Sarjassamme ihanimmat joululahjat, tässä valtava jättirusettipanta, jonka sain lahjaksi perheemme neulojamestarilta. Langat ostettiin Suomen Kädentaidot -messuilta Riikka-Piikan myyntikojusta, ja lankojen mukaan sai ohjeen pantaa varten. Alkuperäisessä mallissa oli vain yksinkertainen rusetti, mutta Kirsi neuloi rusetin tuplana ja suurempana. Mikään ei ole liian suurta rusettien suhteen, jos minulta kysytään :D

Pantamallina toimii huikea kaljupää, joka toimii yleensä hattutelineenä. Irtopään kera on helpompi havainnollistaa pannan mallia, eli se kapenee ylöspäin kuin pipo, mutta pääosa jää avonaiseksi. 

Syy miksi tämä neulepanta on niin kiva, ilmiselvän rusettiasian lisäksi, on keveys. Lanka on niin kevyttä ja lopputulos "väljä", että panta ei lyttää hiuksia. Pipomaisen muotonsa vuoksi se kuitenkin pysyy päässä, eikä lähde nousemaan niin herkästi kuin perinteinen suorakaiteen muotoinen pantamalli. 

Kun pukeutuu arkisin pääasiassa täysmustaan jättitoppatakkiin, keltainen jättirusetti on erittäin tervetullut piristys. 

Kommentit (9)

lusene
1/9 | 

Tuollainen olisi kätevä kun sitten voisi pitää hiukset kiinni. Pipossa minua ärsyttää lähinnä juuri se, että hiukset on pakko pitää auki tai letillä. Ihan hirveä ongelma jne, mutta hiukset ovat aina talvella yhtä vanua :D

Vierailija
5/9 | 

Ja koska et varmaan voi ohjetta julkaista tai jakaa, niin minkä langan mukana sen saa ostaa?

Vierailija

Juurikin näin! Jos ohje on jonkun omakätisesti luoma ja tarkoitettu vain kyseisen langan ostajalle kaupanpääliseksi, ei sitä ole reilua jakaa eteenpäin, vaikka miten ihana olisikin. Mutta vinkki, jolla pääsee jäljille on kyllä ok.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010