Kyllä kannatti ommella pitsimekko. En voisi enää paremmin viihtyä vaatteessa kuin juuri tässä. Ja punaiset huulet tottakai. Mummokukka rinnuksiin, sain taas innostuksen niihinkin. Onneksi tuota kukkavarastoa löytyy ihan omasta takaa. Edellisellä kukkakierroksella saatoin vedellä ihastukseni hieman överiksi kun kiinnitin härpäkkeen ihan jokaiseen asuun. Jos tällä kertaa hillitymmin? Tai sitten ei..






pitsimekko

pitsimekko

Ja punaiset huulet ovat siirtyneet meikkipussin pohjalta lähes päivittäiseen käyttöön kevätauringon myötä. Auringon paistaessa voin joko näyttää ankealta talvimörköltä tai sitten piristää olemukseni kirkkaalla huulipunalla. Valitsen huulipunan.






nelliinan vaatehuone

nelliinan vaatehuone






n3

n3






rintakukka

rintakukka

Olen idiootti, kun en piirtänyt tästä mekosta kaavoja sen ollessa vielä kappaleina. Niiden avuilla säästyisi monta säätöä ompelukoneella, kun voisin kloonata tuon mallin helposti parilla eri kankaalla. Kun on kerran todennut jonkun mekkomallin viihtyisäksi ja omalle kropalle sopivaksi, kannattaa ommella ko. mekko pariinkin kertaan. Näitä luottovaatteita kaipailee erityisesti päivinä kun kaikki on ihan tyhmästi ja tukka huonosti ja vaatteetkin ovat ihan rumia ;)

(Ps. pahoittelen nellykisan voittajan julistamisen venymistä, en saa sähköpostini tulosliitettä koneellani auki! Palataan huomenna asiaan kun saan Nellyltä apuja.)

Kommentit (16)

Heini
1/16 | 

Pysyvätkö sinulla nuo silmänrajaukset nätisti koko päivän? Mitä eyelineria/rajauskynää käytät? Omat rajaukse tuppaavat aina kulahtamaan, varsinkin kynällä luomen sisäpinnalle tehdyt. Ja olisi muuten kiva kuulla miten kulmien pigmentointi on toiminut :)

3/16 | 

hyvänen aika kun olet kaunis! :) oon yrittänyt kauan aikaa metsästää tommosta täydellistä vaaleaa kukkasta kaikkialta mutta mistään ei ole löytynyt. :<

4/16 | 

Eih en kestä miten ihana tuo mekko on! Tahdon itselleni juurikin vaalean pitsimekon, mutta valitettavasti kauppojen tarjonta on olematon, kuten myös ompelijan taitoni.. Jouhun siis vain ihastelemaan tuota ihanaa luomusta ♥

Elli
6/16 | 

Hävettää jo etukäteen jos tätä on kyselty monta kertaa, mutta en nyt äkkiseltään löytänyt, että mistä on tuo mekko joka päälläsi Olivian mainoksissa? Tuo nude/ vähän ehkä punertava, pelkistetty. Tai jos lukijat tietävät..?

2000
7/16 | 

kaunis olet :) en tiedä onko sulla jo, mutta jos ei, niin osta semmosta läpinäkyvää ööö... semmosta tosi kevyttä kaavanpiirto "paperia" (en tosiaan yhtään tiedä miksikä sitä kututaan..) ja sitten kääntää mekon nurinperin ja piirtää läpi kaavat :) + muistaa vaan sitten lisätä saumavarat.

iita
8/16 | 

Blogisi on aivan ihana!

Pakko kysyä, että mistä olet hankkinut tuon pitsimekkosi pitsikankaan? Sait minutkin vallan hurahtamaan pitsimekkoihin ja olisi uhana löytää jostakin moista kangasta =)

10/16 | 

Rakastuin tuohon mekkoon! Ehka siksi etta talla hetkella rakastan kaikkea romanttista, bohoa, pitsia ja kukkia. Kevat ovella kolkuttaa...

Helen
11/16 | 

Voi, mikä ihana kukka! Mistä sä ostat noita asustekukkia? Tarvisin itsekin tuollaisen valkoisen kesähäihin..

leeli
14/16 | 

Jos sulla on yhtään tietoa/taitoa paperikaavojen piirtämisestä (tai edes siitä miltä valmiin kaavan pitäisi suunnilleen näyttää), tuon mekon kaava on tosi helppo tehdä vielä jälkikäteenkin. Mittaat vaan tuosta mekosta kaikki tärkeät mitat, ja piirrät kaavat mittojen mukaan. Eli kopioit mekon muodon mahdollisimman tarkkaan kaavapaperille. Kädentiekaaren muodot eteen ja taakse miehustaan ja hihan yläosan kaaren muoto kannattaa kopioida jostain vanhasta paperikaavasta. Tää on oikeastaan ainoa kohta, missä tarvii olla hieman tarkempi, sillä kädentiellä on edessä ja takana hieman erilaiset kaavan muodot sekä miehustassa että hihassa. Jos mekossa ei ole rinnassa muotolaskoksia ja varsinkin jos kangas on vähän joustavaa, ei se kaavojen piirtäminen ole niin ydinfysiikkaa :) Eli rohkeasti kokeilemaan vaan :) Kannattaa tehdä ensimmäinen mekko vaikka vähän leveämmillä saumanvaroilla niin on varaa tarvittaessa fiksailla.

Maria
16/16 | 

Törmäilin eräänä päivänä H&M:n rekillä tosi saman malliseen mekkoon mustana ja tuollasena puuterin värisenä, ja 15 minuuttia sovituskopissa hurmiosta sekaisin pyörittyäni jätin hullu sen mustan pitsikaverin kauppaan.. tuli mieleen ku näin tuon sinun mekon, näyttää tosi kivalle ja keväiselle ! =)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012