Terveiset lomalta, en ole pahemmin ehtinyt vilastakaan tänne Pätsiniemen puolelle, sillä meidän porukka on ollut kesäreissussa ympäri Suomea. Ollaan kierrelty kesäkaupunkien kauniita puutaloalueita ja kurkittu porteista vanhoja puutarhoja, ja imetty inspiraatiota oikein kunnolla. Kaikkein eniten tätä sorttia tarjoili kuitenkin Kokkolan Vanhankaupungin Ravintola & Majatalo, missä olimme yötä. Itse ravintola on perustettu 1831 rakennettuun puutaloon ja majatalon kaksi huonetta olivat erillisessä siivessä sisäpihalla. Vaikka talo on reilu 100 vuotta vanhempi kuin meidän talomme, sen sisustus oli täsmälleen sellainen mitä meistä kumpainenkin pitää upeana. Jäimme vierailun jälkeen miettimään että tästä saisi vaikka kuinka paljon ideaa yläkerran kunnostukseen. Antaa kuvien kertoa:Sydämeni sykähti myös tummanvihreälle kylpyhuoneen seinälaatoitukselle, se oli samaan aikaan sekä arvokkaan että ajattoman näköinen. Minulle ajattoman, eli sellaisen mihin en takuulla kyllästyisi. Olen koko ajan pohtinut mustavalkoista laattaa ja vahvaa kontrastia, luonnolisesti kuitenkin vähän vintagehenkisesti, mutta tuo tummanvihreä tuntuu melkein vielä paremmalta. Se on voimakas, mutta ei liian kova. Vihreä tuo pehmeyttä. Tätä pitää vähän pohtia.

Suosittelen muillekin puutalofaneille Vanhaa Raumaa ja Kokkolan Neristania, kerrassaan upeat alueet.

Kommentit (4)

susann
3/4 | 

Täältä ääni vihreälle laatalle! Ihastelin sitä yhdessä postauksessasi ja ajattelin juuri ajatonta ylellisyyttä. Kaunis ja vahva väri, toimii etenkin yhdisettynä kultaan. :)

Spf
4/4 | 

Meillä on tuo vihreä tapetti ruokasalissa, Gammal Svenskan mallistoa. Olen tykännyt kovasti. LIsäksi lautalattiamme ovat hyvin samantyyppistä harmaata kuin kuvissa. Olohuoneessa taas on paljolti samanhenkinen Tapettitalon keltainen tapetti. Tosi kiva kyllä tuo vihreä vessan laatta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012