Olen saanut paljon kysymyksiä miten voin pukeutua näin "normaalisti ja itseni näköisesti" imetysaikana. Imetystä helpottamaan markkinoilla on jos jonkinlaista erikoisvaatetta. Minäkin ostin raskauden loppupuolella valmiiksi imetystopin ja yhden pitkähihaisen paidan, mutta totesin hyvin äkkiä että ne ovat tosiasiassa paljon hankalampia ja vaikeampia kuin normaalit vaatteeni. Olen pystynyt hyödyntämään vaatevarastoani mielestäni aika monipuolisesti, poissuljettuja ovat olleet oikeastaan vain tyköistuvat mekot. Vaikka olisikin valmis näkemään sen vaivan että kuorii itsensä mekosta ulos vauvan ruoka-aikoina (rehellisyyden nimissä en olisi jaksanut), on erittäin todennäköistä että rintavarustus on sen verran muhkea että kyseinen vaate ei edes mahdu päälle joten se siitä.

Tässä tulee muutama perusjuttu kaikille teille hameita ja mekkoja suosiville naisille, jotka haluatte käyttää vauvavuonnakin ihan normaalisti omia vaatteitanne. Tarvitset mustan eleettömän alusmekon, ja lisäksi alustoppi on kätevä, mutta ei pakollinen sillä alusmekko toimii myös hameiden kanssa. Suosittelen myös satsaamaan hyviin imetysliiveihin.


Esimerkkialusmekko Nelly.com ja toppi Lindex. Tähän tarkoitukseen käy mikä vaan spagettiolkaintoppi joka venyy kunnolla, ja sama juttu alusmekon kanssa.

Valikoi vaatevarastostasi esille kaikki hameet joissa on rento ja mukava olla. Tiukka pönötykseen tarkoitettu kynähame ei todennäköisesti ole kiva, joskin siinäkin imetys tietty onnistuu. Mukavuus ja viihtyvyys riippuu ihmisestä. Valikoi paidoistasi kaikki väljemmät sifonkihuitulat, joustavat paidat ja crop topit eli lyhythelmaiset paidat. Näitä yhdistelemällä homma hoituu kuin tanssi, mikään ei kiristä eikä purista, eikä tarvitse hankkia imetyksen vuoksi uusia lyhytaikaisia erikoisvaatteita.

Ideana on pukea joustava alusmekko alimmaiseksi (luonnollisesti), siihen päälle hame ja paita. Kun on aika ruokkia jälkikasvu, nostaa vain väljän paidan helmaa, laskee alusmekon toista kuppia alaspäin ja se on siinä. Ylös nostettu paidanhelma toimii vähän huivin tapaan näkösuojana, jos sille on tarvetta.

Tässä muutama esimerkki. Korkeavyötäröinen hameeni on ihan ykkönen, siihen voi yhdistää kaikki lyhyet paidat jotka ovat maailman kätevimpiä tähän hommaan.

Pari hassua vaatetta ja monta eri lookkia, vaihtelee vain asusteita. Mikä vaan säkki saa ilmettä hienoista kengistä (jos mahtuvat raskauden jäljiltä jalkaan), joten siinä vasta helppo tapa piristää asua kuin asua.

Väljiä mekkoja olen käytänyt esimerkiksi kavereiden synttäreillä tms. tilaisuuksissa missä tiedän että siirryn joka tapauksessa toiseen huoneeseen imettämään. Esimerkiksi jos paikalla on ventovieraita ihmisiä kahvittelemassa, siirryn mielummin omaan rauhaan toisaalle. Tällöin on helppo nostaa väljän mekon helma ylös, ja kunnon alusmekko pitää huolen ettei ole puolialasti siitä huolimatta.Olen aina sanonut että rumiin/tylsiin/epäistuviin vaatteisiin pukeutuminen on ihan yhtä helppoa kuin kivoihin/oman tyyliisiin/istuviinkin vaatteisiin, siihen menee täsmälleen yhtä paljon aikaa. Pue oma kiva paita vs. pue joku muu paita, aikaa menee 2 sekuntia. kaikkia naisia ei tietenkään kiinnosta pukeutua vauvavuoden aikana (tai minään muunakaan vuonna) muuhun kuin esimerkiksi yöpukuun ja verkkareihin, ja sekin on ok. Meillä naisilla on onneksi nykyään vapaus valita itse mitä yllemme kiskomme, joten jokainen tekee kuten parhaaksi näkee. Omalla kohdallani asia on niin yksinkertainen, että miksi käyttäisin muita vaatteita kuin niitä, mitä minulla on vaatekaappi pullollaan. Käytän omia vaatteitani kuten aina, ei raskaus ja vauva muuttanut vaatemakuani millään tavalla, pidän edelleen hameita mukavimpina käyttövaatteina ikinä.

Asia erikseen onkin sitten pulauttelevien vauvojen kanssa pukeutuminen. Voisin kuvitella, että maito-oksennuksia ei välttämättä halua niiden kivojen vaatteiden helmoja ja rinnuksia koristamaan. Vai pelastuuko tilanne harsoilla, en tiedä?

Toivottavasti tämä antoi vinkkejä kaikille jotka niitä ovat kyselleet. Ainakin meille hameita käyttäville tämä aika on maailman helpointa, sillä hameet ovat mukavuuden lisäksi näppäriä.

Kommentit (26)

1/26 | 

Hei vau :) mahtava postaus!! (vaikka itselleni vuoden verran jälkijunassa imetyksen suhteen) Mutta herätteli hieman miettimään tätä "kotiäidin" pukeutumista :)

Kristuliini
2/26 | 

Täältäkin löytyy yksi sukkisongelmainen :D Mulla ei ongelmana ole valuminen tai hiertäminen, vaan se, kun ne aina hajoaa :D ärsyttävää, kun kesken päivän huomaa, että sukkiksien haaroissa on ammottava reikä tai vähintäänkin varpaiden kohdalla. :D Ja kyllä, myös paksuissa sukkahousuissa...

Siiri
3/26 | 

Minä sitkuttelin ginan perustopeissa imetysajan. Toinen olkain vaan pois päältä ja menoks. Joskin olin aika paljon kotona eli olisin voinut olla vaikka ilman paitaa suurimman osan ajasta... Ne varsinaiset imetysvaatteet jäi minultakin ihan yksittäisiin paitoihin, niitä käytin sitten kyläreissuilla ym. kun ei voinut käytännössä puolta paitaa riisua poiskaan. Imetysliivit toki asia erikseen, ne oli korvaamattomat!

Jenni
4/26 | 

Mahtia, tämä postaus tuli niin hyvään saumaan! Laskettu aika on ihan näillä näppäimillä ja olen miettinyt imetysajan kuvioita melkoisesti. Itse kun haluaisin hyödyntää omaa vaatekaappiani enkä ostaa kalliita imetysvaatteita erikseen. Eikä ne edes niin kovin kivojakaan ole...Koko raskauden ajan olen pelannut muutenkin pitkälti omien vaatteiden kanssa, vain muutama raskausajan vaate on tullut hankittua :)

Sanjana
5/26 | 

Pöh. Tarpeeksi isot sukkikset ku ostaa (liian pienissä valuu se haarakiila ja vyötärönauha minne sattuu, itellä yleesä normikokoa yhtä isommat), tarpeeks korkeet ja napakat että pysyy päällä liikkuessa ja ei käytä niitä 20den sukkiksia jos ei oo pakko, ne on hametyttönökin minusta epämukavia). :)

Parkkis

Täälläkin hame/mekkotyttö ilmoittautuu! Ja jos on vähäkään ns. ylimääräistä, niin ehdottomasti numerolla isommat sukkahousut kuin oma koko. Eivät hierrä ja purista :D

Shrek
6/26 | 

Siis mitä? Miksei Helly Hansenit? Hameen kanssa siinä olisi tyyli ja mukavuus yhdistettynä :D

Taru
7/26 | 

Ah, tämä on ehkä ihan random kommentti, mutta joka tapauksessa. Mä niin rakastan Nelliina sun blogia! Saan jatkuvasti inspiraatiota sun asuista ja tulen vaan jotenkin niin hyvälle tuulelle, kun fiilistelet täällä ihania kokonaisuuksia ilman että vaikutelma olisi millään muotoa pinnallinen tai materialistinen. Päinvastoin, tulee sellainen ihanan kotoisa olo blogia lukiessa ja sun persoonallinen tyyli on innoittanut muakin kokeilemaan villimpiä ja värikkäämpiä asuyhdistelmiä. Kiitos siis ihanasta blogista, päivieni piristyksestä! :)

hheidi
8/26 | 

Jos jotain tämä reilun vuoden imetystaival on tähän mennessä opettanut, niin sen, että 1) hameet on paitsi käteviä, myös mukavia lapsen kanssa touhuamiseen ja 2) rintojen pienentyessä takaisin olis kannattanut ostaa vielä kolmannen kerran kokoa pienemmät imetysliivit. Ei muka raskinu, ku kohta kuitenki loppuu. Nyt se lopettaminen on oikeasti (toivottavasti) lähellä, kun naisten viikonloppureissu lähenee.

Katar
9/26 | 

Hahah, oon aina kans ihmetelly mikä niissä sukkiksissa on niin kauheeta. Nehän on mukavat.
Ilmeisesti monikaan ei käytä mekkoja tai hameita juurikin siksi, koska inhoaa sukkiksia.

Perhoneito

Mä kans inhoon sukkiksia ja siksi mekkojen käyttö on niin epämukavaa. Talvea varten mulla on kolmet _aivan ihanat_ villaiset sukkahousut, jotka ei purista mistään, joten talvella mekkoja tulee käytettyä. Kaikki muut sukkahousut sen sijaan puristaa vyötäröltä niin ikävästi, että ei vaan pysty. Hameet on kans samaa sarjaa, puristaa vyötäröltö, joten ei vaan pysty.

Lotta
10/26 | 

Moi Nelliina! Alusmekko/spagettitoppi on hyvä vinkki imetykseen. Mulla on myös imetys"poncho" ohuesta trikoosta, jonka kiskaisen päälle esim. julkisilla paikoilla imettäessäni. Huivien kanssa joutuu aina jännäämään tippuvatko, poncho pysyy paikoillaan. Vapauttaa käyttämään kaikenlaisia paitoja. Mistä olet hankkinut tuon suloisen pallomekon? Kiitos kivasta blogista!

Murina
11/26 | 

Kiitos kivasta postauksesta ja mahtavaa, ettö imetät vielä :) oliko se nyt että keskimäärin täysimetys kestää 1,5 kuukautta suomessa :)

Itsekin imetän ja olen käyttänyt ostamiani imetyspaitoja lähinnä kotona :D. Ristiäisissä oli käytössä tuo "nosta mekko kokonaan ylös"-tekniikka.

Muuten olen viihtynyt lähinnä leggareissa/pillifarkuissa ja löysissä pitkähköissä neulepaidoissa, joiden kaula-aukosta tai alta imetys onnistuu hyvin topin kanssa. Ostin h&m:ltä kaksi spagettiolkaimista imetystoppia, niin ei tarvii kaula-aukkoja venytellä.

Hyvät imetysliivit kun hankkii, niin imetys kyllä onnistuu melkein missä vaatteissa vaan.

12/26 | 

Hei kiitos tästä! Pitääkin alkaa katsella omia vaatteita nyt tarkemmin sillä silmällä, että miten soveltuvat imetykseen. Noita perustoppeja ja alusmekkoja onneksi jo löytyykin...

Pulina
13/26 | 

Kiitos! Olen sinulta tätä postausta pyytänyt, ja nyt se on tässä, esikoiseni ollessa kaksi ja puoli viikkoa. Kiitos uudelleen! Olen mietiskellytkin, että spagettiolkaintoppien kanssa voin käyttää hamevalikoimaani, mutta en ole tajunnut sitä, että alushameen kanssa voin käyttää mekkojani. Tekisi mieli läimäistä itseäni otsaan! Olen ehtinyt ostaa itselleni muutaman imetysvaatteen (käytettynä, onneksi), mutta en halua koko seuraavaa vuotta käyttää yhtä mekkoa ja kolmea trikoopaitaa. Imetysvaatteissa on kuitenkin mielestäni puolensa: nyt koomaillessani vauvan ensimmäiset viikot vain kotona ja imettäessäni koko ajan, ne ovat olleet käteviä, ne ovat siis olleet korostetusti kotivaatteita, joita minulla ennestään ei ollut oikeastaan lainkaan. Vielä en osaa väistellä poikavauvan pissasuihkuja enkä muista laittaa harsoa olalle röyhtäyttäessäni.

Kerttu
14/26 | 

Imetysvaatteet voi myös olla nättejä, netistä saa vaikka mitä. Tosin aika kalliita mutta niissä on hyvä jälleenmyyntiarvo. Fb-kirppiksillä ne on usein puoli-ilmaisia ja nättejäkin löytyy. Itse tykkäsin imetysvaatteiden kätevyydestä julkisilla paikoilla kun niissä imetys täysin huomaamatonta. Mutta kuva kuulla miten sä hoidit pukeutumisen ilmankin:)

Sukke
15/26 | 

Imetys on meitsin osalla onneksi jo rajoittunut aamu- ja iltatissittelyyn eli vihdoin yli kahden vuoden jälkeen sain koko vaatekaappini käyttöön! Mutta hameita ja mekkoja ei kyllä tuu kauheesti käytettyä enää.. Sylivauvan kanssa joo ihan okei, mutta lattialla konttivan taaperon kanssa jota täytyy kävelyttää vähän väliä.. Nej nej itelleni, kaikki mekot ja hameeni ovat melko lyhyttä sorttia niin siinäpä perse vilkkuen sitten kävelytetään neitiä pienessä etukenossa tai kyläpaikassa yrittää istua lattialla siveellisesti. Katotaan uudestaan neidin vähän kasvettua :P

17/26 | 

Olipa hyvä ja kattava postaus! :) Itsellä on imetysaika jo takana päin, mutta oli silti kivaa lukea tämä. Samantyyppisillä asuilla miekin menin, joskin hameiden kanssa miulla oli usein toppi ja bolero, mekkojen kanssa käytin harsoa suojana tarvittaessa.

Puklailevan vauvan kanssa ihan samalla tavalla oli normivaatteet käytössä ja harso apuna, saahan ne vaatteet vaihdettua ja pestyä ihan samalla tavalla kuin imetysvaatteetkin. :) Iso osa ns. perusvaatteista kestää kuitenkin kuumemman pesun, jos harsoa ei ehdi laittaa.

Suski
18/26 | 

Kiitos tästä(kin) postauksesta! Itselläkin tuo imettäminen käynnissä ja kaikki vinkit tervetulleita. Pitäisikin penkoa lisää omaa kaappia ja ruveta luovaksi...

Käyttäjä1690
Liittynyt16.11.2015
19/26 | 

Mä mietin sua lähes joka aamu, kun etsin hädissäni jotain edes vähääkään ihmismäistä vaatetta päälleni. Yhtä helppoa pukeutua kauniisti kuin noh...mukavuudenhaluisesti. Silti mulla on aina ekana kädessä se R-collectionin collegepaita :D (Nyt kylläkin on ihan kashmirneuletakki mutta yhdistettynä salihousuihin....)

Janita
20/26 | 

Tämä ei nyt suoranaisesti liity tähän, mutta.. Tykkäisin itse käyttää enemmänkin hameita, mutta inhoan sukkahousuja! :D Mitenkä sinä pystyt aina olemaan sukkahousuissa?

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Mun mielestä sukkikset on maailman paras vaate, siis mukavin :D mitä napakammat, sen parempi :D se voi olla että kantani eroaa valtavirrasta aikalailla, sillä en käsitä teitä kenen mielestä sukkikset eivät ole mukavia heh... Tähän samaan kastiin menee myös Black Milkin supernapakat trikoot, ne on hyvä vaihtoehto sukkiksille ja viihdyn niissä vaikka kellon ympäri.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Mairajal
Liittynyt25.9.2013

Hah siis mulla tää sama ongelma! :D Hameet ois ihan ok, mutta hyi hitto ne sukkikset... Nyt mulla ei taida olla yhtiäkään sukkiksia laatikossa, eli jos haluaisin hametta pitää ni pitäis eka mennä sukkaostoksille... HellyHansenin pitkät kalsarit ei taida olla niin jees hameen kanssa?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012