Luin Johanna Valkaman esikoiskirjan, Itämeren Aurin, paria päivää aikaisemmin kuin Mikko Kamulan Ikimetsien Sydänmailla. Hämmentävä sattuma oli, että molemmat kirjat kertovat melkein samasta aikakaudesta ja jopa osittain samasta aiheesta, muinaisista suomalaisista, tietäjistä ja jumalista. Sen enempää kirjoja on turha toisiinsa verratakaan, sillä siinä missä Kamulan saaga on mahtipontinen ja jopa vakavamielinen, Valkaman Itämeren Auri on romanttinen seikkailu täynnä kepeää ja viihteellistä kerrontaa. Olipahan vaan hauska sattuma, että molempien kirjojen päähenkilöistä löytyy muinaissuomalainen parantajaoppilas, jota vanha viisas tietäjä koulii.

Auri on nuori naisenalku, joka on kasvanut isoäitinsä, kuuluisan Hämeen parantajan, kasvattina. Aurilla on tahtotila oppia isoäidiltään kaikki tarpeellinen, mitä tarvitaan parantajan roolissa. Parantajan tie on tiettävästi yksinäinen, eikä kumppaniehdokkaita varsinaisesti muutenkaan hyöri "noitien" ympärillä. 

Päättäväinen Auri antaa piut paut komeille miehille ja lapsuuden ihastuksille, kunnes osuu vahingossa metsässä yksiin pahasti loukkaantuneen komean muukalaisen kanssa. Haakon on ryöstöretkellä haavoittunut huonotuurinen viikinki, mutta alkuperäänsä hän ei luonnollisesti paljasta hoivaajalleen. Viikinkejä pidettiin yleisesti karkeina barbaareina, joka tietysti oli osittain tottakin.  

Tarina kulkee Hämeen sydämestä viikinkien maille ja Aurin on tehtävä päätös seuratako sydäntään vai järkeään. 

Viihdekirjoille on oma aikansa ja paikkansa, ja Valkaman luoma tarina oli genressään sangen viihdyttävä. Ihan pientä tarinallista töksähtelyä oli havaittavissa ja välillä Aurin teinityttömäisyys alkoi käydä vähän ärsyttäväksi, mutta kokonaisuuden kannalta noilla ei ollut juurikaan merkitystä. Koin olevani viihdytetty ja aion aivan takuulla jatkaa kirjasarjan parissa, sillä viikinkitarinoissa on mystistä vetovoimaa. Olen myös vakuuttunut, että kirjailija kehittyy vain kirjoittamalla, ja Valkamalla on ilman muuta sana hallussa. 

Jos romanttiset viikinkitarinat ovat juttusi, tämä kirja kannattaa lukea. 

Kommentit (7)

Vierailija
2/7 | 

Kirjavinkkisi ovat todella hyviä, toivottavasti niitä tulee myös jatkossa lisää! :)

Tirpustiira
3/7 | 

Kiitoksia vaan taas vinkistä, kirjaston varausjonossa alkaa olla ruuhkaa ja Korpinkehät trilogia saatiin juuri ahmittua. Olen näiden ihanien ja kiehtovien suosituksiesi vuoksi lukenut viimeisen puolen vuoden aikana enemmän kuin männävuosina yhteensä :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010