Muistatteko kun hetki sitten kerroin että kynteni ovat roller derbystä tauolle jäämisen jälkeen kasvaneet pitkiksi ja vahvoiksi? No, se ongelma ainakin on nyt korjaantunut, veikkaan että tämän tapettirumban jälkeen minulla ei ole enää sormenpäitäkään :D

Ennen tapettinyrheämistä:


Jälkeen tapettinyrheämisen:Mutta kun on kaffia ja evästä, elämä on ihanaa.


Onpahan muuten vaan pirullista puuhaa tuo tapetin repiminen, ihan sama onko höyrykonetta vai ei, niin haaveilla saa niistä kokonaisina vuotina irtoilevista tapeteista. Itseasiassa kaikenkarvaiset netistä löytyvät näin irroitat tapetit helposti -ohjeet tuntuvat suht utopialta. Mutta tuulta päin sanoi mummo ja jatkoi nyhertämistä :)

Kommentit (31)

Tiksu
1/31 | 

Joo, ja niistä kysnsistä vielä..
Kun lapseni syntyi, en uskaltanut enää pitää kynsiäni pitkänä, etten tökkää vauvaa vahingossakaan kynnellä... Kynnet kyllä kasvoivat ja leikkasin ja viilasin niitä hulluna.
Kun lapseni on isompi ja voisin taas pitää pitkiä kynsiä, olen niin tottunut nysiini, etten enää halua pitkiä kynsiä, ne tuntuvat hankalilta :-)

sannapa
2/31 | 

Tsemppiä! Meillä 50-luvun talo ja muutama vuosi sitten oli tuo urakka. Ei siinä kyllä mitkään tapetinpoistoaineet tai muut auttaneet. Tapettikerroksia oli monta ja olivat kyllä niiiin lujasti kiinni seinässä, että itku meinasi päästä. Kynsipelillä valitettavasti mentiin, pieniä soiroja hinkattiin irti. Mutta jälkeenpäin sitä muistelee hymyssä suin!

sammakko
3/31 | 

Samaan ongelmaan oon törmännyt itsekin. Jonain aikana oli yleistä laittaa liimalla tapetit kiinni ja sen takia niiden poistaminen on erittäin raskasta. Voimia sulle ja sun kynsille! :D Sitten kun on uudet tapetit seinässä, niin varmasti on voittajaolo, kun on joutunut vähän tappelemaan sen vuoksi. :D

-Karoliina
4/31 | 

Kerran yhdelle miehelle sanoin että tapetti lähtee todella huonosti irti, hän kysyi " oletko laittanut vettä?" Jätin sen tyypin!

Sra
6/31 | 

Tsemppiä! Me kanssa revittiin noin viideltä vuosikymmeneltä tapetteja irti seinästä, kun päällimmäisen, sedula-henkisen kohokuviotapetin päälle ei oikein saanut mitään hyvää tapettia. Kädet ei kyllä tykänneet yhtään, me vielä revittiin ne käyttäen apuna ainoastaan kittilastaa(vai mikä se onkaan nimeltään..?). :D

8/31 | 

Meilläkin oli juuri tapettiurakka käynnissä omassa kodissa.

Neuvoiksi voin antaa sellaisia, että tapetista kannattaa jos vain suinkin mahdollista poistaa ensin se päällikerros, joka yleensä lähtee ihan vain tapettivuotia vetämällä. Sen jälkeen homma onkin aika paljon helpompaa kun päälle levittää tapetinpoistoainetta. Eikä sitä ainetta todellakaan tarvita niin paljon kuin ohjeistuksessa kerrotaan, eikä sen aineen pidä antaa kovin pitkään vaikuttaa, ettei suotta ehdi kuivua. Tapetit lähti ainakin meillä ihan mielettömän helposti tällä konstilla.

Tsemppiä remonttiin! Seuraan erittäin suurella mielenkiinnolla! :)

Lotta
9/31 | 

Minen mistää mittään tiiä, mutta yhdessä remppablogissa rouva suovitteli tapetinpoistoon pyykinpesuainetta (vai oliko tiskiainetta), hänen mielestään parempi kuin kaupan oikeat myrkyt. :) Ja siis veden seassa pesuaineet. :D

I

Siis meillä lähti fairyvedellä ja lastalla...suihkepulloon sitä niin lähti!! Kuhan tarpeeksi kasteli:)

remonttia täälläkin
10/31 | 

Heti tekee mieli olla neuvoja jakamassa.itsellä nyt monta huonetta takana tapetin poistoa kipsilevyseinästä.kiillon liisterimäinen tapetinpoistoaine 25 litran pöntössä.todella reilulla kädellä telan kanssa seinille.odota väh. Puol tuntia ovet kiinni ja ollaan hyvin lähellä,että tapetti tippuu vuotina seinältä.muuhun en enää olohuoneen kohdalla suostu,vaikka hiukan sotkeekin.

