Tämän megahuivini mittoja on kyselty niin paljon, että tässä nyt sitten olisi neulomistaitoisille jotain vinkkiä. Älkää vaan kysykö mitään tarkempia kysymyksiä silmukoista, langan paksuuksista tms. koska en todellakaan tiedä, olen umpitumpula neulomisen suhteen.

Heh ilmiselvä Batman!


Sitten mittoja:

Yläosan kaitale on 20cm leveä kauttaaltaan. Keskeltä viitta on 1 metrin (+tuo 20cm kaitaletta eli 120cm). Pitkä sivu kärjestä alhaalta oikeaan reunaan on 1,5m, ja siihen päälle tuo +20cm kaitale = yhden sivun mitta 1,7m. Ja keskeltä tuon yhden palasen sauman pituus yläreunasta alas ilman 20 cm kaitaleen osuutta on 80cm. Tajusiko tästä mitään?


Ja neule on jotain ehm.. sileää, toiselta puolen ei yhtä sileää ja tosi väljää eli on sellainen rento pehmoinen huitula, ei mikään tiivis paketti. Löllöneule? Melkein kuulen kuinka kaikki neulojat siellä ruudun toisella puolella tukehtuvat nauruun :D


Sellainen. Ihana. Jos osaat neuloa, ala hommiin, suosittelen. Tosi näppärä viittana takin päällä, tai muhkeana kaulahuivina josta saa taiottua myös hupun tarvittaessa.

Kommentit (18)

marja-liisa

korjausta: voihan tuo huivi tosin olla tehty siten, että osat on neulottu erillisinä ja sitten neulottu yhteen. Huivin omistajapa parhaiten näkee, että saumat on:)
Taitaa olla tehdastekoinen tämä huivi?
Yleensä käsin ei tehdä batwing-huiveja palasista, siksi kommentoin em. tavalla.

marja-liisa
2/18 | 

Lisäys kommenttiini: tuossa kuvan huivissahan silmukat menevät sen näköisesti, että alakärjestä on aloitus ja lähikuvassa näkyy myös, miten siellä yläreunaa kohti mentäessä sitten levennysten jälkeen kavennetaan, että muoto saadaan pysymään. Virkkaamallakin tulee kiva lepakko, batwings kevyestä langasta suurella koukulla on tosi kätevä ja kiva huivi.

annepa

Musta näyttää siltä, että lisäyksiä ei ole tehty vaan vain kavennuksia. Eli ensin luodaan todella paljon silmukoita ja sen jälkeen kavennellaan joka kerroksella. Tosin ensimmäisessä kuvassa näkyy saumat "kavennuskohdissa", että ehkä tuossa on vaan leikottu neuleesta kappaleet ja ommeltu yhteen.

3/18 | 

...ja ennen joulua sitten kisa pystyyn, kuka on näitä ohjeita ja kuvia soveltamalla saanut hienointa aikaan! :D

marja-liisa
4/18 | 

Niin, eihän tuossa mallissa yhdistellä kappaleita, vaan muoto tulee silmukoiden lisäämisestä sektoreittain eli lisäysten väliin jää sitten aina kaksi silmukkaa enemmän. Lisäykset tehdään yleensä oikean puolen kerroksella ja nurjalla neulotaan nurjaa, jos siis haluaa tuollaisen sileäneuleisen huivin.
Voi tehdä myös ainaoikeaa, jolloin pinta on toisenlainen ja neulos on paksumpi lopputulemana.
Yleensä aloitetaan huivin kärjestä, mutta "lepakkohuiveissa" myös pitkältä sivulta, jolloin heti alkuun määräytyy huivin yläreunan leveys. Sitten lisäämisten sijaan kavennetaan tietyissä kohdissa, jolloin saadaan kapenevat sektorit.

Onnea neulomiseen, itsekin aloitan jossain vaiheessa.

marja-liisa

5/18 | 

Mitkä ohjeet <3

Sileästä neuleesta tehdyt kappaleet on vielä suht helppo yhdistääkin kun ei tarvitse kummempia kohdistella!

7/18 | 

KIITOS, KIITOS, KIITOS! Olet maailman huipuin, kun tämän postin tekaisit. Kiitos, kun toteutit pyyntöni :) ja ihan hyvin sai selkoa - niin missäs ne kudinpuikot olivatkaan...?

Soffe
9/18 | 

Voi tuo on niin ihana. Voisin jopa miettiä kutomistaidon verestämistä, näyttää nimittäin taivaalliselta. :D Kiitos näistä kaavoista! :D

Teija
11/18 | 

:D Hienosti selitetty, kyllä tuosta ymmärtää ja taidan nyt sun ohjeen ;) perusteella kokeilla neuloa kanssa Löllöneuleen :)

kaisa
12/18 | 

Moi! voisitko kertoa, kuinka pitkä on tuon viitan yläreuna tai kuinka leveä viitta on sieltä osasta, mikä tulee hartioille. Yläreunan leveys vai pituusko se sitten on?

Kira
13/18 | 

Hah! Just eilen sukkia neuloessa mietin, et minkähän mallinen se sun neuleviitta on ja kuinka se on tehty. Jos sitä taas innostuis ja kävis vähä lankakaupoilla:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013