Jos kukaan teistä asuu vanhaa puutaloa, niin ymmärtää miksi villavaatteet ovat tähän aikaan vuodesta jo esillä :D Tämä täydellinen islantilainen neuletakki on 100-prosenttista villaa, ja sen lämmittävyys kattaa myös ulkotilat. Eli se toimii käytännössä myös takkina, jos ulkona ei tuule.

Lopapeysan neuloi minulle perheen neulojamestari viime keväänä Suuri Käsityö -lehden ohjeella, ja puolen vuoden käytön jäljiltä neulepinta on vain tiivistynyt tiivistymistään. Kunnon villan hieno puoli on juuri tämä, että se vain paranee käytössä. 

Tuon villamyssyn tein itse, kun halusin testata helmineuletta ensimmäistä kertaa (ennen kaulahuivia). Käytännössä laskin silmukat ja kerrokset toisesta piposta, ja kokeilin tehdä sen perusteella samanlaisen. Tästä tuli aavistuksen liian löysä, mutta ainakaan se ei littaa hiuksia. Minulle ei ole vielä ihan hyppysissä neulomisen suhteen puikkovalintojen ja langan vahvuuden merkitys lopputulokselle, mutta opin varmasti tässä koko ajan lisää. 

Kommentit (5)

Virkku
1/5 | 

"Lopapeysan neuloi minulle perheen neulojamestari viime keväänä Suuri Käsityö -lehden ohjeella," öö siis anteeksi mitä??

Vierailija
2/5 | 

Moi! Jos kärsivällisyys riittää (mulla usein ei :D) niin kannattaa neuloa pieni testitilkku niin näkee miten lanka-puikko-neuloja -kombo käyttäytyy ja muuttaa puikkokokoa niin että saat sen tiheyksistä neulosta kuin haluat. Mutta ilmankin pärjää :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010