11/31 | 

Meillä onnellisesti lähti kahdesta huoneesta tapetti irti nätisti vuotina. Kolmannesta ei sitten millään irtoo. Mahtavaa... Tsemppiä sinne nyrhimiseen, kantsii ajatella vaan niitä pihan ruusuja niin ei harmita niin paljoo :)

Shrek
12/31 | 

Nimimerkillä "On tullut tapiseerattua kerran jos toisenkin" voin kertoa, että sellaista konstia, että tapetti irtoaa kuin unelma, ei ole. Riippuu niin siitä, milloin ja millä se on seinään aikanaan tinattu kiinni. Mutta ilouutinen on, että kyllä se lopulta kuitenkin aina pois lähtee, vaikka sitten vain sentin suikaleina :)

Eve
15/31 | 

Täysin eri asian tiimoilla kuin muut täällä kommenteissa, mutta mikä tuo espressokeitin on? :D Näyttää just täydelliseltä..

riemsi
18/31 | 

Tapetin irrottamiseen on loistava apuväline ollut sellainen kaavin veitsi ja toinen on iso, muovivartinen kirje/ pahvi veitsi (sellainen litteä terä joka on molemmilta reunoilta huisin tervävä).

Murina
19/31 | 

Paras vaihtoehto tuollaisen vanhan talon tapettiongelmissa on levyttää seinät uudestaan. Pääsee muuten HUOMATTAVASTI vähemmällä vaivalla ;) eikä ne kipsilevyt ny niin paljon maksa verrattuna tohon vaivaan.

Asiasta mitään tietämättömänä, eikö moninkertaiset tapetti- ja kipsilevykerrokset vaikuta haitallisesti vanhan puutalon ilmanvaihtoon?

20/31 | 

Tälläin tavallaan asiaa sivuuttaen, pystytkö vielä tekemään kaikkea remppahommaa normisti raskaudesta huolimatta? Itse samoilla viikoilla, ja vatsa painaa ja supistaa ja kusettaa jne. :D

Maarit
21/31 | 

Voi että tuli iloinen olo, kun näin sun kuvan remppavaatteissa:) Näytät kauniilta ja onnelliselta ja en voi kuin ihmetellä miten onnistut tuossa tilassa!

Jassu
22/31 | 

Kannattaa liottaa tapettiliisteriä veteen, tapetointisudilla vedellä se liisteri tapetin päälle, odotella 10-20 min. ja sitten tapetti lähtee kunnon liuskoina.

käyttäjä-6444
Liittynyt23.2.2015
23/31 | 

Voi että otti pattiin, kun itse poistin yhdestä huoneesta boordeja ja tutut neuvoivat, että teet niin ja näin ja varmasti irtoaa helposti, kuulemma heillä ainakin oli irronnut. Ei muuten meillä irronnut millään muulla kuin repimällä pienen pieniä palasia sormin... Tapetinkin irtoaminen riippuu varmasti monista asioista; millainen tapetti on kyseessä, millä se on kiinnitetty, millainen seinä on, montako kerrosta tapettia on jne. Ja se tunne, kun joku kysyi "oletko koittanut vedellä irrottaa?"... Aarrgh!!! Hyvä, kun kysyit, eipä olisi tullut itselle ikinä mieleen... *sarkasmia*

Kaisa
24/31 | 

Mulla on ollut vain surkeita kokemuksia tapetin poistosta kunnes viime viikonloppuna kaverin luona tapetti lähti vuota kerrallaan kahdessa osassa - päälimmäinen kerros kuivana ja toinen kerros kasteltuna. Oltiin kaikki ihan äimänä, kun poisto oli niin helppo projekti. Se toki vaikuttaa, että ne tapetit ei ollut kymmeniä vuosia ollut siinä seinässä ja siellä alla oli kunnon pohjamaali.

Tsemppiä ja jaksamista! Tuota nyhväystä olen itsekin joutunut tekemään täällä omassa kodissa.

Miia
25/31 | 

Niin monen monta kertaa tapetteja poistaneena voin antaa sellaisen pienen vinkin (mikään kun noista liisteri/pesuaineseoksista ei ole toiminut, eikä se tapetinpoistoainekaan) hajotat tapetin pinnan hiomapaperin avulla ja sitten vaan vettä päälle ni johan irtoo :) pinta kun hieman rikki niin vesi pääsee imeytymään ja hetken päästä lähtee yhtenä vuotana irti. Tosin tuleehan siitä hiomisestakin lisä hommaa mutta helpommin lähtee kun nysväämällä :) eikä kuiteskaan koko pintaa taritse hiomalla jynssätä, kevyesti pinta suurpiirteittäin rikki.

Susanna
26/31 | 

Viillä mattoveitsellä kunnon viilto keskelle tapettiliuskaa pituussunnalta, suihkupullosta tapetinpoistoainetta (litimäräksi) ja tapetit tippuu syliin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013