Pari kuukautta sitten kerroin että Minna Parikan punaisista Frida-nilkkureistani oli murtunut korkokengän muotoinen vedin. Tai oikeastaan koko vetoketjun lukko räjähti käsiin, mutta sen lisäksi koristevedinkin oli taipunut ja murtumispisteessä. Suutari voi ilman muuta korjata vetoketjut, mutta koska olin ehdottomasti sitä mieltä että en halua kenkiini tavallisia vetimiä, kävin työreissun yhteydessä Parikan liikkeessä kysymässä josko heillä olisi varaosia.

Frida on vuosia vanha malli, mutta mikä tuuri että noita korkokenkävetimiä tosiaan löytyi varaston laatikosta. Sain kaksi kilkutinta mukaani ja sen jälkeen marssin täällä kotikylässä oman suutarini vastaanotolle. Joten vinkiksi muillekin tämä, että vanhempiinkin malleihin voi vielä löytyä varaosia.

Suutarin mukaan ideaali olisi ollut se, jos Parikalla olisi ollut noita lukkoja (ei pelkästään vetimiä), niin sen olisi saanut pujotettua vanhaan vetoketjuun helposti. Mutta koska varaosina oli vain noita vetimiä, suutarini purki samankokoiset tavalliset vetoketjut osiin, otti niistä lukot ja kiinnitti lukkoihin nuo koristevetimet. Ei ole täsmälleen samanlainen kuin ennen, mutta aivan yhtä nätti.

Työllistän tätä meidän Akaan suutaria melkein viikottain kenkieni kanssa. Yleensä kun haen yhdet kengät huollosta, seuraavat on jo mukana :D onneksi täällä syrjemmällä hintataso on todella edullinen, joten kengistään huolehtii enemmän kuin mielellään.

Joskus Tampereella asuessa on joutunut harkitsemaan edullisempien kenkien korjauttamista, sillä uudet on saanut kaupasta halvemmalla kuin että korjaisi vanhat. Se on aika vinksahtanutta, eikä varsinaisesti kannusta ihmisiä pitämään kenkiä pitkäikäisenä hankintana. Minulle on tärkeää että kenkäni pysyvät kunnossa mahdollisimman monta vuotta ja tästä syystä vien ne aina huoltoon mieluummin ajoissa kuin että kävelisin metriäkään esimerkiksi rikkinäisillä korkolapuilla.

Tavallinen kenkien huoltoni kulkee niin, että kotona huolellinen suojaus, puhdistus ja lepo, ja vakavammat vammat suutarille. Jos tuo lepo-osuus naurattaa, niin uskokaa vaan että kengät tarvitsevat lepopäiviä välissä että ehtivät kuivahtaa ja pitää muotonsa :D Kenkäfriikki täällä moi...

Kommentit (4)

Katar
1/4 | 

Minulla on huutonetistä ostettu Parikan kengät. En tiedä mallin nimeä, mutta samanmalliset kun nuo, mutta edessä rusetteja. Varmaan musejen kanssa samaa mallistoa. Niihin on myös vaihdettu toiseen vetoketjuun tavallinen vedin. Pitäisiköhän minunkin hommata alkuperäinen vedin kun semmoisia on kerta vielä saatavilla.

Voisit muuten tehdä kenkien hoito-postauksen. :) 

Katrrri
2/4 | 

Ihana lukea, että kenkien hoito ja hyvänä pito kiinnostaa muitakin!

Minusta on sääli, että kengistä (niin kuin muodista yleensäkin) on tullut kertakäyttötavaraa. Kengät ja vaatteet ovat jo valmiiksi ostettaessa niin huonolaatuisia, että ne eivät kestä normaalissa käytössä kuin sen yhden sesongin jonka jälkeen roskiin heitto on parasta mitä voi tehdä. Onneksi löytyy vielä laadukkaita kenkiä joita haluaakin pitää hyvässä kunnossa ja samalla voi tukea paikallisia suutareita!

Vierailija
3/4 | 

Sama lepojuttu on myös rintsikoissa! 

Eikä kengänhoitopostauskaan olisi pahitteeksi, kuten edellinen mainitsi. Jaksan lankkailla yksinkertaisia toimenpiteitä, mutta kunnollisen hoidon laminlyön. :/

Vierailija
4/4 | 

Miten kenelläkään on varaa ostaa Minna Parikan kenkiä?? Terkkuja eläkeläiseltä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012