Arvasin ihan oikein kun kuvittelin että piparkakkutalon kokoaminen olisi hermoja raastavaa. Tällä hetkellä annan paljon rispektiä niille joulumyyjäisten piparkakkutalotaitureille, joiden pöydissä komeilee ties mitä muumitaloista linnakkeisiin. Minulla kun oli tuskanhiki otsalla jo tavallisen tönön kokoamisen kanssa.
Taloni ei ihan kestä lähempää tarkastelua, koska sen kasaaminen vaati suht moneen kertaan kuumennettua sokeria ja suunnilleen jokainen sauma piti liimata uudelleen ensimmäisen pettäessä (nyt ymmärrän miksi talon sivujen pitää olla suorat, eikä yhtään vääntyneet). Mutta kauempaa katsoessa se on ihan sievä koriste keittiössä tuikkujen loisteessa joten ajaa asiansa. Ensi vuonna uudella tsempillä, nyt kun tietää mitä talo vaatii.

Ensi vuonna pitänee hommata myös lasikupu yön ajaksi talolle, koska eräänä yönä pupulta oli kadonnut toinen korva. Kissa prkl.

Tai jos haluaa saada kerrasta suorat seinät ja päästä vähän helpommalla, Ikeassa myydään kuulemma valmiiksi paistettuja kokoa-itse-piparkakkutaloja :D


Ps. Jos vielä on piparkakut leipomatta, kannattaa harkita noita mukin reunaan ripustettavia malleja. Erittäin näppäriä kun kantaa aamukahvia olohuoneeseen.

Kommentit (11)

Jasmin

Niin siis pohjia saa, mutta Ikeassa o valmiiksi paistetut piparitkin mitä pitää sitten vaan koota talon muotoon :D

Tiina

Mitä pohjia? siis ihan kaikki talon osat on niissä paketeissa.... myös ruokakaupoissa siis!

3/11 | 

Hieno talo ja suloinen tuo pupu! Aina ne saumat vähän vinksottaa, mutta sitä varten on kuorrutus ;) Meillä väsättiin kolme taloa, kun yhteen taloon ei olisi mahtunut kolmea taiteellista näkemystä. Ja sitten tarvittiin katu, pihoja, kirahveja.... Saa käydä Kivi&Kakussa bongailemassa sentin rakoja katon ja seinän välissä :D

JK
4/11 | 

Itse käytän piparitalon kokoamiseen ja koristeluun pikeeriä. :) Se on paaaaljon kivemman näköistä kuin sulatettu sokeri, helpompaa ja turvallista. Lisäksi hyvänmakuistakin. :)

Nellyssi
5/11 | 

Minä tein pieniä piparitaloja mukin reunalle laitettavaksi. :) (Ne pysyy paremmin kasassa. ;))

stiku
6/11 | 

Saa tosiaan vieläkin Anna's- merkkisiä missä on osat valmiit,ei oo kun koristella ja kasata vaan! :)

7/11 | 

Meilläkin kokeiltiin ekaa kertaa tehdä talo ja varmuuden vuoksi varauduttiin useampaan taloon ja siitä tulikin kylä. Kunhan kukaan ei katso sitä lähempää ja tarkemmin niin näyttää hyvältä, oikeasti kyllä sataisi lunta jokaiseen tupaan, onneksi on kuorrute :)

Michelle80
8/11 | 

Niitä jo paistettuja vinoja seiniä voi suoristella osien jäähdyttyä juustohöylällä/raastinraudalla yms :)

9/11 | 

Hiano mökki!! Hyvää joulua sinulle.Olen innolla seurannut tätä taloblogiasi kun itelläkin rintsikka <3 lisäkuvia mun blogissa jos tahot kurkata.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011