Kukaan muotia seuraava ei ole voinut välttyä huomaamasta farkkuhameen uutta tulemista. 2000-luvun alussa lähes jokaisella oli farkkumini yllä iltariennoissa. Myös minulla. Tästä syystä olen ollut vuosikausia allerginen farkkuhameille ihan kaikissa muodoissa, vaikka se tavallaan pukeutumisklassikko onkin. Siitä huolimatta ensimmäinen mielikuva farkkuhameesta on tiukka minihame ja leggarit, joiden suhteen vannoin itselleni että ei enää koskaan. Olen laittanut suorat farkkuminarit jo vuosikausia sitten kirppikselle, eikä niitä ole (eikä tule) ikävä. Mutta sen sijaan olen säästänyt rennon A-linjaisen perusfarkkuhameeni, jossa näin potentiaalia. Muoti on sinänsä minulle ihan yhdentekevää (käytän vaatteita jos pidän niistä, olivat ne muotia tai ei), mutta tämän hetken farkkuhype on vaikuttanut siinä mielessä että ylipäätään muistin tämän vanhan hameeni. Lämpiän yleensä muodille joko todella hitaasti tai en ollenkaan, joten ajattelin tällä kertaa että what the hell, kokeillaan.

Tämä oma asuni ei ole erityisen upea&cool, vaan lähinnä mukava ja lämmin. Mutta rentoudellekin on aikansa ja paikkansa, ja ensimmäinen kokeilu vaati jotain turvallista. Olisi näköjään vaatinut myös silitysrautaa.

En voinut välttyä siltä tunteelta, että minulla on jälleen ylläni se pahimpien tyylipainajaisteni blingblingfarkkumini ja käärmekuosiset platformit. Molempia edellisistä olen todistettavasti käyttänyt, ihan takuulla vielä samalla kertaa. Kuolen nauruun joka kerta kun mietin tuon ajan garderobiani, ei juma!

Mutta jatketaan harjoituksia. Farkkuminarifobia, onko teillä sitä? Ts. kuka on niin vanha että muistaa tuon ajan viritykset ;D

Kommentit (12)

Anna
1/12 | 

Eikös farkkuhame ole ihan perusklassikko? Siinä missä farkkushortsitkin, tai ne farkut... :) Itse olen ainakin siinä uskossa käyttänyt farkkuhameita aina, en tosin ikinä legginsien kanssa enkä mitään minimalleja. ;)

2/12 | 

hehee, ite oon ollut ala-asteella 2000-luvun alussa, mutta muistan kyllä näitä ilmiöitä. mulla oli esim mustat platform-saappaat, joissa oli tiukka lörppö varsi. blingbling-minihameita vaan kuolasin jc:ssä, en sellaista ikinä saanut.

oon muuten katkera tuon ajan matalan vyötärön muodista, oon ihan varma, että ikuinen riesani jenkkakahvat ovat syntyneet, kun kasvuiässä oon pitänyt sellaisia puristavia, matalia farkkuja :(

farkkuhame+legginssit-tyylin muistan kyllä yläasteeltkin, jolla olen ollut 2005-2008... ja nimenomaan pohjepituiset legginssit! sukkahousukangasta ja eri värejä! :D

Valkoinen tähdikki
3/12 | 

Hyvin muistuu nuo yhdistelmät mieleen. Eikä ole niitä ikävä! :) Edellisten lauseiden jälkeen ei liene yllätys, että olen hävittänyt farkkuhameeni joko kirppiksille tai hyväntekeväisyyteen ajat sitten. (Mulla oli mm. neonvihreä hame... Apua!) Luulenpa, että skippaan kylmän viileästi tämän farkkuhameiden uuden tulemisen. Lohdun sanoina haluan kuitenkin todeta (ihan rehellisesti!), että sun asusi ei ole paha - kiitos rennon neuleen ja kivojen nilkkureiden.

4/12 | 

Muistan hyvin tuon ajan ja farkkuminari/leggins yhdistelmän. Omat farkkuhameeni laitoin jo ajat sitten eteenpäin, mutta keväällä löysin kierrätyskeskuksesta hienon a-linjaisen retrofarkkuhameen, että oli ihan pakko ostaa. Viime viikolla laitoin hameen, poolon ja stretchsaappaat yhdistelmän ja ihan kivalta tuo näytti. Kuvia kyseisestä yhdistelmästä voi tsekata blogistani www.lily.fi/blogit/vaatteita-ja-aatteita
En itsekään pukeudu kovinkaan muodin mukaan, mutta täytyy myöntää, että pukeutumiseen vaikuttaa toki, mitä lehdissä ja blogeissa näkyy. Nyt noita farkkuhameita on ollut sen verran paljon, että silmä alkaa taas tottua, kunhan ei laita niitä vajaamittaisia leggareita hameen pariksi. Sitä en ehkä kykenisi tekemään! ;)

Varjosudenhetki
5/12 | 

Voi yäk, joka ikisellä teinillä (ja "teinillä")oli tuolloin se farkkuminari ja mustat tai valkoiset, vajaamittaiset legginsit.
Kävin autokoulua kesällä 2009 ja ajo-opettajallani oli juurikin tuo yhdistelmä. Ei meinannut tulla ajamisesta mitään kun ahdistuneena silmäilin sitä comboa ja mietin että eikai ne ole tulossa taas takaisin. xD

Niina
7/12 | 

Ja kun niitä näkee edelleen?! Tai ehkä tämä on joku pohjoisen tuppukylän juttu, mutta kyllä, kesällä olen nähnyt montamontamonta kertaa tiukan farkkuminarin + pohjemittaiset legginssit. Hhhrhrhrhrhrhrh.

atomi

oliko se pohjoisen tuppukylä nimeltään Helsinki? Täällä niitä farkkuminareita näkee ihan päivittäin ja joillakin on ne leggaritkin. Onko ne mauttomia nykyään?

8/12 | 

Farkkuminifobia - hep täältä löytyy! Tästä syystä taisin karsastaa monta vuotta myös farkkushortseja, mut sitten kun totuin niihin niin paluuta ei ollut. Käytin joku 6-7 vuotta sitten pinkkiä ja mustaa farkkuminaria, sillä ne sopi mun ernu-/emo-/kasarirokkilookkiin. :D Musta farkkumini löytyy vieläkin vanhempien luota ja käytinkin sitä viimeks siellä käydessä, kun en ollu pakkaamisessa osannu varautua lämpimiin keleihin. :)

Taru
9/12 | 

Aivan ihana yhdistelmä! Tästä asusta tulee itselleni enemmin ihana 90-luvun nostalgisia sekä syksyisiä tuntemuksia. Vetäisin ko. asun päälleni vaikka heti (oi kunpa voisinkin)! Sen sijaan itselläkään ei kyllä yhtään ole ikävä niitä farkkumini+pätkäistyt legginsit -yhdistelmiä. :)

10/12 | 

Ai että.. Mulla oli ysärin alkupuolella sellanen minimittainen farkkulappumekko. Se oli mun mielestä ihan kuuminta hottia. Muistan eräänkin juhannuksen tuo mekko päällä, alla oli lyhyt vaaleankeltainen ribbitoppi ja jalassa ruskeat puukkarit! :D

11/12 | 

Ju. Mä olen just niitä farkkuminarityyppejä. Bileissä oli AINA farkkuminari. Ei siinä, voisin käyttää vieläkin :D ...ilman leggareita!!!!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011