No niin, nyt on vihdoin käsissä se Suuri Käsityö, josta löytyy oman vintage-sarjani ensimmäinen vaate. Näin pikkujouluaikaan valitsin ensimmäiseksi flapper-mekon 20-luvun henkeen. Malli on suoralinjainen ja melko helppo ompelijalle valmistaa.

Kirjoitin mekon esittelyyn, että jos voisin muotiaikamatkustaa, lähtisin ilman muuta 20-luvulle. Toisin mukanani kauneimmat asusteet ja flapper-mekot, ja kävisin tanssimassa aamuun asti salakapakassa. 

Pitkät hapsut helmassa luovat pikkumekkoon kaunista liikettä, olen kaikkiaan ihan hulluna hapsuihin. Ajattelin itse toteuttaa kaavoilla sellaisen version, mihin laitan lyhyempiä hapsuja moneen kerrokseen, aloittaen noin puolestä välistä reittä.

Mallimekon kaulukseen valitsin mustan irtopitsikauluksen, mutta se voisi olla ihan hyvin myös paljeteilla kuorrutettu. Kannattaa ylipäätään pitää käsityö- ja kangaskauppojen irtokauluksia silmällä, sillä sellaisella on helppo tuunata muitakin vaatteita. Musta yksinkertainen paita/mekko näyttää ihan uudelta, kun siihen ompelee kiinni pitsikauluksen. 

Ompeleminen on siitä hieno harrastus, että omaa mielikuvitusta voi hyödyntää loputtomasti. Kaava antaa vain työlle pohjan.

Joulukuun kässälehdestä on pakko nostaa esille myös yllä näkyvät neulemallit. Taas voisi sanoa, että kyllä kirvelee etten osaa neuloa riviäkään. Ja myös tiedän, ettei kärsivällisyyteni koskaan riittäisi siihen. Elän toivossa, että joskus vielä pystyisin istumaan keinutuolissa tuntikaupalla, ja neulomaan. Ehkä eläkkeellä. Tai sitten joku joskus keksii neuletulostimen, johon voi vain syöttää haluamansa mallin ja langat. Tadah, slaavilaisneuletakki valmis.  

Mutta tosiaan, tämä lehti on kaupoissa just nyt. Seuraavaan numeroon tuleekin sitten kullanvärinen teatteritakki. 

Kommentit (2)

strilla
2/2 | 

Itse asiassa ymmärtääkseni uusimpia (koti)neulekoneita voi ainakin hienoisen lisäkikkailun jälkeen ohjelmoida neulomaan suoraan (mustavalko?)kuvasta. Sitten tarvis vain työnnellä kelkkaa ja ommella kasaan.

Kun ensin hanskaa sen neulekoneen käytön. ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010