Selasin tässä iltana eräänä Netflixiä toisella silmällä ja etsin jotain, jonka tahtiin neuloa. Silmiini osui Ipaneman Tyttö (Coisa Mais Linda), brasilialainen sarja, joka sijoittuu 50-luvun Rioon. Odotin jotain telenovelamaista höttöä, mutta jouduin laskemaan kutimet käsistäni jo ensimmäisen 10 minuutin jälkeen ja keskittymään kunnolla. Ipaneman tyttö sukelsi paljon syvemmälle.

Päähenkilö Maria Luiza saapuu Rioon suurin toivein, mutta huomaa tulleensa aviomiehensä pettämäksi ja ryöstämäksi. Yläluokkainen nainen voisi kääntyä kannoillaan ja palata rikkaan isänsä siipien suojaan, mutta kohtalo päättää toisin. Sisuuntunut ja tulinen nainen päättää pärjätä omillaan tilanteesta huolimatta ja aikoo perustaa Rioon bossa nova yökerhon.

Jokainen meistä tietää, millainen naisen asema on ollut 50-luvulla, kun tasa-arvo tarkoitti enimmäkseen sitä, että naisella on oikeus olla olemassa, kunhan muistaa paikkansa miehen palvelijattarena, rakastajana ja keittäjänä. Sarjassa seurataan useampia naisia eri yhteiskuntaluokista niin kiinnostavalla tavalla, että jäin koukkuun välittömästi. Millaista oli olla ainoa naistoimittaja koko mediatalossa tai mitä odotuksia kohdistui poliitikon puolisoon? Ipaneman tytön kaikki naishahmot ovat erittäin kiinnostavia ja keskenään erilaisia, joka on oikeastaan aika harvinaista TV-sarjalle.

En saanut ihan sitä kepeyttä mitä alunperin tilasin, vaan paljon enemmän. Kiinnostavan tarinan lisäksi sarjan puvustus ja maisemat ovat unenomaisen kauniita. Tällaisena synkimpänä mahdollisena vuodenaikana on melkein piinaavaa katsoa brasilialaista valoa ja sinistä taivasta. Mutta nojatuolimatkakin on matka. 

Iso suositus tälle sarjalle.

Artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoksista julkaisija saa pienen rahallisen korvauksen kauppiaalta.

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

On mukava kuulla sarjasuosituksia, tämä täytyy myös itse katsastaa! Netflixin valikoimasta on monesti hankalaa löytää itselle sopivaa kun tuntuu että on aika kapea genre mistä tykkää. Tämä vaikutti hyvältä. Itse olen oikeastaan ainoana tykännyt Netflixissä tosi kovasti Alias Grace-sarjasta, se piti melkein yhteen istumaan katsoa....

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat