Mývatnin alueella on paikka nimeltä Hverir. Alueesta on kirjoitettu sen olevan kuin toiselta planeetalta ja yhdyn samaan kuoroon. En voi käsittää, miten tällainen paikka on maassa eikä Marsissa. 

Hverir on geoterminen alue, joka tuoksuu mädille kananmunille. Mutta kun rikinkatkuisesta ilmasta pääsee yli, voi valmistautua tipauttamaan leukansa maahan. Höyryäviä mutakuoppia levittäytyy laajalle ja maa niiden ympärillä hehkuu sinisenä, keltaisena ja oranssina. Nämä kuvat eivät missään määrin tee oikeutta, mutta käsittelin niitä niin vähän kuin mahdollista etten luo kuvankäsittelyllä uutta maisemaa. 

Hveririn taustalla siintävät vuoret ja loppumattomalta näyttävä erämaa luo huikeat puitteet tälle luonnon ihmeelle. 

Olen tässä vaiheessa reissua vähän pyörällä päästäni, sillä en osannut odottaa ihan näin hengästyttävää menoa. Islanti on äärimmäisyyksien maa, jossa on ihmeeksi luokiteltavia nähtävyyksiä ja luontoa joka nurkalla. Hverir on vain yksi monista, mutta tähän mennessä se on ollut ehdoton lempparini. 

Instagramissa voi edelleen seurata matkaa reaaliajassa (etenkin storiesin puolella): @nelliinan

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Kiitos täydellisesti ajoitetusta Islanti-postauksesta! Itse olen lähdössä matkaan huomenna ja asukuvasi oli hyvä muistutus, että pipo lienee matkassa tarpeen. Komeita maisemia olet päässyt ihailemaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010