Koska en osaa neuloa, minun on turvauduttava muiden tekemiin hiuspantoihin. Kun käyttää nutturaa, ei voi käyttää pipoa kuten eräs kommentoija jo huomautti. Totta, pipot saavat pään muistuttamaan nutturan kera coneheadia, mutta onneksi pannat on keksitty. Tämä kyseinen velourpanta on Kirsi Nisosen ja Cailapin yhteistyömallistosta (saatu) ja sillä tarkenee tällä hetkellä vallan mainiosti. Mutta nyt pitäisi löytää vielä villainen muhkea panta. Arvatkaa paljonko ottaa nuppiin että en oikeasti osaa neuloa peen vertaa, ja tiedän että sellaisen suloisen rusetilta näyttävän pannan tekisi varmaan tunnissa jos vaan osaisi argh!








 

Ehkä tämä on se talvi kun opin vihdoin neulomaan. HAHAHA - No.








 

Ps. alan näyttämään epäilyttävästi parin vuoden takaiselta artsuhipsteriltä (*julma stereotypia*) ja se huolestuttaa minua :D mutta elämä on, ja olen ihan fiiliksissä näistä nutturaviritelmistäni.

Kommentit (16)

Tiina
1/16 | 

Muistan, kun hermostuit mulle vuosi sitten kun ehdotin sulle nutturaa ja tukkaa pois silmistä. Ei kuulemma kuulu tyyliisi. Koit sen suorastaan loukkaavana, että sulle ehdotetaan sellaissta mikä ei oo sua. Joten, never say never.

AT
2/16 | 

Nelliina, joskus oli aika ku et osannu ommella. Sitten päätit oppia.

Mä en käyny rättikässää. En tuntenu ketään joka ois voinu opettaa koska oon vasuri. Moni oikeekätinen on yrittäny! Osasin vain aina oikein -neuletta.
Sitten löyty tämä:

www.kaspaikka.fi

Nyt osaan neuloa jopa sukat ja lapaset! Ja hei, ei eka lättykää oo täydellinen :D

Henne
6/16 | 

On ihan hyväksyttävää, ettei kaikki osaa kaikkea! Mutta joskus pitää (ainakin itseni) miettiä, milloin oikeasti en osaa eikä ees kiinnosta ja millon taas se "en osaa" -asenne rajoittaa minua. Olen huomannut, että olisi sittenkin fiksua jos en olisi koko elämääni ajatellut "en osaa ommella, en vain tule toimeen ompelukoneen kanssa" Tosin, onneksi on ammattilaisia! Juuri eräs päivä kysyin suostuisiko työkaverini, jolla on myös oma vaatteiden suunnittelu/ompelu -yritys hieman fiksaamaan, korjailemaan ja tuunailemaan erästä mekkoani. Ja hän ymmärsi heti mistä on kyse. Kannattaa tehä niin ku ite tahtoo.

Maija
7/16 | 

Hahaa! Mää otan tästä kuule joskus vielä mission, että opetan sut neulomaan! Sen nilkkajumpan ohessa on sukkapuikkoshotti ;)

myohmy
8/16 | 

En ihan ymmärrä miten tuo otsikko liittyi tähän juttuun? Mutta minulla ja äidilläni ei ole muuta yhteistä kuin että molemmat on käsitöissä aivan surkeita. Kun siis ala-asteella rättikässässä toisen säärystimeni teki valmiiksi kaverini henkilökohtainen avustaja sain äidiltä vain myötätuntoa ja hyväksynnän, olen äitini tyttö. Yhtä surkea käsitöissä. Ja meillä oli vielä sama opettaja! :D Mukava ope ja osaan minä ommella napin, olen ommellut jopa nahkatakkiin, mutta kaikenlainen neulominen on aivan onnetonta, tai jos ei muuta niin onnettoman hidasta. Tosin myönnän, että en ole viitsinyt koskaan tosissani edes yrittää. Mutta yhden napin ompelu on ihan rentouttavaa. :D

9/16 | 

Miekään en ala- ja yläasteella ymmärtänyt mitään neulomisesta taii virkkauksesta mutta nykyään se onkin yksi talven lempparihommista:D

Sallukka
10/16 | 

Komppaan tota heijastin-ideaa! Itseäni ärsyttää kaikki ylimääräinen heiluva sälä vaatteissa, joten tässä on mietityttänyt kuinka tuolla voisi näkyä pimeessä vähä tyylikkäämmin :)

sleipnir
11/16 | 

heis nelliina!

olen seuraillut blogiasi jo jonkin aikaa ja pidän siitä kovasti. sinulla on oma, vahva tyyli ja hauska tapa kirjoittaa, siksi olenkin viihtynyt kirjoitustesi parissa. huumorisi puree myös 2/3 tapauksissa. ;)

minua kuitenkin on mietityttänyt eräs postausidea, jonka voisit toteuttaa jos jaksat/mielipidettä löytyy: heijastimen käytöstä. päivät pimenevät ja kaupungilla kulkee paljon ihmisiä, jolla ei ole minkään sortin heijastavaa vaatteissaan tai laukuissaan. minusta tässä voisi olla sinulle idea postaukseen, miten yhdistää heijastin tyylikkääseen pukeutumiseen. blogillasi on kuitenkin paljon seuraajia ja ehkä siten tämäkin tapa yleistyisi.

mutta se oli vain ehdotus! hauskaa joulun odotusta ja hyviä jatkoja blogisi parissa. :)

Nuppu
12/16 | 

Puikot käteen ja opettele! Minä tein sen vuosi sitten. Sinnillä. Ja nyt teen monta monta monta juttua joululahjoiksi ja neulon itte sukkani ja piponi. Alku oli ihan karseaa mutta kyllä se siitä helpottu ku ei vaan antanu periksi. Että elä vingu että en mie ossaa ko opettele! :D

Lilyelle
14/16 | 

Neulepanta on ihan älyhelppo tehdä! Sen tekee ihan hetkessä! (esmes minä voin tehdä jos et itse sitä jaksa/halua tehdä!)

15/16 | 

Ite osaan kutoa vaan huiveja, pipoja ja säärystimiä. Yläasteella kudoin neuleen, ei mitään hajua miten sen tein. Haluaisin osata tehdä sukkia ja tumppuja mutta käsityötunneilla niiden opettelusta jotenkin aina luisti... Nyt kaduttaa :( Kutominen on kivaa ;)

16/16 | 

Kannattaa kurkata musta tuntuu blogiin ja katsastaa kaupungin ihanin lankakauppa Kerä. Lupaan että ne kaksi tätiä siellä kaupassa saavat sut oppimaan. Suosittelen lämpimästi. Mikään ei ole niin ihanaa kuin neulominen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012