Viialan vanhassa nahkatehtaassa sijaitseva kirppis on yksi niistä paikoista mistä löydän vintagekenkiä melko takuuvarmasti. Tarkoittaa yleensä yhtä paria vuodessa eli ei se sinänsä mikään kenkäkauppa ole, mutta yleensä löytö on jotain todella priimaa. Olen esimerkiksi ostanut sieltä iskemättömässä kunnossa olevat Palmrothin 50-luvun tanssikengät (ajalta kun kengät olivat vielä kauniita ja siroja) 3 eurolla, ja samalla hinnalla myös toiset Palmrothin vintagekorkkarit. Tämä seuraava löytöni oli tuplasti kalliimpi kuin edelliset, eli 6 euroa. Käyttämättömät Stockmann-merkkiset silkki(?)kengät. Epäilen että kengät ovat päältä silkkiä, mutta en mene ihan takuuseen.

Rusettiloaferit ovat sinänsä ajankohtaiset malliltaan, mutta veikkaisin näiden kuitenkin olevan 80-luvulta. Saa heittää arvauksia tai faktaa jos on tietoa Stockmann-merkin historiasta. Käsittääkseni Stockalla ei enää ole omaa kenkämerkkiä myynnissä?

Näissä ihastutti nimenomaan se että malli ei ole tavallinen avokas, ja ei tuo sinisävyinen jättirusettikaan huono juttu ole ;) Lisäksi olen pahasti ihastunut siniseen ensimmäistä kertaa elämässäni, joten näistä edullisista kirppislöydöistä on kiva aloittaa tutustumista uuteen väriin.

Kommentit (14)

1/14 | 

Ooh, upeat kengät! Normaalisti olen voimakkaasti allerginen ruseteille ja lievästi siniseen skeptisesti suhtautuva, mutta voisin hamstrata tällaiset yksilöt kaappiini saman tien. :D

Västäräkki
2/14 | 

Onpas nätit! Muistaakseni Stockalla ei ole enää merkillä Stockmann myynnissä naisten kenkiä. Miesten kengissä oon nähnyt tätä Stockmann 1862 merkkiä. Naisten kengissähän Stockmann myy Globalia, joka on niiden oma merkki kuitenkin... Mitkähän lienevät syyt sille, millä merkillä myydään mitäkin. Mutta intutiolla itsekin sijoittaisin nuo 80-luvulle. Materiaali näyttää kuvissa kauniilta raakasilkiltä tai joltain sen tapaiselta. Nuohan ovat vielä ihan iskemättömän näköisessä kunnossakin!

Sofi
3/14 | 

Oon käynyt oman äitini vaatekaapista rosvoamassa useamman Stockmannin silkkipaidan. Hän muisteli, että 80-90 lukujen taitteessa stockan silkkivaatteet oli kovassa huudossa. Katselin netistä, että Stockmann silk- merkki on hengissä edelleen, mutta tuotteita löytyy vain yö/alusasu osastolta.

H
4/14 | 

Heippa, Stockalla on tosiaan oma merkki kengissä ja se on se Global! (löytyy myös accessories, lingerie, essentials & G (vaatteet)) Ja muuten naistenvaatteissa Cristelle & co. sekä Noom ovat Stockan merkkejä. Mutta ne niikseen, aiemmin on ollut Stockmann Silk vaatteitakin mutta ei kyllä pitkään aikaan:D Syytä en tiedä, etenkin varttuneemmat tuppaavat edelleen kyselemään niiden perään! Alusvaateosastolta löytyy Stockmann Silk, ei tosin mitään tietoa nykyisestä valikoimasta mutta perus silkkistä pitkähihaa ja housua löytyi aiemmin sekä toppeja jne:) Ja jouluaikaan aamutakkeja ja yöasuja.

Mursu
10/14 | 

Hei voitko auttaa, mitstä saa ostettua satiinisia kengännauhoja?
Minulla on Minna Parikka by Mantere ihanat korkkarit joiden nauhat alkavat kaivata vaihtoa...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010