Oi ihanat keltaiset kantarellit! Syksyinen sienisato alkaa olla jo hyvässä vauhdissa, kantarelleja on näkynyt myynnissä jo hetken aikaa. Minä olin kuitenkin tähän asti kesälomalla, joten ei ollut vielä sienten aika :D mutta nyt! Nyt!

Eilen ostin torikojusta pari litraa kantarelleja ja ensimmäiseksi oli pakko tehdä kantarellikeittoa. Helppo tehdä ja aivan mielettömän hyvää.

Kantarellikeitto:

1 litra kantarelleja

8dl vettä

1 iso sipuli

200g Creme Bonjour tuorejuustoa, kantarelli

2dl kuohukermaa

4 rkl vehnäjauhoja

1 kasvisliemikuutio

tuoretta persiljaa

suolaa ja pippuria

Puhdista ja pilko kantarellit, silppua sipuli. Laita reilusti voita kattilaan ja paistele kantarelleja hetken aikaa, niin että niistä haihtuu enimmät nesteet. Lisää sipulisilppu ja kuullota niitä sienten mukana. Sirottele sienisipulisilpun päälle 4 rkl vehnäjauhoja ja sekoita kunnolla. Lisää sekaan tuorejuusto, kerma ja kasvisliemikuutio, ja keittele noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi persiljasilppu, suolaa ja pippuria oman maun mukaan. 

Kommentit (3)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat