Tämä kevät ei ole ollut meidän perheessä mikään reippailun ja keväthangilla ulkoilun huippukausi. Tämä on ollut influenssa-aallon pohjamudissa tarpomista. Koko porukkaan on iskenyt influenssa kaksi kertaa! Potilas nolla on ollut aina perheen 3-vuotias, joka tietysti imuroi päiviksestä kaikki mahdolliset pöpöt, sillä lasten keskuudessa sitä ei voi välttää. 

Lapsi on selvinnyt taudeista verrattain kevyen oloisesti, edes 39 kuume ei ole tyttöä kuin korkeintaan hieman hidastanut. Me vanhat ja raihnaiset aikuiset taas olemme jokseenkin eri juttu. Tammikuisen viikon kuumeen siedin suhteellisen hyvin särkylääkkeiden avulla, mutta tiistaina alkanut kaikkien influenssien emo sai miettimään kenkätestamentin kirjoittamista. 

Erona Tammikuun A influenssaan tämä seuraava iski suoraan keuhkoihin ja nosti kuumeen yhdessä illassa 39,9 asteeseen. Nyt taas muistan miltä vuosien takainen sikainfluenssa tuntui. Kun mieheni kärräsi minut viikolla lääkäriin, säikähdin nähdessäni oman peilikuvani Mehiläisen vessassa. En olisi tarvinnut maskeerausta Michael Jacksonin Thrillerin avustajana. 

Eipä siinä muuta kuin Tamiflut käpälään ja kotiin tärisemään neljän peiton alle tulisia hiiliä keuhkoissa kantaen. "Hienointa" tässä toisessa kierroksessa on ollut se, että minä mieheni olemme olleet samaan aikaan tappotaudissa tyttären juuri parannuttua. Jokainen vanhempi voinee samaistua siihen tunteeseen, kun elohopeaa vilkkaampi lapsi pitää kotona vauhtia yllä ja itse on tienvarsiraadosta seuraava :D Onneksi isovanhempien puolelta tuli apuja iltaisin. 

Tiistaista jatkunut yli 39 kuume on tehnyt aivoistani epämääräistä muusia, ja ensimmäinen valon hetki on oikeastaan tänään kun kuume laski pykälän verran alaspäin. Nyt täytyy toivoa, että suunta on sama myös tulevina päivinä.

Kyllä tästä tilanteesta on huumoriakin revitty. Sopivaan väliin Kioski julkaisi flunssa-aiheisen sketsin. Saku on ehdottomasti seuraavan luokittelun pohjalta sekä miesflunssa, douppaaja että luulosairas, kun taas itse putoan tuohon suorittaja-kategoriaan.  

Linkki vie Ylen Kioskin Facebook-sivujen videoon.

Tsemppiä kaikille samassa veneessä oleville tai käyneille, toivo elää! Vielä joku päivä pystyn kävelemään portaat yläkertaan hengästymättä kuoliaaksi. 

Kommentit (3)

ansa
1/3 | 

Niin tutun kuuloista. Sairastuin myös viime tiistaina ja edelleen täällä sängynpohjalla makailen, paitsi omalla kohdalla kuumetta ei enää ole, vaan ihan järisyttävä yskä ja tukkoinen olo sekä yleinen voimattomuus. 

Ihan hirvittävä tauti! Tsemppiä teille sinne <3

Vierailija
2/3 | 

Ai kamala, 2 influenssaa yhdessä talvessa :O

Yleensähän influenssaan ei sairastu edes joka vuosi, tulee vaan ne normaalit nuhat. Minut influenssa jätti väliin tänäkin talvena kun sain sen nelivalenttisen rokotteen. Monet sairastuneet ovat kyllä rokotettujakin olleet. Toivottavasti tauti helpottaa nopeasti ja selviätte siellä ilman jälkitauteja!

ReetaJohanna
3/3 | 

Meillä oli kaksi vuotta sitten koko perhe influenssassa. Ensin sairastui poikamme, sitten minä ja sen jälkeen mieheni. Koiran ulkoilutuksen hoiti se, jolla oli kuumetta vain 39 :D Sitä edellinen influenssa oli varmaan 90-luvulla. Kaikista hirveintä oli päänsärky. Itkin miestäni tappamaan minut, mutta ei suostunut. Päänahka oli taudin jäljiltä aivan hellänä. Nuppi oli varmaan oikeasti turvoksissa.

Pikaista paranemista ja voimia!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat