Jos olette menettäneet sydämenne Pohjois-Italialle, nyt olisi aika jakaa kokemuksenne. Minä ja ystäväni Tytti päätimme lähteä heinäkuun lopulla tyttöreissulle ja matkakohdetta pohtiessa molemmat ihastuivat Italiaan. Otamme lennot Milanoon, jossa vietämme muutaman päivän, mutta sen jälkeen ohjelma on vielä toistaiseksi avoin.

Kerrottakoon, että ideointi alkoi pari päivää köpiksessä -asteelta ja päätyi viikon Italian kiertoreissuun :D


Minua innostaisi Gardajärven ympäristö ja Tytti puolestaan ehdotti Alassiota, josta voisi tehdä piipahduksen myös Monacoon. Joten nyt olisin erittäin kiitollinen matkavinkeistä tuolle suunnalle, plussia ja miinuksia, suositteluja, must see -hehkutuksia jne. Meillä on sunnuntaina "suunnittelupalaveri" jossa lyömme lukkoon suunnitelman ja alamme tekemään varauksia. Ette usko, kuinka fiiliksissä olen tällä hetkellä, matkan suunnittelu on melkein yhtä kivaa kuin itse matka! En ole ikinä käynyt Italiassa, joten tämä osaltaan vielä lisää innostusta :)

Kommentit (75)

Emppu
1/75 | 

Olin itse pari vuotta sitten kaverini kanssa pitkällä viikonlopulla Milanossa, ja kyllähän se upea paikka oli! Lähtisin koska tahansa uudelleen!

Meillä jäi kiertelyt lähinnä siihen "isolle kirkolle" (jonka nimeä en tietenkään nyt muista), jota kaikki hehkuttaa, mutta jokainen hehkutus on kyllä sen arvoista! Yhtenä päivänä tehtiin reissu Outletiin (jonka nimeä en tietysti myöskään muista), joka oli Sveitsin puolella, mutta vajaan parin tunnin bussimatkan päässä Milanosta. Ja sitä reissua kyllä suosittelen!

Varmaan tosi paljon apua näistä vinkeistä (:-D), mutta olipa pakko kateellisena kommentoida...;-)

Nia
2/75 | 

Ehdottomasti kannattaa käydä tsekkaamassa Como-järvellä olevat kylät! Teimme lukion kakkosella kaverin kanssa viiden päivän reissun italiaan, kavereita katsomaan. Pojat sitten kuljettivat meitä ympäri järveä ristiin ja rastiin. Mutta jos jää aikaa, niin käykää Bellagio nimisessä kylässä/kaupungissa.

Aivan ihanat maisemat, järvi, vuoria! Ja Como- järvi on aika lähellä Milanoa, että suht kätevästi pääsee sinne.

Toinen, jos vain mahdollista kannattaa käydä vuorilla, mahtava näky sinne alas! ja italialaista jäätelöä tietenkin kannattaa syödä!!!

Italialaiset tykkäävät oluen ja sitruunalimsan sekoituksesta, kannattaa ehdottomasti maistaa. Erittäin positiivinen yllätys oli ainakin meille. Niin ja pizzoista niin se margarita on mieletön! Huh.

Iskipä kauhia matkakuume.

S
3/75 | 

Ainoa paikka missä olen käynyt Italiassa on Venetsia, just heinäkuussa pari vuotta sitten, enkä voi suositella :(

Oli ahdistavan kuumaa ja täynnä turisteja ja puluja (yöks!). Vaikka kaupunki on paikana todella kaunis, se on todella kallis kaupunki ja on tungosta joka paikkaan. Itse en lähtis sinne uudestaan ainakaan kesällä!

Toivottavasti teidän reissusta tulee mahtava! :)

petra
4/75 | 

en osaa sanoa muuta kuin että MAISTA sitä italian jäätelöä! se on maailman parasta, en tiedä miksi. se ei ole sorbettia, ei pehmistä, ei jogurttijädeä, ei normijädeä eikä mehujäätä vaan ehkäpä jotain niiden kaikkien sekoitusta ja hemmetin hyvää♥♥

Italofiili
5/75 | 

Cinque-terren pienet kalastajakylät Ligurian rannikolla. Kauneinta mitä olen tähän mennessä Italiasta löytänyt ja tunnen maan kuin omat taskuni.

Monterosso ja Riomaggiore <3

6/75 | 

Olin viime kesänä Italiassa Rittenissä ja voin sanoa että viihdyin mainiosti siellä viikon ja ei toinenkaan viikko olisi ollut pahitteeksi. Ruoka oli hyvää ja ihmiset ihania.

Täsä postaus jossa lähinnä kuvia siltä reissulta:

http://part-four.blogspot.com/2010/07/laura-im-back.html

Ihastuin kyllä Bolzanon ja Rittenin alueisiin ja toi seilbahn -hissi on kyllä ihan uskomaton kulkuväline! :D

7/75 | 

Gardajärvi on kyllä valitettavasti saksalaisten ja pohjoismaalaisten charter-turistien aluetta. Kauniita paikkoja, mutta paikalliset ei koskaan käy rantakaupungeissa. Ainoa jossa vähän paikallista elämää taitaa olla Saló. Italian tylsin alue, sori.

Lago Maggiore on kyllä hienompi, siellä on sairaan, siis s a i r a a n upeita puutarha-saaria. Sinne mars!

Mar
8/75 | 

Ehdottomasti komppaan tuota Como -järveä. Olen käynyt seudulla useamman kerran paikallisten ystävien luona ja maisemat ovat aina henkeäsalpaavat. Lago Maggiorelta löytyy myös erittäin viehättävä pieni kylänen nimeltä Angera jossa sijaitsee kaunis Rocca d'Angera -niminen linna. Suosittelen lämpimästi. Lisäksi vinkkinä että Italiassa junat ovat erinomaisia kulkuvälineitä.

Mirja
9/75 | 

Ligurian rannikko on todella upea. Suosikkini siellä Camogli. Junalla pääsee kulkemaan helposti.

Milanossa kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa Designer liikkeissä vaikkei mitään ostaisikaan.

Niina
10/75 | 

Oi, Milano(kin) on ihana kaupunki. Olen viettänyt siellä tosin ainoastaan yhden päivän, mutta nähtävää olisi piisannut pitemmäksikin aikaa. Paras nähtävyys oli minusta Duomo ja nimenomaan sen upea kattotasanne. Ehdottomasti kiipeämisen arvoinen! Sisältä kirkko on goottilaiseen tyyliin melko synkkä mutta upeita lasimaalauksia kannattaa sielläkin käydä ihastelemassa.

Milanossa on myös melko paljon kauniita puistoalueita. Ja La Scalassa on tietysti myös käytävä, jos ei nyt ihan oopperassa, niin ainakin ihastelemassa itse teatterisalia ja sen museota.

Me olimme muuten majoittuneet Bergamoon joka on n.tunnin junamatkan päässä Milanosta. Bergamon keskiaikainen kaupunginosa on todella kaunis ja sielläkin saa helposti kulumaan päivän tai pari.

Milanosta sekä Bergamosta on n. 2-3 tunnin junamatkat niin Veronaan kuin Venetsiaankin. Teimme Bergamosta päivän retken Venetsiaan, hyppäsimme Venetsiassa heti juna-asemalta vaporettoon (vesibussiin) ja kuljimme sillä Canale Grandea pitkin San Marcon aukiolle, josta sitten haahuilimme hiljalleen pitkin kapeita kujia takaisin juna-asemalle. Tuokin päivä oli niin satumainen, että sen jälkeen Venetsiaan on ollut pakko palata pari kertaa uudestaankin :)

Mitäs vielä…juu, risteilyä Como-järvellä minäkin suosittelen. Voit bongata siellä George Clooneynkin, ja ainakin sen kuuluisan Bond-huvilan. Minä en kyllä tuosta Bellagiosta ihmeemmin välittänyt, minun makuuni se oli jotenkin liian pikkusievä ja täynnä amerikkalaisia turisteja ja turistikrääsää. Melko vähän paikallista meininkiä. Mutta makuasioita nämä :) Garda-järvellä ei olekaan vielä tullut vierailtua . Joka tapauksessa ihana reissu teillä tulee olemaan, muistakaa varata riittävästi aikaa myös ihan katukahviloissa istuskeluun :) Ja gelatolle. Buon viaggio!

p.s. junalla on kätevä kulkea pohjois-Italiassa, mutta toisinaan rautatielaitoksen kanssa tarvitaan vähän kärsivällisyyttä. Lippumyyjät eivät välttämättä aina ole kovin palvelualttiita tai osaa englantia, junat saattavat kulkea joskus vähän miten sattuu ja laiturikin vaihtua lennossa. Muutaman tunnin lakkokin saattaa paukahtaa päälle milloin vain…mutta pääsääntöisesti olen saanut matkustaa Italiassa junilla ilman isompia ongelmia :) Niin, ja sitten naisena en kyllä kauhean myöhään illalla välittäisi Italiassa matkustaa junilla, silloin niissä tuntuu liikkuvan aika paljon epämääräistä porukkaa ja muutama vähän hermostuttava tilanne meilläkin tuli vastaan.

merja
12/75 | 

Me tulimme viikko sitten kotiin viikon Pohjois-Italian turneelta. Meitä oli reissussa neljä. Lensimme Milanoon, vuokrasimme auton ja ajelimme ympäriinsä.

Ensimmäisenä kohteena oli Como-järvi, siitä visiitti Sveitsiin FoxTown-nimiseen outletiin. Sveitsin rajan yli ei muuten kannata viedä matkatavaroitaan tai muuta ylimääräistä. Meitä oli varoitettu, että kaikesta on oltava rajalla kuitit ja niin sitten kävi että takaisin tullessamme ostoskassit kiinnittivät tullimiehen huomion ja auto tutkittiin. Mitään selitystä ei tietenkään saatu, mies ei osannut sanaakaan englantia. Kuitit meillä kuitenkin oli ja käytyään niitä aikansa tutkimassa, saimme mennä.

Comolta ajelimme vuoriston läpi Cortinaan, maisemat olivat siellä aivan mahtavat, en voi kuin suositella! Cortinasta matka jatkui Venetsiaan. Venetsia oli vuoristomaisemien jälkeen vähän lattea, mutta toki näkemisen arvoinen. Venetsiasta ajoimme yöksi Veronaan, mukava kaupunki sekin. Garda-järvi oli taas maisemineen todella upea, siellä olisi voinut viipyä pidempään. Yövyimme kuitenkin Modenassa ja poikkesimme viimeisenä kohteena Maranellossa (miestenhän oli sinne päästävä), josta matka päättyi taas Milanoon.

Tiivistettynä: pohjoisen vuoristoseudut ja järvet on pakko kokea! Lähtisin heti uudestaan, viikko meni aivan liian nopeaan kun meillä oli noinkin monia kohteita.

Lisäksi, meille sattui aivan mahtava sää koko viikolle, ei pilven hattaraakaan ja lämpötila oli +20-+30 riippuen paikasta. Toki vuoristossa oli viileämpääkin paikoin. Venetsiassa ja Milanossa oli tuo +30 (toukokuun alussa!) ja se tuntui ihmispaljoudessa aika rankalta. Heinäkuussa voi olla aika paljon kuumempi + kuuleman mukaan saksalaiset turistit valtaavat pohjoisen järvet heinä-elokuussa, jolloin paikat ovat aivan tukossa. Jos nyt muutkin lukevat näitä kommentteja, niin suosittelen matkaamaan Italiaan touko-kesäkuussa tai syys-lokakuussa. Jos autoa ei ole aikomus vuokrata (ja menettää hermojaan italialaisessa liikenteessä), niin junilla pääsee kyllä pienimpiinkin kyliin.

13/75 | 

Milanon, sekä garda-järven läheisyydessä sijaitseva ''italian tampere'' eli Bergamo (jonne myäs rayanair lentää suoraan) on aivan ihana ! Suosittelen sitä vähintään yhtenä päivänä kohteeksi, pääsee Milanosta junalla tosi kätsysti. Ja sua vähän ees tuntien, arvelisin, että se Bergamon korkealla sijaitseva (sinne pääsee muistaakseni riippuhissillä tai sellaisella ''raitiovaunulla'') vanha kaupunki saattaisi valloittaa jonkun sydämmen.. ;) Ottakaa ihmeessa reissu tonne!

14/75 | 

Voi, mähän oon menettänyt sydämeni koko Italialle x) Milanosta on muutaman tunnin junamatka Venetsiaan, suosittelen ehdottomasti. Trenitalialla on tosin vähän omia kummallisuuksiaan joista saa matkan aikana erinomaiset naurut - esim. joka ikinen kerta kun juna hidastaa kaiuttimista toitotetaan "tämä ei ole asema, älä hyppää liikkuvasta junasta" :DD Venetsiassa olen käynyt vain päiväreissulla, mutta mieli tekisi mennä tutustumaan tarkemminkin, myös sen vanhakaupungin ulkopuolelle. Mielettömät mukulakivikadut ja sorbettitalot, ah :33 Ainoa miinus että joidenkin mielestä siellä haisee kun viemäritoiminta on vissiin vähän kyseenalaista, mutta itse en huomannut mitään ;D

Ps. Jos Venetsiaan päädyt niin osta ehdottomasti sellainen paksuhko silkkihuivi tai parikin mitä myydään kympillä joka paikassa! Hiihdin koko Suomen-talven täällä huivi kaulassa eikä tullut kertaakaan kylmä, pashmina-silkkisekoitus oli yllättäen ihan mielettömän lämmin. <3

16/75 | 

Me kierreltiin noin muutama vuosi sitten autolla Pohjois-Italiaa, ja voi mamma mia!! Mikä maa :D (jos nyt unohdetaan ne vaikeat kaistat ja tietullit)

Omia suosikkeja olivat Perugia, Sienna, Riomaggiore (5 Terre), ylipäänsä Toscana... Voisin muuttaa sinne samantien :)

Firenze oli kyllä myös mukava kaupunki, Milanosta sen sijaan en oikein tykännyt.

Aino
17/75 | 

Itse olin Milanossa viime elokuussa ja voi sanoa että hieno kaupunki! Keskusta on upean historiallinen ja ostosmahdollisuudet hyvät, mutta matkalla oli aika isona miinuksena melko huono asiakaspalvelu. Kävimme viisipäiväisen matkan aikana joka ilta eri ravintolassa syömässä ja vain kerran sattui ystävällinen tarjoilija. Toinen aika iso miinus oli lähes 40+ helle, eli kannattaa varautua:D

ciao
18/75 | 

Garda-järven seudulla pitkästyin, vaikka ihan kaunista olikin. Venetsia on musta käymisen arvoinen, ja MIlano, Napoli, Rooma.

19/75 | 

Oijoijoi Italia! ♥ Oon käynyt Italiassa kolmesti ja hinku on takaisin! :D

Käykää ehdottomasti Garda-järvellä, se on tosi kaunis. Kannatan myös ehdottomasti Toscanaa, jos olette menossa sen verran keskemmälle. Toscana on niiiiin kaunis! (Tää menee nyt ihan yksityiskohtaiseksi pilkunviilaukseksi, mutta San Gimignanossa (n. 40km Firenzestä) sijaitsee yksi ihan ÄLYTTÖMÄN ihana ravintola. Se on tehty "kellariin" ja se on tosi pieni ja kodikas ja siellä on vaan yksi hauska naistarjoilija, joka ei tiennyt missä Irlanti sijaitsee. :D Ruokakin on tosi hyvää! Nimeltänsä Trattoria Chiribiri. Haha, oli pakko muuten vaan kertoa tosta ravintolasta koska se on oikeasti ihan mahtava paikka. :D)

Ja koko viikon syötte sitten pelkästään aitoja italialaisia pizzoja ja italialaista jäätelöä. En tiedä mitä huumetta ne niihin jäätelöihinsä laittaa, enkä oikeastaan välitä, koska se on niin taivaallista. :9

20/75 | 

Venetsian ehtii kiertää päivässä, jos sinne meinaatte. Itse olin yötä San Marcon kohdalta katsottuna vastapäisessä saaressa sijaitsevassa ex-luostarissa (sinne pääsee vaporettolla), se oli aika eksoottinen kokemus (varsinkin kun saavuin sinne korkeassa kuumeessa). Mut jos tykkää sellaisesta rähjäisestä kauneudesta, niin ehdottomasti kannattaa käväistä Venetsiassa.

Poppeli
21/75 | 

Pohjois-Italiaan en juurikaan osaa vinkkejä sanoa kun on vain tuota eteläosaa tullut kierreltyä, mutta jos päädytte sinne Alassion ja Monacon suuntaan niin älkää jättäkö niitä Ranskan puolen ihania kyliä ja kaupunkejä käymättä! Jos ei jaksa jokaista Etelä-Ranskan pikkukylää kierrellä, vaan päättää katsastaa vain yhden, niin suunnaksi kannattaa ottaa Mougins (Cannesista 15min autolla pohjoiseen päin). Ihan ainutlaatuinen paikka, jossa oikeasti voi aistia sen ranskalaisen kylätunnelman. Monaco on myös vaikuttava paikka, se on tavallaan hieman naurettavankin pramea, mutta näkemisen arvoinen :)

Anile
22/75 | 

Italia on kyllä hieno matkakohde. Heinäkuussa ollessani siellä oli yli 35 astetta lämmintä. Kannattaa siis varautua suomalaisittain todella kuumaan ilmaan. Verona ja Venetsia on ainakin täynnä turisteja. Venetsia on silti hieno paikka. Veronan kaltaisia kaupunkeja löytyy paljon pohjois-italaista, kuten Brescia. Siellä on paljon halvempaa, silti paljon hienoja kirkkoja ja muuta nähtävää.

23/75 | 

Garda-järvi on IHANA! Me ollaan kierretty se pyörillä, ihan huippua :) vuokrattiin siis pyörät sieltä ja mukana oli teltta jossa yövyttiin :) Muutenkin suosittelen gardajärven aluetta vaikkei sitä kiertää jaksaiskaan.

Venetsia on toki myös ihan kokemisen arvoinen, mutta itse en siellä viihtynyt vuorokautta kauempaa.

Myöskin rivieralla sijaitseva San remo oli aina mieletön! Viimeksi kun siellä olin heinäkuussa, niin lämpömittarit näytti 53 astetta ;) Todellisuus taisi olla lähempänä 45:ttä, mutta hurjaa oli kuitenkin!

24/75 | 

Sanokoon muut mitä sanovat, mutta kyllä Garda-järveltäkin löytyy kauniita paikkoja, vaikka se turistien suosiossa onkin. Sirmione ihan Garda-järven eteläpäässä on satumaisen kaunis pikkuniemikaupunki kunhan menee ihan vanhaan kaupunkiin asti. Sirmione menee pitkälle järveen sisälle. Vanhaa linnoituksen rauniota ja niin kovin kaunista. Italiassa parasta on kyllä ruoka, vaikka huoltsikalta ostaisi sämpylän, niin sekin on silkkaa nautintoa. Kateus, minäkin tahdon.

Ida
25/75 | 

Garda-järvi on saksalaisista ja hollantilaisista turisteista huolimatta vierailemisen arvoinen paikka! Itse ainakin haltioiduin enemmän upeista maisemista ja välimerellisestä ilmastosta, joka ei kuitenkaan ole tukahduttava vuoriston keskellä. Olin muutama vuosi sitten Gardan pohjoispäässä sijaitsevassa Riva del Gardassa ja suosittelen.

Venetsia on myös vierailemisen arvoinen kaupunki. Kannattaa silti välttää kahviloita ja kauppoja, jotka sijaitsevat pahimmilla turistipaikoilla, hinnat ovat huikeat!

Italia on upea maa, mihin ikinä päätättekin mennä!(=

Tiia
26/75 | 

Itse olen lähdössä heinäkuussa Milanoon ja Gardajärvelle :) Minullakin innostus päällä :D Olen etsinyt netistä ja kaikkialta infoa noista paikoista :) Lähden vanhempieni kanssa, sillä he haluavat takaisin Gardajärvelle, jossa ovat kerran aiemminkin olleet. Aiomme mennä Malcesineen. Tämän jutun löysin netistä, joka on mielestäni hyvä:

http://photos.jpkware.com/garda/malcesine.html

Matka on jo tilattu ja odotan innolla :))

Nuori poikani, 16 v menossa yksi milanoon ja sieltä junalla eteenpäin gardalle purjehdusleirille. Maaliskuun lopussa. Hirvittää hieman milanon keskustautatieasema...

Huivili
27/75 | 

Ehdottomasti suosittelen Bergamoa. Muistaakseni puolitoista tuntia tai tunti junalla Milanosta. Ihastuttava pikkuisempi kaupunki täynnä historiaa, jos semmoinen kiinnostaa niin suosittelen enemmän kuin Milanoa. :)

Ninni
28/75 | 

Itse olen vuosia sitten Milanossa, parasta on käydä päiväreissuilla muissa kaupungeissa. Suosittelen Torinoa, junalla taisi olla vähän päälle tunti tai kaks. (Matkalla Torinoon näkee myös kuinka köyhää Italiassa osaakaan olla.) Viikonloppuisin keskustaan ajo on kieletty ja siellä on todella mukavaa kävellä. Kuninkaanpuisto oli häkellyttävän kaunis!! Ja siellä on vanha kirkko (basilica di superga) joka kohoaa yli 600m:n korkeuteen joten aika upeat maisemat tiedossa! Iltasin siellä lentelee kasapäin lepakoita. Ottakaa joku turistiopas mukaan jossa lukee fraaseja italiaksi, joskus englantia puhuvia ihmisiä on vaikeaa löytää! Ja tietenkin nauttikaa hyvästä ruuoasta ja varmistakaa että rokotukset on voimassa. :)

Elina
29/75 | 

En voi suositella Monacoa, väki on epäystävällistä, kaikki on kallista ja paikalliset haistavat rahvaanomaisen keskiluokkaisuuden kilometrin päähän - ja näyttävät sen. Verona ja Milano kivoja paikkoja, niitä suosittelen :)

Nanna
30/75 | 

Yhdyn moniin muihin ja useaan otteeseen Milanossa vierailleena voin ehdottomasti suositella sekä Como-järvellä että Bergamossa käyntiä! Milano itsessään on kaupunkimainen, eikä ehkä niin kovin italialainen jos nyt niin voi sanoa? Mielikuvissani Italiaan kuuluu aina ne ihanat pikkukujat pikkuravintoloineen ja eloisine ihmisineen :)

Olivia Rouge
31/75 | 

Ite olin siellä Milanossa ja Bergamossa helmikuussa ja täytyy sanoa, että Milano oli ihan turha (paitti se duomo kirkko tietty) mut bergamo oli jotenki aivan ihana ja symppis! Voisin muuten lähtee teidän mukaan, ai sopii? no kiva!

eenun
32/75 | 

Gardajärvi on ihanaa aluetta! käytännössä asuttiin siellä kesät kun olin lapsi :) Kannattaa myös hakeutua vuoriston lähelle.. maailman mahtavimmat maisemat ihaniin laaksoihin etc.

Hanna
33/75 | 

Milanossa käykää ehdottomasti kaupungin parhaassa (suklaa)jäätelöpaikassa: Chocolat Milano Via Giovanni Boccaccio 9. Lähellä Cadornan asemaa. Milanossa pääsee metrolla superhelposti eri kaupunginosiin. Harmittaa vietävästi, että olen hukannut aivan ihanan hurmaavan perinteisen italialaisraavintolan nimen eikä google maps toimi (kadun muistan, ehkä).

Toisin kuin monet sanovat italialaiset olivat erittäin ystävällisiä ja auttoivat aina parhaansa mukaan. Törmäsimme viikon aikana ehkä kolmeen töykeään ihmiseen. Esimerkiksi erään vaatekaupan vartija antoi meille kännykkänsä lainaan puoleksi tunniksi, jotta voimme etsiä erästä paikkaa netistä. Toinen esimerkki on respamme poika, jolle jätimme kirjeessä Suomeen menevät postikortit ja pyysimme viestin välityksellä häntä lähettämään ne, koska emme löytäneet postilaatikkoa. Kortit menivät perille! Nämä kaksi herraa ovat vain pari esimerkkiä lukuisista uskomattoman ystävällisistä ja avuliaista ihmisistä. Varmasti lähdemme uudestaan Italiaan!

noraaa
34/75 | 

Kävin Italiassa tänä keväänä futisjengini kanssa ja oli kyllä kaunis paikka. Olimme Gardajärvellä Gardan kylässä. Maisemat olivat upeat ja ne pienet kujat talojen välissä, ahhh <3 Suosittelen myös maistamaan täyteläistä jätskiä vähintään 3 palloa päivässä, se on must! ;)

Heli L.
35/75 | 

Mä olin aikoinaan reilillä Firenzessä, Pisassa ja Veronassa. Verona oli musta aika tylsä, tosin sillon 2003 siellä oli hirveesti rakennustyömaita yms.

Firenze oli kaunis vanha kaupunki ja tykkäsin siitä, etenkin niistä galeterioista joka kadun kulmassa (sillon siellä oli 35 astetta varjossa..) no oikeesti se arkitehtuuri ja tunnelma oli ihana! Ja Pisa oli sympaattinen. Kyllähän se keno torni on aika hieno ja Pisan lähellä oli todella mainiot uimarannat ja lämmin meri. Näitä suosittelen, jos eivät ole liian kaukana reitiltä. Junalla toi väli Pisa-Firenze tais viedä parisen tuntia.

Antikeijukainen
36/75 | 

Heti tuli mieleen että Garda-järvelle! Riva del Gardassa on hienoja hotelleja ja turvallista kävellä öisinkin. Siellä on ehdottomasti käytävä jos sattuu olemaan lähettyvillä :) Maisemat ovat uskomattomat ja ranta sopivan kokoinen, ei mikään järkyttävä turistirysä mutta mukavasti elämää silti.

Petra
37/75 | 

Monaco ei ole mitenkään erityisjännä, mutta jos olette edes lähellä rajaseutua, niin kannattaa poiketa samalla reissulla Ranskassa. Esim. Nizza sijaitsee 100 km:n päässä Alassiosta, ja siellä on huomattavasti enemmän nähtävää.

Meri
38/75 | 

Sellainen vinkki, että Italiassa ja omalla kiertomatkallani erityisesti Milanossa oli mahtavaa, kun tiettyyn aikaan alkuillasta meni baareihin, ostaessa lasin viiniä sai syödä samaan hintaan antipasteja. Ja etenkin Milanon baareissa nämä antipasti-pöydät välillä muistuttivat kunnon buffet-pöytiä, toki hienostuneita italialaisia makuja, ei mitää kanansiipiä :D juustoja, salaatteja, marinoituja kasviksia, ilmakuivattuja lihoja... nälkäinen reppureissaaja sai pikkurahalla viinin ja ruoan himon taltutettua. suosittelen ehdottomasti joku ilta illallisen skippamista ja muutaman viinilasillisen nauttimista tällaisessa antipasti-paikassa :)

veronika
39/75 | 

Itse olen ollut au pairina Cuneossa, joka sijaitsee Piemontessa, about neljän tunnin matka Milanosta. Jos teitä kiinnostaa muutkin kaupungit kuin Milano niin voin lämpimästi suositella Torinoa - aivan mahtava kaupunki, jossa on sekä ison kaupungin että pienen paikan meininkiä. Gardajärvellä olen käynyt kahdesti, ihan kiva jos haluaa makoilla auringossa ja syödä ihanaa jätskiä :) Milanosta en itse tykännyt niin paljon, mutta toisaalta en ehkä ole viettänyt siellä tarpeeksi aikaa :) Mutta nauttikaa ystävällisistä ihmisistä, ihanasta maisemasta ja jumalallisen ihanasta ruoasta!

Helena
40/75 | 

Ehdottamasti menkää Garda-järvelle ja siellä paikkaan nimeltä Malcesine ,ette tule katumaan! Kaunein paikka maan päällä!

Tuju
41/75 | 

Ite oon ollu Pohjois-Italias 3 kertaa ja TODELLAKIN suosittelen! :) Gardajärvi on aivan sairaan kaunis! Kaunis järvi jota reunustaa jykevät vuoret. Ja ympärillä ihania pikku kyliä. Myös merialpit oli kauniita ja ihanan vihreitä. Monaco taas ei ollut mitenkään ihmeellinen. Vaikea ja jyrkkä liikenne eikä mitään kiinnostavaa nähtävää.

Henriikka
42/75 | 

Tähän on pakko kommentoida.. Oon nimittäin itse lähdös yhdeksän tunnin ja kymmenen minuutin päästä Italiaan Firenzeen... Italias on jo kerran aikaisemmin tullut käytyä ja silloin totesin, että jos haluaa nauttia todellisesta historiallisesta pikkukaupungista, kannattaa suunnata Veronaan.. Se on tosi söpö paikka.

43/75 | 

Hyvä valinta olla Milanossa vain pari päivää. Mä en jotenkin syttynyt kaupunkiin mutta muuten Italia on ihana.

Sanna
44/75 | 

Heinäkuussa on kuuma, menkää Gardalle! Ja Toscana muutenkin on ihana. Vuokratkaa vaikka auto ja kierrelkää pikkukylissä. Verona on kuin jostain maalauksesta.

Jenni
45/75 | 

Oon käyny kahesti Italiassa, Roomassa ja Venetsiassa. Ihan uskomattomia paikkoja molemmat, Venetsiassa oli tosin kesäkuun alussa jo aika paljon turisteja mutta kun asennoitu silleen että sen paikan nyt vaan haluaa nähdä aika moni muukin niin olihan se ihmeellinen ja tosi satumainen paikka. Ja aivan törkeän kallis...Mut ehottomasti päiväreissun arvonen ainaki :) Roomastakin tykkäsin kovasti.

Anne
46/75 | 

Minäkin olen kuullut, että Como- järvi on vierailemisen arvoinen paikka ja parempi kuin Garda. Itse olen käynyt vain Gardalla ja sekin on tosiaan maisemiensa puolesta todella upea, joten en usko, että Gardan reissustakaan tulisi kenellekään pettymys. Olimme Gardalla pari vuotta sitten automatkalla ja yövyimme ensimmäisen yön Riva del Gardalla, joka on kai Gardajärven (vesi)urheilukeskus. Ihan kiva paikka, mutta aivan liian välimeri/ kanariansaaret meininki mun makuun (en oo tosin käyny koskaan kanarialla...) ja vähän liian iso (vaikka siis onkin pieni kylä, mutta selkeästi isompi kuin muut paikat, joissa Gardalla kävimme). Piipahdimme myös Limonen kylässä, josta tykkäsin paljon enemmän. Lisäksi ajoimme Sálon ohi ja pidin myös siitä (näissä oli pieni ja ihana vanhakaupunki). Gardalla täytyy ehdottomasti ajella skootterilla/ autolla/ pyörällä, koska parasta on Gardassa järveä kiertävä tie ja vuoreen louhitut tunnelit sekä tienvarren pienet kylät) Mekin jatkoimme Gardalta Veronaan ja Venetsiaan. Verona oli kiva ja Venetsiaan ihastuin täysin (olin kuullut siitä paljon huonoja kommentteja, joten ennakko-odotukset eivät olleet suuret. Itse olimme reisussa maaliskuussa, joten Venetsia taitaa olla parhaimmillaan keväällä turistisesongin ulkopuolella). Milanoa en nähnyt, mutta Toscanaa/ Bolognaa sitten enemmän. Gardasta vielä sen verran, että kartasta katsottuna (eli pohjoinen ylhäällä) oikealla puolella Gardajärveä on Malcesinen- kylä, jota kehuttiin niissä matkapostauksissa/ jutuissa, joita itse luin ennen matkaamme. Olisin halunnut käydä siellä (Limonesta tai jostain lähikylästä olisi mennyt laiva/ lautta), mutta vierailu ei sopinut aikatauluumme. Ja se täytyy vielä sanoa (jonka muutkin on jo moneen kertaan sanoneet), että Pohjois-Italia ja vuoristot on kyllä aivan uskomattoman upea matkailukohde. Teidän täytyy ja kannattaa ehdottomasti matkustaa ainakin junalla Milanosta johonkin päin niiden maisemien takia!

Saara
48/75 | 

Pitäähän minunkin laittaa korteni kekoon, kun kerran mainitsit vielä tuossa Italian matkassa Monacon. Itse olen reissannut Italiassa (Venetsia, Rooma, San Marino ja pari perinteistä rantakohdetta). Myös tuolla Ranskan puolella on tullut käytyä (Cannes, Nizza, Monaco, Antibes) ja pitääpä sanoa, että suuntaisin seuraavan matkani - jos noista pitäisi valita- hetkeäkään epäröimättä RANSKAN puolelle. Monaco on nähty päivässä, mutta ranskalaiset pikkukylät, maisemat, ruoka ja yllättävän letkeä meno olivat kertakaikkiaan sata kertaa hurmaavampia kuin Venetsian tungos ja äkäiset kahvilatyöntekijät. Tietenkään ei saa yleistää, mutta tykkäsin Ranskan puolen alueista ja maisemista huomattavasti enemmän kuin Italian.

Ihania kohteita ovat molemmat, mutta suuntaisin ennemin Ranskaan. Ja ehdottomasti kannattaa vuokrata auto, oli kummassa maassa vaan. Hyvät tiet, helpot reitit ja ihanat rantareitit.

Elinäf
49/75 | 

En suostu lukemaan blogiasi (tai ainakaan lukemaan yhtään Italiapostausta), jos päätätte vierailla Veronassa!

Aivan ihana pikkukaupunki ja aivan ihanat ihmiset! Veronassa näkyvissä on paljon tuulahduksia vanhasta Italiasta (mm. Arena, Maffein palatsi, Erbe), mutta kaupungissa on paljon nuoria (mm. yliopiston vuoksi), joten myös nuorisokulttuuri ja nykyajan italialaisuus on läsnä. Kaupungista löytyy niin pieniä putiikkeja kuin ketjuliikkeitä, joten shoppailukin luonnistuu helposti.

Itselläni on sellainen lykky, että eräs ystäväni on veronalainen, joten olen kaupunkia päässyt paikallisten kanssa kulkemaan. Siksi en oikein osaa sanoa, kuinka helppoa siellä on esim. liikkua. Keskusta kuitenkin vaikuttaa aika pieneltä, joten en usko, että sinne kovin helposti eksyy.

Venetsiassa olen myös vieraillut. Kaupunki on todella kaunis, sitä ei voi kieltää ja Dogen palatsi oli sisältä aivan upea. Itseä kuitenki ahdisti se ihmisten määrä Venetsiassa (ja oltiin siellä syksyllä eli turistikauden ulkopuolella). Jos viihtyy markkinoilla, niin Venetsia on sellaiselle ihmiselle varmasti ihana paikka.

Ja uskallakin käydä Italiassa ja jättää syömättä kilokaupalla jäätelöä ja juomatta litroittain kahvia! Ja pastaakin on herkuteltava ja viinejä totta kai. Tervetuloa Suomeen 3 kiloa raskaampana ;)

Suvi
50/75 | 

Osta ihmeessä italian alkeet! Itse luin loistavan Italian for dummies jonka jälkeen pystyin mini kommunikoimaan ihmisten kanssa. Paikallisten suhtautuminen muuttuu aina täysin kun näytät motivaatiota ja kaikilla oli aina ihan hillittömän hauskaa kun sanoin jotain;)

Nanne
51/75 | 

Menetin sydämeni Italiaan ollessani Au Pairina Genovassa lukion jälkeen joskus kauan sitten. Minun ehdottomia suosikkeja pohjoisessa on Cinque Terren pienet kylät, joita tässä on jo mainittu sekä ehdoton lemmikki on maailman ihanin Camogli <3 (camoglissa on mm. vähemmän turisteja kuin cinque terressä) Myös Genova on ihana, mutta se pitää tavallaan "löytää" (ihanuus ei ehkä ihan juna-asemalla vielä aukea). Milano on mielestäni kiva lähinnä sen takia, että sieltä pääsee kätevästi pois kaikkiin kivoihin paikkoihin. Liguariassa kannattaa syödä focacciaa sekä pestoa <3

Emmi
52/75 | 

En kyllä lähtis Gardajärvelle nyt ihan ensimmäisenä.. Tuolla aiemmin joku mainitsiki et se on just semmonen charter-paratiisi saksalais-vanhuksille. Milano on kaunis kaupunki, mut Firenze ja muutenki Toscanan alue on mun lemppari aluetta Italiassa. Firenze/Pisa on heinäkuussa mulla taas suuntana :)

pomppa
53/75 | 

Itse olin Milanossa muutaman päivän reissulla pari vuotta sitten, ja kuten aikaisemmatkin kommentoijat ovat tuoneet ilmi, Duomo on todellakin must see! Se on henkeäsalpaavan upea niin sisältä kuin ulkoakin. Jos(?) lennätte Ryanairilla, konehan laskeutuu Bergamon kylään, joka sekin on todella idyllinen ja näkemisen arvoinen. Junalla matkustaminen on todellakin Italiassa kannattavaa, ja suosittelen (näin itsekin tein) päiväreissua Venetsiaan. Matkassa menee n. kolme tuntia. Juuri passeli päivän kiertelyyn..Ihanaa reissua teille, Italia on ihana maa, ja se ruoka, aiai mmmmmm :P Tulet rakastumaan :)

Katsu
54/75 | 

En tiedä onko kuinka moni muu jo kirjoittanut saman: Suosittelen kiipeämistä Duomon katolle! Ei ollut muistaakseni kuin 5 e, ja katedraali oli todella kaunis sieltä ylhäältä käsin! :) Miulle se oli parasta Milanossa! Muuten siellä ei kannata kovin montaa päivää viettää. Me mentiin junalla Venetsiaan pariksi päiväksi (jos meette junalla, muistakaa leimata lippu ennen junaan hyppäämistä, tämä opittiin kantapään kautta!), ja se oli todella kaunis kaupunki. Ajankohta oli hyvä, n. kk sitten, koska ei ollut liian kuuma, eikä liikaa muita turisteja. Mielestäni ei niin kallis paikka kun yleensä pelotellaan, jos vaan viitsii etsiä ruokapaikkaa vähän kauempaa turistinähtävyyksistä/ostaa ruokaa ruokakaupasta. Gondoliajelu oli "riistohintainen" 25 e/hlö puolelta tunnilta, mutta pakkohan se oli kokeilla.. Ja tähän mainittakoon, että mie ja matkaseurani ollaan kaikki opiskelijoita, eikä himorikkaita työssä käyviä ;)

hej-di
55/75 | 

Itse oon Italiassa 5 kertaa käynyt, ja siihen paikkaan todellakin ihastunut! Pohjois-Italiassa must see- kohteita on Gardajärvi(Malcecinen kaupunki varsinkin, sieltä pääsee gondolihissillä yli kilometrin korkeuteen järveä ympäröiville vuorille), sekä vanhat renessanssikaupungit, kuten Milano, Firenze ja Lucca. Firenzelle menetin sydämeni, se paikka on niin täynnä sekä historiaa että elämää! Paikka on kuin joku ulkoilmamuseo; minne tahansa kävelet, törmäät varmasti johonkin patsaaseen tai kirkkoon tai palatsiin.

Älkää menkö sinne Ranskan rajan lähelle, siellä vesi on likaista, rannat ruuhkaisia eikä nähtävääkään ole niin paljoa. Monaco on yliarvostettu, kallis ja kuitenkin loppujen lopuksi aika pitkän matkan päässä rajalta. Seutu on vuoristoista ja junallakin meno on hidasta.

Maaria
56/75 | 

Itse olen viettänyt vuoden etelässä Sisiliassa ja se on mahtava paikka se! Harmittavan harva menee etelämpään (Napoli on myös mahtis jos pitää aidosta ja nuhjuisesta fiiliksestä). Jonkin verran olen reissannut pohjoisemmassakin (Venetsia, Verona, Garda-järvi...) ja hienoa sielläkin on. Milanosta en ole kauhean hyvää kuullut, suurin osa tuttavista on ollut sitä mieltä, että parissa päivässä se on nähty. Muotiscene on tietty eri asia :) Monet ovat Torinosta puhuneet hyvää, onhan se ollut Italian pääkaupunki myös jossakin vaiheessa. Mutta heinäkuu ei ole paras aika nähdä Italia, paljon turisteja ja kauhean kuuma. Mutta Italia on aina...noh Italia! Sinne siis!

Kati
57/75 | 

Me käytiin viime ja toissa vuonna Italiassa asuntoautolla, ja on todellakin näkemisen arvoinen maa :) Milanossa haahuiltiin vain noin päivän, joka oli todella lyhyt aika niin suuressa paikassa, mutta sen verran jäi kaupunki mieleen että olisi upeaa mennä uudestaan pitemmäksi aikaa. Gardajärvi on ehkä yksi kauneimmista paikoista mitä olen koskaan nähnyt, erityisesti tykästyin sen pohjoispuoleen jossa vietimme muutaman päivän pari kesää sitten. Ne pienet perinteiset italialaiset kylät on vaan niin symppiksiä ja ihmiset rentoja ja huolettomia :)

Elina
58/75 | 

Cinque terre kannattaa tsekata, on kuulemma uskomattoman kaunis. Itselle sattui huono tuuri ja vettä satoi kuin saavista kaatamalla, kun tuolla päin haahuilin.

Monacoa en missään nimessä suosittelisi! Kamala paikka.

Mervi
59/75 | 

Kerron nyt suuren salaisuuden: Italiassa on kaikkialla mahtavia kirkkoja, maisemia ja taloja ja niitä kapeita kujia talojen välissä, onhan siellä monet kaupungit rakennettu hieman aiemmin kuin esim. Suomessa. :) Eli missä tahansa kaupungissa käykään, näkee ihan varmasti ihania taloja (itse rakastuin valurautaportteihin).

Jäätelöä siellä kuuluu syödä joka päivä vähintään kerran, mutta toki vaikka useamman kerran. Kahvia ei saa tilata missään iltapäivällä tai illalla, se on paha etikettivirhe (ihan itse opin tämän... :D ).

Kannattaa käydä kuitenkin jossain sen verran kauempana että kulkee bussilla/junalla jonkin reitin, näkee mahtavia viiniviljelmiä, auringonkukkapeltoja, vanhoja "linnoja" (jotka tosin taitavat olla ihan "tavallisia" asuintaloja joillekin...) Itse asuin Mantovassa yhden kesän ja kävin mm. Veronassa ja Bolognassa ja Gardalla (se huvipuisto on todella muovinen kulisseiltaan mutta mahtavia laitteita!). Joka kaupungissa on IHANIA reheviä puistoja, hanavettä pystyy juomaan missä vaan ja puistoissa on hanoja joista voi täyttää vesipullon. Bolognassa uiskenteli yleisessä puistossa kaikessa rauhassa kaikenlaisten lintujen kavereina mm. kilpikonnia!

Pienissä vähän vähemmän tunnetuissa kaupungeissa on myös huippumuotiliikkeitä, mutta niistä saattaa löytää paremmin myös yllättäviä pikkuliikkeitä.

Ravintoloissa on "pirskahtelevaa" viiniä, en nyt muista oikeaa sanaa mutta ehdottomasti kannullinen pitää tilata! :)

Italiassa oli myös maailman parasta pikaruokaa! Enkä puhu pitsasta, vaan ohuesta taitetusta leivästä jonka väliin laitettiin juustoa tms. (mmmm, neljän juuston combo...), vähän kuin rieskaa tai tunn brödiä lämpimänä ja täytettynä.

Kun ei niillä turistikaduilla pelkästään kulje, näkee myös sitä oikeaa italialaista elämää, kuten maitokauppoja, räätäliliikkeitä joissa ihmiset viettää aikaa, kalakauppoja joiden mustekalatiskit ovat suorassa auringonpaisteessa kadulla jne. Ne ovat MUISTOJA, jotka säilyvät kauan (tuoreessa muistissa 12 vuoden takaa etenkin nuo mustekalat)

Ja rohkeasti kannattaa käydä ruokakaupoissa tms, ja vaikka italialaisilla ei ole paras englannin taito, monet silti sitä puhuvat huomattavasti innokkaammin kuin esim. suomalaiset. Yksin liikkuessa tuli juteltua todella paljon juuri myymälöiden pitäjien kanssa, varmaan että monesta kiinnostavasta kokemuksesta olisin jäänyt paitsi jos olisin ollut kaverin kanssa liikkeellä.

Rusinainen
60/75 | 

Heiii mikä yhteensattuma! Itse olen hurahtanut italiaan- ruokaan, arkkitehtuuriin, viiniin jne. ja olenkin nyt syksyllä lähdössä Milanon lähistölle vaihtoon neljäksi kuukadeksi! En malta odottaa <3

Jos tuo teidän reissu toteutuu vielä tämän vuoden puolella, niin olis hienoa jos jaksaisit postata jonkunnäköisen koonnon nähtävyyksistä ja shoppailuista ymsmyms :)

Marika
61/75 | 

Suosittelen lämpimästi tutustumaan Como-järven ympäristöön. Siellä on enemmän aitoa italialaista menoa kuin turistien valloittaman Gardajärven ympäillä. Bellagion kaupunki on todella kaunis ja sinne kannattaa risteillä laivalla Comon kaupungista!

tiramisù
62/75 | 

Ensinnäkin: älkää ihmeessä minnekkään Monacoon lähtekö! Teillä on vain viikko aikaa ja Italia on miljoona kertaa ihanampi kuin joku jetset-turisti-kylä. Myöskään Sveitsin outletteihin tuskin kannattaa aikaa tuhlata.

Milanossa en suosittele paria päivää pidempää vietettävän, se on aika kylmä bisnes- ja turistikaupunki. Kannattaa lähteä pikkukyliä tutkailemaan, vaihtoehtoina Como-jävi (Bellaggio, Lecco etc.), Liguria (Cinque terre, aivan mahtavia pieniä kyliä) ja Toscana (Firenze, SIENA).

Pitäkää hauskaa!

63/75 | 

Gardajärvi on aivan ihana paikka, sinne kannattaa ehdottomasti mennä! Itse olin viime kesänä Rivassa, joka on ihana kylä korkeiden vuorten välissä Gardajärven rannalla. Upeat maisemat! Niin ja pakko mainita vielä, että italialainen jäätelö ja pizza ovat aivan yhtä hyviä kuin sanotaankin:) oioi, nyt alkoi itsenikin tehdä mieli lähteä uudestaan Italiaan!

Jos kiinnostaa, voit katsoa kuviani matkalta täältä: http://maniaforfashion.blogspot.com/2010/07/italy.html :)

miumau
64/75 | 

Venetsiassa kannattaa piipahtaa arkkitehtuurin ja tunnelman vuoksi, vaikka turisteja onkin aivan kamalasti.

Gardajärvi on upean kaunis. Jos tykkää liikkua mahtavassa vuoristoluonnossa ja hengailla pikkukylissä niin se on oikea paikka. Majoittua voi edullisesti leirintäalueen mökeissä, joita on joka puolella järven rantaa. Kannattaa tsekata seuraava linkki:

http://www.gardalake.it/

Itse ihantuin pohjois-Gardaan, etenkin Rivan kylään. Yövyin etelä-Gardalla edullisessa mökissä (minibungalow ) leirintäalueella ja teimme bussilla reissuja järven pohjoisosiin, Venetsiaan ja Veronaan. Bergamon vanhakaupunki on myös mukavan tunnelmallinen.

Tässä vielä edullisen leirintäalueen linkki:

http://www.camping-cisano.it/eng/strutture.html

65/75 | 

Itse olen ensi perjantaina lähdössä juurikin Garda-järvelle :) Pyörähdykset tehdään myös Milanoon ja Venetsiaan, enkä voisi olla enempää mielissäni! Voin sitten palata kertomaan suositteluja :)

66/75 | 

Lennättekö Ranairilla? Tiedät tämän varmaan jo siis mutta sehän ei lennä Milanon kaupunkiin vaan Milanon maakuntaan, lensin itse sillä viime kesänä :) Pohjoiseen matkustaessa kannattaa huomioida, että edes nuoret eivät välttämättä puhu englantia sanaakaan. Yks tyttö sai vaivoin sanottua olevansa 18v, siinä se kielitaito oli :S

Lennettiin sinne Bergamoon, siitä bussilla Bergamon keskustaan, sieltä juna Breschiaan, sieltä toinen juna Peschiera Del Gardaan ja sieltä bussi Malcesineen (en tiiä, muistinko enää paikkojen nimiä oikein kun melkein vuosi matkasta mutta kuitenkin) eikä kukaan ainakaan sillä reitillä puhunut yhtään englantia, kun tarvittiin apua :D Luojan kiitos poikakaverin kanssa opiskeltu kumpikin 3 kurssia italiaa niin pärjättiin auttavasti hankalissa tilanteissa. Saksasta on myös apua pohjois-Italiassa paljon, meitäkin luultiin koko ajan saksalaisiksi.

Mutta hei, jos Malcesineen suuntaatte, kannattaa! Pieni ja tosi kaunis kaupunki Garda-järven rannalla. Sieltä pääsee helposti lautalla muihin kaupunkeihin, me käytiin sieltä käsin päivän reissulla Limonessa, Torbolessa ja Rivassa! :) Malcesinessa on myös köysirata jolla pääsee vuorille, näyttää pelottavalta mutta jopa mä (hirveän korkeenpaikankammosena...) selvisin siitä iloisesti läpi! :) Viettäkää upea matka, Italia on ihana maa ja varsinkin Pohjois-Italia tosi kaunista!

67/75 | 

Veronassa olisi Roomeon & Julian parveke+ooppera, Venetsia kannattaa "kahlata" läpi ja Monaco on ihan Pakko nähdä!!:) hienoa että muutkin on innostuneet Italiasta

skellington
68/75 | 

käykää firenzessä! itse kävin syksyllä ja silloin paikka oli hieman ankea, mutta voi sitä kauppojen määrää! siellä tosin kannattaa varoa kaupustelijoita. :(

kannattaa myös Pisassa käydä, kaalteva torni tottakai ;) nähtävyydet on semi kalliita, mutta sitäkin upeampia. täälläkin tosin kaupustelijoita riittää. :)

suosittelen myös lämpimästi vuokraamaan auton, vaikka tietullit onkin aika raivostuttavia, niin maisemat on upeita! ajakaa pienillä vuoristoteillä ja käykää pikkukylissä jotka ovat rantojen lähellä. voi sitä tunnelmaa :)

Pullopostia
69/75 | 

Terveiset Genovasta. Suosittelen Cinque Terreà ja Camoglia ainakin Liguriasta. Rannikko on Ranskan suuntaan enemmàn turistimainen mutta siellà on myòs ihania kylià ja rantoja.

70/75 | 

Monaco on ihan kiva kohde päiväreissulle, tosiaan kuten joku aiemmin sanoi, melkein naurettavankin pramea.

Vanha kaupunki on kuitenkin söpö (eikä suinkaan ylihintainen, samalla hintaa saa kahvin ja sämpylän kuin Ranskastakin) ja akvaario (musée océanographique) *ehdoton* tutustumiskohde, jos kaupunkiin eksytte.

Mutta, kuten muutkin sanoivat, vain viikon reissulla Monaco ei ehkä ole se olennaisin kohde käydä. Sievempiäkin paikkoja on, sekä Ranskan että Italian puolella rajaa.

Elisa
71/75 | 

Uuu, Pohjois Italia on ihan mahtavaa seutua :) !

Olin itse siellä poikaystäväni kanssa viime kesänä reilun viikon. Vietimme muutaman päivän juuri Milanossa (aivan mahtava se Duomo, ei kuvista uskoisi kuinka ihana rakennus se onkaan!

Siitä sitten siirryimme junalla Garda järvelle. Aikataulumme oli aika tiivis, joten emme kerenneet käymään kuin Riva del Gardassa, joka oli aivan mahtava paikka. Suosittelen ehdottomasti kiertelemään Garda järven kaupunkeja. Itse ainakin tykkäsin, eikä ainakaan elokussa turisteja ollut siellä päin mitenkään liikaa.

...Toisin kuin Venetsiassa O.o Jossa sitten riittikin turistia turistin perään, siellä en suosittele käymään muuta kuin korkeintaan päiväreissulla. Eikä ne kanaalit edes enää vaikuttaneet juurikaan Gardan ihanien maisemien jälkeen. Jotkut silti saattavat tykätä Venetsiastakin, eikä siinä mitään. Varmasti on mukava paikka... talvella. kun ihmisiä on PALJON vähemmän. :)

Italiasta muuten. Milanossa oli todella helppo liikkua metroilla, ja sekin oli erittäin halpaa, sillä muutamalla eurolla taisi saada sellaisen päivälipun, jolla sai kulkea kuinka paljon halusi siellä.

Samaan aikaan kun olimme Milanossa, järjestettiin siellä ihan mahtavat markkinat. Monta korttelia oli täynnä kojuja jossa myytiin ihania vaatteita ja hintoja oli 1e - 10e :D Ikävä kyllä ajankohtaa en muista juuri nyt, mutta voin sen kyllä selvittää JOS sinua kiinnostaa :) Minulle voi laittaa vaikka sähköpostia.

Niin ja jäätelö on ihan mahtavaa! :)

72/75 | 

Huomasin postauksen vähän myöhässä, mutta jos kaipaatte vielä jtn ideoita, niin joo kannattaa käydä Gardajärvellä se on todella ihana paikka, samoin Veronassa kannattaa käydä, se on myös todella upea ja kaunis kaupunki ja kivoja nähtävyyksiä. Ja Milanosta kauheen pitkä matka ei ole edes Venetsiaan, joten sinnekkin kannattaa lähteä junalla! Matkallanne kannattaa ehdottomasti syödä paljon pizzaa, pastaa ja jätskiä, ne on maailman parhaita siellä! <3 Itse olin pari vuotta sitten Italiassa 5 viikkoa työharjoittelussa ja tuli lihottua siellä 5 kiloa niiden herkkujen takia. :D

Vilma
73/75 | 

Kävin itse kaveriporukalla pikaisesti Italiassa ja yövyttiin sellaisessa pikkukaupungissa kuin Brescia. Ei todellakaan mikään turistikohde mutta tuli heti mieleen kun luin tätä postausta, siellä oli nimittäin suuri kenkäkauppa joka jäi mieleen. PALJON ja HALPOJA kenkiä! Sieltä löytyi kaikkea korkkareista tennareihin ja suurin osa maksoi jotain pariakymmentä euroa! Että jos pyörit siellä päin niin suosittelen ehdottomasti käymään tuolla. En nyt muista kaupan nimeä mutta se oli kadun toisella puolella Della Volta- nimisestä hotellista siellä.

Milla
74/75 | 

Monacossa jos käytte kannattaa käydä Musée océanographique de Monaco valtamerimuseossa. Ajattelin ensin kun olimme sinne menossa että joo, kiva museo, mutta siellä on ihanat akvaariot ja monta kymmentä metriä pitkä valaan luuranko, suosittelen! Se sijaitsee ihan ruhtinaan palatsin lähellä. Italiassa olen käynyt San Remossa ja siitä tiedän vain että halpoja kenkiä. ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013