä paikallishelmiä kun ei juuri missään mainosteta, niin ei niitä myöskään itsekseen löydä. 

Kommentit (19)

n
3/19 | 

Kahvila Siiri toimi aiemmin Kalajoella - vähän nyt harmittaa, kun on muuttanut noin kauas! Antiikkihuonekalut ja ihana Ella-koira plus tietysti herkulliset leivonnaiset, niitä jäi ikävä.

n

Hyvä että jatkaa, luulin sen lopettaneen kokonaan. Tosin talvi-Siiri siinä pikkurakennuksessa oli ihanampi.

M
6/19 | 

Hei! Siiri kuulosti niin tutulta nimeltä ja antiikkisisustus, söpö valkoinen koira ja mahtavat korvapuustit herättivät ajatuksen, että tämä kahvila on kyllä ollut aiemmin Kalajoella. Googlella löytyikin juttu, että Kalajoella kahvila toimii kesäkahvilana edelleen ja sinne teidän lähelle avautunut kahvila on toiminnassa ympäri vuoden. Pääseepä taas ensi kesänä nauttimaan Kalajoelle ihanista herkuista :)

Anskuri
9/19 | 

Sä vaan jatkat hyvien vinkkien tykittämistä! Olivia Rougen mekko on kestosuosikkini, luvussa on mulla nyt Odininlapsi ja miehellä Ikimetsien sydänmailla. Ja tätä kommenttia kirjoittelen tietenkin kahvila Siirissä. Mulla oli asiaa keskustan terveyskeskukseen ja mietin, että sen jälkeen joku kiva uus kahvila voisi olla kohteena. Kuinka ollakaan, sulla oli juttu bloglovinin feedin ekana postauksena ja pikaisen karttatutkinnan jälkeen tajusin, että täähän on tässä terveyskeskuksen "takapihalla". Kiitos kaikista postauksistasi siis laidasta laitaan!

Ilona
10/19 | 

Itseasiassa suosittelen lämpimästi Kahvila Siirin viereistä Kirkkojärven luistelurataa myös näin talvella, mikäli talvella haluaa sportin ja herkuttelun yhdistää. Vapaaehtoisvoimin luistelurataa pitää eräs yllä ja Siirissä on ns. bensapossu tätä varten jemmassa. Itse en ole vielä Siiriin mennyt herkuttelemaan, mutta luistelurataa olen kyllä kuluttanut.

Vierailija
11/19 | 

Ehkä vähän omalehmä ojassa kun kotipaikkakuntaa ylistän, mutta Vesilahdessa Pizzeria Makasiini on käymisen arvoinen! Maistuvat pizzat ja paikan viihtyisyys on omaa luokkaansa :) Kesäisin varsinkin erityisen ihana paikka.

Helliina
14/19 | 

Kiitos Nelliina hienosta Siiri-blogistasi. Pari pientä oikaisua: Tampereentien ja Siiri -kahvilan eli Kuusirannan kiinteistön välissä ei ole kerrostaloja, vaan näitä matalampi terveyskeskus. Toki siltikään Siiri ei näy tielle, koska maasto laskee reilusti rantaa kohti. Uotintie ei myöskään vie läheisten kerrostalojen parkki- eli piha-alueiden läpi, vaan niiden vierestä. Toisin sanoen, ei ole suotavaa, että Tampereen suunnasta oikaistaisiin kerrostalojen piha-alueen läpi Uotintielle. Tämä tarkoittaa kevytliikennettä - autolla siitä ei voikaan oikaista. Nämä ovat toki tosi pienet oikaisut upean juttusi rinnalla. Minusta lähellä asuvana on tullut jo yksi Siirin kanta-asiakkaista.

Katja/Jumalainen seikkailu
15/19 | 

Kävinkin täällä juuri pari viikkoa sitten ja mietin samaa, mikä ihana salainen paikka. Mutta toivottavasti kävijät löytävät sinne! En ole yhtään koiraihmisiä ja jotenkin poikkeuksellisesti ihastuin tuohon koiravanhukseen.

Saarararrararara
16/19 | 

Onkohan tämä paikka miten auki? Tällaisten kahviloiden aukioloaikoja on vaikea löytää, ikävää jos ei vaikka ole ollenkaan sunnuntaina auki.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011