Varmaankin noiden Olivian hääpukujen innoittamana tänään oli pakko vetää ylle pitsimekkoa. Vanhassa H&M:n laatikkomallisessa mekossa on mitä kaunein piparkakkupitsi, tuota kun löytäisi jostain metritavara niin hurauttaisin samantien vastaavan mekon mutta leveämmällä helmalla. Tämän kanssa nimittäin fillarointi on sen verran jännää, että suosilla kävelin töihin.Suomessa on todella kälyset pitsikangasvalikoimat, vuodesta toiseen tarjolla on vain samaa mustaa ja kirkkaavalkoista peruspitsiä. Olen tehnyt parhaat mekkopitsilöydöt kirppiksiltä vanhojen verhojen muodossa, ja ylipäänsä vanhat verhot ovat melkoisia aarteita ompelijalle. Pakko vähän intoilla tästä tulevasta tyttölapsesta, että se raukkaparka saa housuja jalkaansa varmaan ikinä kun pääsen vauhtiin mekkojen ompelemisessa :D Kuinka hitsin helppoa ja nopeaa on tehdä minikokoisia tyttöjen vaatteita.. ja kohta on myös tilaa tehdä niitä. Meidän talossa on yläkerrassa valmiiksi ns. ompelupöytä, jossa voi halutessaan pitää koneita esillä koko ajan. Tällä hetkellä kerrostalokaksion ahtaudessa joudun kaivamaan saumurit esiin kaapista pikkuruiselle keittiönpöydälle joka kerran kun haluan tehdä jotain, ja se on melkoista tuskaa. Tappaa motivaation ennen kuin se on syttynytkään. Mutta pian tilanteeseen on tulossa mieluinen muutos :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (14)

1/14 | 

Milloin sulla on laskettuaika? Joskus heinäkuun puolessa välissäkö :)? Minkä verran teidän uudessa kodissa on muuten neliöitä, oma ompeluhuone<3

2/14 | 

Meidän tytöllä on edessä sama ''kohtalo' jahka rupeaa seisomaan ja kävelemään. Mekkotyttö kunnes itse osaa muuta pyytää :)

Ostin sellaisen kirjan kuin Mekkotehdas (Mekkotehda-blogin kirjoittajilta) ja siinä on tosi söpöjä kaavoja pikku tyttösten mekkoihin.

Random
3/14 | 

Jos joskus tulee asiaa Viroon tai Venäjälle, niin suosittelen metsästämään pitsiä sieltä. Halpaa kuin syöpä ja suuri valikoima. Kuten pellavakin.

Tarkemmin en osaa ohjaistaa, mutta ompelijaäiti kävi siellä pellavanhakumatkalla.

Elliisa
4/14 | 

Ihana mekko! Hei, oisko mahdollista saada ohjeita tuollaisen mekon tekoon? Ja vielä sillä leveämmällä helmalla, kiitos. Kuulostaa niin huipulta idealta, mutta en ehkä uskalla rueta ihan tuosta noin vaan tekemään :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Valitettavasti minä teen mekkoni niin että nappaan sakset käteen ja alan säätämään :D eli en osaa kertoa minkäänlaista ohjetta. Suosittelen käymään läpi kangaskapuassa kaavakirjat ja tsekkaamaan jos löytyy miellyttävä peruskaava ja ostamaan sen kaavan, niin siitä saat muunneltua helposti vaikka millaisia mekkoja :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Iiris
5/14 | 

On kangaskauppoja, joista esim. romaninaiset ostavat pitsikankaita. En nyt muista sen kaupan nimeä, jonka sivuille kerran osuin, mutta olihan mahottoman upeita kankaita.

minna
9/14 | 

Hih! Mun hääpuvun päällyspitsi löyty kirpparilta ja maksoi 4€. Ei todellakaan löytyny kangaskaupasta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012