The Blue Lagoon onnistuu olemaan samaan aikaan sekä armoton turistirysä että yksi hienoimpia kylpyläkokemuksiani ikinä. Vastauksena otsikon kysymykseen: kyllä, sinne kannattaa mielestäni ehdottomasti mennä. 

Blue Lagoon on geoterminen maauimala, jonne tulee kuumaa vettä noin 2000 metrin syvyydestä. Vesi näyttää ja tuntuu linnunmaidolta. Tai ainakin sellaiseksi linnunmaidon kuvittelisin. 

Kylpylään täytyy bookata lippu etukäteen netistä Blue Lagoonin sivuilta, muuten on turha kuvitella pääsevänsä sisään. Lippu on syytä varata ajoissa, sillä paikka on jatkuvasti loppuunmyyty. Hinnat lähtevät 49 eurosta ylöspäin ja lippua varattaessa täytyy tietää myös tarkka saapumisaika. Halvin peruslippukin sisältää juoman sekä savinaamion, joten sillä pärjää oikein hyvin, Hierontoja ja hoitoja voi sitten kukin ihmetellä tarpeen mukaan. 

Blue Lagoon sijaitsee alle tunnin ajomatkan päästä Keflavikin lentokentältä, joten vierailu on helppo tehdä joko tullessa tahi mennessä. Meidän lentomme saapui islantiin klo 16, ja otimme edullisemmat iltaliput Lagoonille klo 19 alkaen. Kävimme siinä välissä kaupassa ja heittämässä tavarat Grindavikin möksälle, jossa nukuimme ensimmäisen yön.

En voi sanoin kuvailla miten hienoa oli aloittaa reissu kylpylällä. Lennon jälkeen mikään ei olisi voinut olla ihanampaa, kuin liukua kuumaan veteen. 

Vaikka ihmisiä oli paljon, valtavan suurella allasalueella oli kuitenkin todella hyvin tilaa ja jopa rauhallista. Suihkutilat ja muut yleiset alueet olivat todella siistejä, selvästi kirvelevän kalliille lipulle halutaan tarjota myös vastinetta. 

Parin tunnin fiilistelyn ja pimenevän illan myötä oli aika jättää kylpyvesi taakse. Rakennuksesta lähtiessä kannattaa ehdottomasti käydä ihastelemassa lyhyttä kävelyreittiä ennen parkkipaikkaa. alueelle laavakivien sekaan on noussut (tai johdettu, en tietä) geotermistä vettä. Mustan vulkaanisen hiekan ja kiven sekä turkoosin veden yhdistelmä on häikäisevän kaunis. 

Ps. Sain aivan kammottavan päänsäryn kylpylävierailun jälkeen, joka saattoi johtua joko siitä, että en juonut vettä tarpeeksi tai etten tajunnut suojata pinnan yläpuolelle jäävää nuppiani kunnollisella pipolla. Islannissa tulee reippaanlaisesti, ja herkkäkorvainen tarvitsee ehdottomasti pipon. Onnistuin saamaan päänsäryn myös Myvatn Nature Bathsissa, mutta sen perusteella epäilisin, että kyseessä oli pipon puute. Eli muistakaa vesi ja pipo. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat