Kirjatoukkana on varmaan itsestäänselvää, että luen tyttärelleni paljon. Onnekseni Anni myös haluaa sitä itse, ettei tarvitse tuputtaa :D Lukemisen ilmeisten hyötyjen, kuten sanavaraston ja keskittymiskyvyn kehittymisen lisäksi yhdessä lukeminen on meille tärkeää yhdessäoloaikaa. Niin kauan kuin Anni haluaa käpertyä syliini lukemaan kirjoja, raivaan sille aikaa vaikka pyykit olisivat viikon pesemättä. 

Annia kiinnostaa oikeastaan mikä tahansa kirja, oli se sitten tietokirja eläimistä tai satukirja, jossa seikkailee Pupu Tupuna. Minulle on luettu lapsena juuri Pupu Tupunoita ja nostalgian määrä on ihan valtava, kun luen tasan samoja tarinoita omalle tyttärelleni. 

Hauskaa tässä nostalgiamatkassa on se, että ymmärrän vasta nyt, että Tupuna-kirjat ovat todella opettavaisia. Suorastaan alleviivaavan opettavaisia. Ei ole lapsena tullut mieleenkään, että Pupun seikkailuja lukemalla oppi samalla koko maatilan eläimet, aakkoset tai rakennustekniikan perusteet. Kiinnostava seikka Pirkko Koskimiehen luomassa piirroshahmossa on myös sen sukupuolettomuus, lapsi saa itse päättää onko Pupu tyttö vai poika, vai jotain ihan muuta. 

Toinen ikisuosikki meidän perheessä on tietysti Mauri Kunnas. Tuskin on Suomessa yhtäkään lasta, jolle ei olisi joskus luettu Koiramäen tarinoita tai Yökirjaa. Itseltäni löytyy kirjahyllystä alkuperäinen Yökirja 80-luvulta ja se on ihan yhtä kiinnostava nyt kuin yli 30 vuotta sitten. 

Herra Hakkaraisen, tuon kuuluisan unissakävelijän, seikkailut ovat sittemmin laajenneet, ja hahmo vilahtelee lasten riemuksi myös Kunnaksen muiden kirjojen, kuten Robin Hoodin, kulisseissa. 

Meidän Annin mielestä Kunnaksen kummitustalo on niin mahtava, että hän haluaa synttärilahjaksi oman kummituksen. Selvä. 

Ja toki meillä eletään myös Muumilaakson keskellä. Tove Janssonin ikivihreät tarinat Muumeista ihastuttavat ympäri maailmaa, eikä ihme. Annilla on lapsille sopivia Muumi-kirjoja, mutta itseltäni löytyy myös Janssonin vnhoista sarjakuvista koottu kirja. Näissä vanhoissa tarinoissa Muumit eivät ole ihan niin suloisia ja kiltteyden perikuvia kuin on yleisesti totuttu. 

Kirjojen lisäksi Annin lempihommiin kuuluu musiikki. Isäni löysi varastoistaan ikivanhan lastenlevyni, Putte Possun Huviretken. Minulla ei ole mitään käsitystä mitä nykyajan päiväkodeissa lapsille musiikin osalta lauletaan, mutta meillä kotona kuunnellaan, soitetaan ja lauletaan todella perinteisiä lauluja. Johtuen toki myös siitä, etten muita osaa :D 

Jänöjussin mäenlasku, Putte Possun nimipäivä, Lohikäärme Puff ja kumppanit ovat näin ollen edelleen pop. Mutta Annin varsinainen megasuosikki on Myyry ja Miiru, jonka voi kuunnella vaikkapa Youtubessa. Siinä on ihan huiput sanat, suosittelen kuuntelemaan ajatuksella :)

Löytyiko tuttuja hahmoja?

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 | 

Todellakin! Tupunat on meillä myös suosikkeja, ihana kun niistä on ilmestynyt kokoelmakirjoja. Onko Pikku Papun orkesteri tuttu? Sitä suosittelen lämpimästi vanhojen suosikkikappaleiden rinnalle. Meillä ehdoton suosikki, lapset muutaman vuoden sisällä teidän Annista.

Vierailija
2/5 | 

Pikku-Papu on kiva, samoin Siinan Taikaradio (kirjastostakin varmasti löytyy molemmat). ...ja mitä siihen päiväkotiin ja musiikkiin tulee, niin meidän 4v. on siellä oppinut (laulamaan itse) Sata salamaa (a la Antti Tuisku, sivistimme sit lasta Vicky Rostin versiolla), Vesalaa, Robinia...Ei siis sinällään kuulu päiväkodin musiikkikasvatukseen nämä (se koostuu pääosin perinteisesta lauluista jotka on tuttuja itsellekin), vaan ah niin ihanilta kavereilta. 

K
3/5 | 

Suosittelen ehdottomasti vierailua Herra Hakkaraisen talossa Sastamalassa, kun kerran Mauri Kunnaksen kirjatkin ovat suosikkeja.

Lurre
4/5 | 

On kyllä huippua, kun on saanut lukuinnostuksen tartutettua lapsellekin <3 Meilläkin muutama Pupu Tupuna -kirja on säästynyt omasta lapsuudesta, kirjastossa niitä onneksi on paaaljon lisää! :)

Laura
5/5 | 

Voi <3 Tuo sama levy oli minunkin lemppari lapsena. Se on varmaan hävitetty jossain vaiheessa, kun ei enää levysoitinta ollut..

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010