Sehän se tuppaa vähän harmittamaan että yhtenä hetkenä mansikkamaalla on tuokkosen verran lähes poimintakypsiä marjoja, mutta seuraavana päivänä kun niitä menee poimimaan, mitään ei ole jäljellä. Tai on, puolisyötyjä marjoja joista on syöty vain punainen osuus. Räksä prkl!

Koska en halua missään tapauksessa käyttää mansikkamaan ja marjapensaiden suojina verkkoja mihin linnut voivat takertua, kokeilen näitä inhimillisempiä keinoja ensin. Huonolla menestyksellä tosin, tuntuu siltä että räksäpirulaiset saavat vain lisäviihdykettä folioista! Ruokailua diskotunnelmissa ehkä...

Tässä ensimmäinen yritys, foliot. Viritetty eilen illalla, ja jo nyt eli seuraavana aamuna kolme räksää hengaa nurtsilla niinkuin mitään uutta ei auringon alla olisi. Tosin, en ole vielä nähnyt niitä mansikkamaan kimpussa sinänsä, mutta ei hyvältä näytä että uskalletaan mennä jo puolen metrin päähän naruista.


 

Seuravaaksi taidan etsiä niitä feikkikäärmeitä tai haukan, joskin tuntuu jo nyt siltä että ei toimi näiden meidän velikultien kanssa. Naapurin vapaana kulkeva kissa on ollut kaikkein tehokkain pelotin, koska pihapiirin linnut alkoivat rääkymään varoituksia sillä sekunnilla kun kissa astui pihaan ja sen jälkeen olikin räksävapaata monta tuntia! Pattereilla toimiva pehmolelukissa kävelemään nurtsille?

Jos nämä pehmeät keinot eivät tänä vuonna auta, ensi kesänä on sitten varmaan pakko rakentaa ne kanahäkkisuojat jotka toimivat kuin kantena mansikkamaalle.

Kommentit (26)

2/26 | 

Lisää foliota, pidempiä suikuloita tiheämpään, että ne liikkuu tuulen mukana ja rapisee/kohisee myös! Ja pienenä iskä veti myös videokasetin nauhat mansikkamaalle :D

Katja
3/26 | 

Ihan näin asiasta seipääseen (tuli tuosta vapaana kulkevasta kissasta mieleen), miten teillä on Nöpö tottunut omakotitaloelämiseen? Käsittääkseni on kuitenkin sisäkissa? Onko karannut kertaakaan ulos?

Muutettiin kaksi kuukautta sitten mieheni kanssa omakotitaloon kera 7-v. sisäkissan joka on aiemmin kerrostalossa "ulkoillut" lasitetulla parvekkeella. Valjaat antoi silloinkin pukea päälle, mutta rappuun ei uskaltanut mennä millään. Nyt kun katti on päässyt valjaat päällä ulkoilemaan omakotitalon pihalla, se on aivan hekumoissa. Pihalla on kaikki hyvin ja se olis siellä vaikka 24/7 satoi tai paistoi, mutta sisällä alkaa aivan hirveä huuto ja pihalle pitäis päästä takaisin. Kolme pakoreissuakin se on onnistunut toteuttamaan, mutta ei ole onneksi lähtenyt kovin kauas pihasta :D Rasittavaa vain kuunnella kun kissa huutaa kaiket illat. Pitää rakentaa sille sellainen ulkoiluaitaus ennen kuin tulen hulluksi :D

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

nöpö rakastaa tätä taloa, kun on tilaa ja paljon juoksurataa :D ulos se on karannut kerran (jumaliste että sain sydärin huhuh) mutta heti kun homma tajuttiin ja ulko-ovi avattiin, se juoksi etuportailta sisälle kuin rasvattu salama, oli vissiin vähän liian jännää tuola pihalla :D

Nöpö ei tule pääsemään ulkokissaksi ikinä, se on heinälle ja koivulle allerginen ensinnäkin ja toisekseen en ota pienintäkään riskiä että se joutuisi jonkun kissanpotkijan käsiin. Enkä pidä ajatuksesta että kissa kulkee vapaana muiden pihoilla ja syö pikkulintuja. Minua ei siis haittaa yhtään meidän naapurien vaeltavat kissat meidän pihassa, tervetuloa vaan, mutta meidän katti ei moista pääse harrastamaan.

Kavereilla on noista kissatarhoista vain hyviä kokemuksia, eli jos teidän kisu ulos hinkuaa niin kannattaa ehdottomasti harkita :) nättejähän ne eivät ole, mutta jos kissa rakastaa niin mitäpä sitä ei oman pörrön eteen tekisi :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

ROSE

Arvostan todella mielipidettäsi Niina, minusta lemmikkikissat eivät kuulu kuleksimaan pihalle. Naapurin laiskanpulskea katti on koko ajan pihassamme kuseksimassa, haastamassa riitaa muiden lemmikkien kanssa ja tappoipa se linnunpoikasetkin pihapuustamme.. :/

4/26 | 

Mun anopilla oli jossain vaiheessa cd-levyjä roikkumassa marjapuskien ympärillä, nyt näytti laittaneen tyhjiä viinipänikän pusseja, hhmmm...

