
Nyt kun maasta puskee raparperia oikein urakalla, on taas aika herkutella kevään ensimmäisellä raparperipiirakalla. Tämä herkkuresepti on koko pellilliseen, sillä ensimmäinen piirakka hupenee yleensä pikavauhtia. Piirakan voi valmistaa myös ilman kaurasokerikuorrutusta, mutta suosittelen sitä lämmöllä, sillä se on syntisen hyvää.
Pohja:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
150 g sulaa voita
2 dl maitoa
3 tl leivinjauhetta
Päälle:
100 g sulaa voita
3 dl kaurahiutaleita
1,5 dl sokeria
vaniljasokeria
+ n. 4 raparperinvartta pilkottuna
Vaahdota sokeri ja kananmunat. Lisää taikinaan sula voi, maito ja jauhot, sekoittele tasaiseksi ja levitä tasaisesti pellille leivinpaperin päälle. Asettele raparperipalat piirakan päälle. Sekoita kaikki piirakan päälle tulevan kauramurun aineet yhteen ja ripottele piirakan päälle. Paista uunissa 200 asteessa, n. 20-25 min. Jos pinta alkaa tummua liikaa loppuajasta, laita kesken paiston piirakan päälle leivinpaperi.
Tarjoile vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa (esim. Flora).

Ai kauheeta kun herahti vesi kielelle - tätä on pakko tehdä viikonloppuna ?. Vaihdan vaan vehnäjauhot gluteenittomiin (testattu monissa muissakin leivonnaisissa ja toimii).
Oi, ihana Nelliina! Just tänään mietin, että pitäis pyytää sulta raparperipiirakan resepti tälle kesälle. Luit mun ajatukset!
Siis kiitos! Oon ettiny iäisyyden hyvää ja varmaa reseptiä ja tästä tuli kerrasta hekullista, vaikka käytössä oli vaan viime vuoden raparperiä pakkasesta! Ihanaa kesää Niina!