Kaupallinen yhteistyö: Fisher-Price

Jos jotain leikkiä rakastin lapsena ihan yli kaiken, niin kahvilan pitämistä. Meillä oli kotipihassa paljon materiaalia rakentaa oma kuppila kahvilapöytineen kaikkineen, kun vain käytti hieman mielikuvitusta. Tiiliharkoista sai pöytiin jalat ja vanerin hukkapaloista pöytälevyt. Vanha auton puskuri oli täydellinen tiski, jonka yli tilaukset otettiin. Kahvilassa tarjoiltiin ruokalajeja aina savikakuista kukkasalaatteihin, ja kuravesikahvin kanssa saattoi nauttia kivileipiä, joissa oli voikukista tehtyä voita päällä.

Olisin pyörtynyt onnesta, jos olisin saanut leikkeihin mukaan kassakoneen, tai mitään, mikä olisi edes etäisesti muistuttanut sitä. Kun lähdin mukaan Fisher-Price -yhteistyöhön ja huomasin, että meille oli valikoitu juuri leikkikassakone, saatoin innostua enemmän kuin lapsi jouluaamuna. Kaikki lapsuuden kahvilaleikit palasivat välittömästi mieleen. 

Oli kutkuttavan jännittävää rakennella tyttärelleni pieni kahvila keittiöön, ja katsoa lapsen ilmettä kun huusin saa tulla! 

2-vuotiaan uteliaisuus oli käsinkosketeltavaa, kun hän tuli keittiöön. Sitten Anni huomasi kassakoneen. "Mikä tämä on?" Meillä on alkanut kyselyikä. 

Fisher-Pricen kassakoneen mukana tulee suuria leikkikolikoita, joita lyödään koneeseen. Kilahtavan kassalippaan saa auki vanhalla kunnon sivuveivillä ja napista painamalla vaihtorahat kolisevat kassalippaan sijaan vasemmalle puolelle kouruun. 

Annilla meni pari minuuttia koneen käyttöä ihmetellessä, mutta kun hän ymmärsi mistä on kyse, alkoi armoton omenakauppa. Äidille kolikoita käteen ja sitten ostoksille. Yksi omena maksoi yhden kolikon. Rahoissa on painettuna eri arvoja, mutta ne aukenevat lapselle vasta hieman vanhempana, kun numerot alkavat merkitä jotain. Nyt vaihtokauppa sujui kätevästi yksi kolikko, yksi omena -periaatteella.

Tässä kahvilassa myytiin omppujen lisäksi mausteita, ja lopulta myös pehmoleluja, kirjoja, figuureja ja mitä tahansa, mitä Anni keksi hyllyinä toimiville tuoleille tuoda. Myyntihenkinen tyttö.

Kassakone on tarkoitettu 2-5 -vuotiaille, ja voin hyvin kuvitella, että tästä riittää iloa helposti pariksikin vuodeksi eteenpäin. Kaupan ja kahvilan perustaminen taitaa olla lastenleikeissä ikuinen klassikko. Keittiökahvilan avaaminen oli melkoinen hitti sekä äidille että tyttärelle. Se oli hauska leikki yli 30 vuotta sitten ja se on hauskaa nyt, oman tyttären kanssa. 

Minä olen luonteeltani järjestäjä, rakastan järkätä tapahtumia ja elämyksiä. Ihan erityisen palkitsevaa se on oman lapsen kanssa, järjestämiseni on lähtenyt Annin myötä ihan uusiin sfääreihin. On mahtavaa nähdä ilo ja riemu lapsen kasvoilla, ja samalla tulee itsekin heittäydyttyä leikkeihin mukaan.

Jokaisen aikuisen pitäisi välillä leikkiä, lapsen kanssa tai ilman. Se tekee ihmeitä mielelle ja mielikuvitukselle. Täytyy nauttia tästä nyt, kun tyttö vielä hakee äitiään kädestä pitäen leikkimään. Vielä koittaa sekin aika, kun äiti on ihan out :D

Kommentit (7)

mmiu
1/7 | 

Tämä tapahtui 1980-90-lukujen vaihteessa. Pikkusiskoni ihastui tuohon samaan kassakoneeseen eräällä kyläilyreissulla niin paljon, että oli suorastaan vaikeuksia saada häntä sovinnolla lähtemään takaisin kotiin. "Yllättäen" joulupukki toikin samanlaisen kassakoneen lahjaksi! Sisko leikki kassakoneella vuosikausia, ja sattumaa tai ei, meni aikuisena kauppaan ja siitä edelleen pankkiin töihin :D

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Juuri eilen mietin (samalla kun annoin noin sata kertaa Annille rahan kassakoneeseen, jonka tyttö löi sisään ja antoi takaisin minulle, että annan sen taas hänelle :D) että kuinka paljon mahtaa leikit ja harrastukset vaikuttaa lapsen tulevaisuuteen. Pikkusiskosi tapauksessa kiinnostus aiheeseen oli ainakin nähtävissä jo lapsena :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Petraemilia
2/7 | 

Sain samanlaisen kassakoneen 25-vuotta sitten äidiltä ja isältä lahjaksi. My Little Ponyjen ohella kassakone oli suosikki leluni ja muistan elävästi kassatäti ja kahvila -leikit <3 Ihania hetkiä teille! PS. Kassakone on vielä tallella, haalistunut, mutta toimii täydellisesti. Leikin sillä vuosi sitten enkä malta odottaa että saisin omia lapsia joille voisin koneeni antaa :D 

minea_
3/7 | 

Meillä on tuo sama kassakone kotona myös! Kirpputorilta sen löysin ja valtaisa nostalgiafiilis pyyhkäisi ylitseni, kun itsekin olen samanlaisella lapsena leikkinyt!! :) Nyt meidän reilu yksivuotias leikkijä saa siitä jo riemua, nappien painelu ja kahvan vääntäminen on ihan parasta, vaikkei hän varsinaisesti kauppaleikistä mitään vielä ymmärräkään. Mutta voi sitä riemua, kun vaihtorahat rullaavat sivusta alas!! ^_^ <3

Mirri
4/7 | 

Meillä on myös ollut kassakone kovassa käytössä. ja hankittu sitten myös isommille lapsille oikeasti yhteenlaskuja laskeva kassakone, jossa on erikseen kolikkolaatikko (oisko vaikka Halpa-Hallista). Leikkesetelit tietysti myös on ostettu. Tätä kauppa-kahvila-ravintola-leikkiä on leikitty n. 10-vuotiaaksi asti, joten Nelliina vielä kerkiät pitkään olla asiakkaana :)

Ravintola-leikki oli 7-10-vuotiaana mukavinta, kun sai leikkiruuista, joita on kertynyt jo paljon, niin suunnitella menuuta alkuruuista jälkiruokiin asti ja sitten vanhempien tehtävän on tilata jotain ruokia ja maksaa seteleillä tai pankkikortilla, kun kassakoneessa siihenkin on sellainen piippauslaite. Ja kohta tarjoiltiin mitä erilaisempia herkkuja pöytiin tarjoiluna.

AaHoo
5/7 | 

Toi on niin paras lelu! Itselläni oli tuo lapsena ja miten sillä jaksoikin leikkiä niin paljon :D

Elina
6/7 | 

Meillä tämä myös. Ja se vanhempi versio joka on mielestäni jopa parempi. Eli kolikot ovat eri kokoisia eivätkä mahdu sisään kuin niille väreillä määritellyistä koloista. Tässä uudessa saman kokoisia ja sopivat kaikkiin koloihin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011