5/26 | 

Meillä on purettu vanhoja vhs-kasetteja ja levitetty nauhoina ns. suojeltavien kasvien päälle. Ei ole tämän jälkeen näkynyt linnun lintua.

6/26 | 

Meillä myös häädetään lintuja vanhojen CD-levujen avulla. Terassin nurkista on myös karkotettu pääskysiä ripustamalla reilusti kreppipaperia nippuun. Se pitää tuulessa kahinaa, josta linnut eivät tykkää.

7/26 | 

Kotikotona mansikkamaa välttyy linnuilta cd-levyjen avulla. Vissiin heijastavat enemmän kuin folio. Äiti on viritellyt niitä mansikkamaan ympärille lähinnä, saattoi siellä keskelläkin jokunen olla.

Henna
8/26 | 

Kokeilkaa harsokangasta! Meillä on ollut koko kesän ja ihanasti kypsyy marjat ja ei jää pikkueläimet kiinni. Aurinko paistaa ja sadekin menee läpi. Saa ainakin Biltemasta. :D

bambi

Jep, harsokangas on tosi hyvää. Ei jää linnut tai siilit kiinni, mut kaikki marjat säilyy, kun se sekä pelottaa lintuja, et estää niitä pääsemästä käsiks marjoihin.

Sanni

Kyllä! Harsokangas on aivan ehdoton mansikkamaalla mutta toimii erityisen hyvin myös muiden marjojen suojaamisessa. Meillä huputetaan myös pensasmustikka ja punaiset herukat. Harso on ehkä vähän rumaa katsella mutta suojaa hyvin eivätkä linnut eksy ja jää siihen kiinni. Bilteman lisäksi maatalousliikkeet myyvät.

Jonna
9/26 | 

Muistan, kuinka mummoni käytti mansikkamaan yläpuolella tölkkejä. Kaksi (tyhjää :D) tölkkiä liki toisiaan, ja kun tuulee, ne "kolisee" toisiaan vasten. Ja kimaltelevat niinkuin nämä foliot. Tosin tähän tarvitaan sitä tuulta :D

k
11/26 | 

Itselläni ei mansikkamaata ole, mutta kaveri juuri postasi facebookkiin kuvan kumisesta kyykäärmeestä joka oli viritelty mansikkamaalle. Kuulemma pysyy linnut poissa kun pelkäävät käärmettä.

-m-
13/26 | 

Punaiseksi maalattuja pikkukiviä (käyvät nokkimassa "mansikoina" ja toteavat syömiskelvottomiksi...), vhs-nauhaa pingotettuna keppien väliin (ilmavirrassa "paukkuu" ja säikäyttää linnut), cd-levyjä roikkumaan (valo säikäyttää), lelukäärmeet ja -haukat (säikäyttää räkätit ja pienemmät linnut). Teoriassa pitäisi näiden kaikkien toimia vaan ainahan sitä saattaa joku rohkeampi otus sattua mukaan jolle ei mitkään temput tepsi. :)

E
14/26 | 

Meillä on ainakin toiminut kissankarvasta tehdyt pelottimet :)
Omat kissat ovat myös ihan täysin sisäkissoja, jotka käy ulkona vain tarhassa tai valjaissa, mutta harjatessa lähtevästä irtokarvasta saa semmoisia hyvänkokoisia palleroita, mitä laitettu langasta roikkumaan esim. viinimarjapuskiin ja myös mansikkamaalle..
Ainakin toistaiseksi pysyneet linnut loitolla :)

Emma
15/26 | 

Täältä kans peukut ihan sille tavalliselle valkoiselle harsolle, jota keväisinkin kasvimaalla käytetään. Toimii!

16/26 | 

Meidän minimaalla käytän ihan verkkoa, en pelkää että tirpat jäävät kiinni, kyllä ne sitten varovasti irti saa jos näin ikävästi pääsee käymään (mansikka"maani" on tosiaan siis mini mini, kasvulava), ystäväni äiti käyttää heillä ihan menestyksekkäästi noita kumisia käärmeitä. Kirsikkapuu taas on meillä se, joka tarvitsee enemmän suojaa linnuilta. Vielä eivät ole marjat alkanet punoittaa, mutt eiköhän nuo pian... Ja harakat pirulauta tosiaan käyvät ne syömässä. Tänä vuonna ajattlin esteettisesti kokeilla tehdä kahvipusseista rusetteja (siis siitä kiiltävästä sisäpinnasta) ja laittaa niitä puuhun killumaan. Koko talven olen pusseja juuri sitä varten kerännyt, toivottavasti tulee toimimaan :D Kun en millään haluaisi etupihan katseenvangitsijaan laittaa mitään "rumaa" :D

amppeli
17/26 | 

Valkoinen rautakaupan harso ja kivet painoina sen reunoilla toimii meilläkin täydellisesti.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012